2022-02-28

Afrikiečių egzodas iš Ukrainos. Jie užima vaikų ir moterų vietas

 


Lenkų dienraštyje WPolytice rašoma, kad užsienio žiniasklaidoje ir pasienyje su Ukraina esančių žmogaus teisių gynėjų pasisakymuose buvo "dramatiškų" pasakojimų apie žmones, kurie neva dėl odos spalvos negali įvažiuoti į Lenkiją ir su kuriais neva elgiamasi kaip su "gyvūnais". Pasirodo, tai nesąmonė.

Wpolytice žiniomis, kai kurie atvykėliai iš Afrikos, prisistatantys "studentais", įsiveržia į traukinius ir autobusus, kuriais pabėgėliai vežami prie Lenkijos sienos. Jie dažnai užima moterims su mažais vaikais skirtas vietas. Tačiau Lenkijoje prieglobstį ir pagalbą gauna net ir tie, kurie neturi asmens tapatybės dokumentų, nepriklausomai nuo jų odos spalvos. Tačiau jie turi būti tikrinami. Viskas dėl saugumo problemų.

Twitter Embed

BBC reportaže pateikiamas dramatiškas juodaodžio vyro pasakojimas, kuris teigia, kad ginkluoti Lenkijos pareigūnai su juo elgėsi kaip su "gyvūnu". Vyras prisistato kaip "Gabrielius, studentas iš Nigerijos". Kodėl nenurodyta jo pavardė? Ir kaip jis atsidūrė Lenkijos pusėje, jei pasieniečiai "neįsileidžia juodaodžių"? BBC "smalsūs" žurnalistai negalėjo atsakyti į šiuos klausimus.


Paaiškėjo, kad "studentai iš Afrikos" labai dažnai negali pateikti jokio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Lenkijos pusėje pateikiamos kai kurių dokumentų fotokopijos, tačiau jos dažnai yra prastos kokybės. Sienos apsaugos tarnyba primena, kad ukrainiečių moterys su vaikais ir asmenys, sėkmingai įveikę asmens tapatybės patikrinimą, nedelsiant praleidžiami. Juodaodžiams vyrams leidžiama kirsti sieną, tačiau jie toliau tikrinami Pasienio apsaugos tarnybos ir vietos valdžios institucijų, ypač provincijos įstaigų, organizuojamuose centruose.

Tai, kad sieną gali kirsti bet kuris pabėgėlis, tvirtina specialiųjų tarnybų ministro atstovas spaudai Stanisławas Żarynas, pabrėždamas, kad niekas nelieka be pagalbos ir gauna preiglobstį Lenkijoje.

WPolytice pažymi, kad vyksta plataus masto dezinformacijos kampanija prieš Lenkiją. Visi asmenys, atvykstantys į Lenkijos teritoriją iš Ukrainos, yra tikrinami ir įleidžiami į Lenkiją. Tai jokiu būdu nereiškia, kad mažinami sienos kirtimo procedūrų standartai.

Stanisławas Żarynas papasakojo, kad gerai organizuotos afrikiečių grupės prievarta užima vietas traukinių vagonuose. Ukrainiečia ne visada gali sustabdyti jaunus ir sportiškus Afrikos "studentus", kurie prasiskverbia į traukinius.

Vos per kelias dienas Lenkija priėmė beveik 300 000 pabėgėlių iš Ukrainos. Prie Lenkijos sienos dar niekada nebuvo tokio didelio migracijos srauto. Todėl buvo bandoma pulti gerai organizuotas Lenkijos tarnybas. Šis išpuolis apgaulingai panašus į išpuolį prieš Lenkijos kariuomenę, policiją ir pasieniečius per krizę pasienyje su Baltarusija. Laimingų ukrainiečių Lenkijos pusėje vaizdas erzina tuos, kurie negali to politiškai išnaudoti.



Austrija pritaria pabėgėlių įleidimui į ES be prieglobsčio procedūros

Į Austriją plūsta didžiulė pabėgėlių banga: Šimtai tūkstančių žmonių, įskaitant daugybę afrikiečių, nori atvykti į ES, rašoma austrų portale Wochenblick.

Čia nurodoma, kad ES direktyva dėl pabėgėlių iš Ukrainos priėmimo be prieglobsčio procedūros bus parengta iki ateinančio ketvirtadienio. Iš "Twitter" paskelbtų vaizdo įrašų matyti, kad šie pabėgėlių srautai atrodo kitaip, nei būtų galima pagalvoti: viename iš šių vaizdo įrašų didesnei afrikiečių grupei neleidžiama įlipti į traukinį. Ar Klausas Schwabas turėjo omenyje masinę migraciją iš Afrikos į Ukrainą, kai pasakė Zelenskiui, kad Ukrainoje jau šešerius metus vyrauja "nauja normalybė"?


JT duomenimis, nuo karo Ukrainoje pradžios į kaimynines šalis jau pabėgo apie 370 000 žmonių. Paskirties šalys buvo Lenkija, Vengrija, Rumunija ir Slovakija. Iki šiol į Rumuniją pabėgo beveik 71 000 žmonių. Kai kurie jų jau atvyko į Austriją. Sekmadienio rytą į Slovakiją jau atvyko 25 395 žmonės. Vengrijoje vien šeštadienį užregistruota 10 000 pabėgėlių. ES Komisijos duomenimis, į ES atvyko mažiausiai 300 000 Ukrainos pabėgėlių. Už vidaus reikalus atsakinga ES Komisijos narė Ylva Johansson teigė, kad reikia pasiruošti kur kas didesniam žmonių skaičiui.

Tuo tarpu vaizdo įrašai iš Ukrainos, kuriais socialiniuose tinkluose dalijamasi su grotažyme #AfricansinUkraine, rodo, kaip gali atrodyti tokie pabėgėlių srautai. Šiame vaizdo įraše matyti, kaip didesnei afrikiečių grupei neleidžiama įlipti į traukinį. Teigiama, kad tai grupė nigeriečių, kurie tokiu būdu norėjo bandyti kirsti Lenkijos sieną. Tačiau teigiama, kad Ukrainos pusėje siena buvo uždaryta. Bandymai kirsti sieną automobiliu kol kas taip pat nesėkmingi. Teigiama, kad dauguma afrikiečių Ukrainoje studijuoja. Tačiau nežinoma, kodėl jie "nepabėga" į savo gimtąsias šalis.

Didžiulės afrikiečių grupės taip pat laukia Ukrainos ir Slovakijos pasienyje, kol bus išleisti per sieną. Taip pat buvo pasidalinta vaizdo įrašu, kuriame matyti laukiantieji #AfricansExitUkraine. Manoma, kad neilgai trukus pasirodys ir vaizdai iš Austrijos pasienio.


https://www.youtube.com/watch?v=HB3JksnXEPk

Ukrainos pasieniečiai neįsileidžia tamsiaodžių pabėgėlių prie Lenkijos sienos - tik ukrainiečius. Apie tai socialiniame tinkle "Twitter" pranešė vienas Afrikos studentas. Jis teigė, kad saugumo pajėgos į juos nukreipė ginklus ir grasino juos panaudoti, jei jie nenutrauks bandymų išvykti iš šalies.

Jis pasakojo, kad prie Ukrainos ir Lenkijos sienos jau kelias dienas būriavosi pabėgėliai su vaikais. Vėliau buvo pranešta, kad jiems pavyko prasiveržti iki sienos su Lenkija, bet jos kirsti nepavyko. Lenkai atsisakė juos įleisti be Šengeno vizos.

Dešimtys studentų iš Indijos taip pat negali išvykti iš Ukrainos. Jie net įsivėlė į muštynes su pasieniečiais (2 vaizdo įrašai). https://vk.com/wall-150709625_10554199



https://www.youtube.com/watch?v=qBDbm8k77sE


Iš Lvovo srities buvo gauti pranešimai, kad šio miesto geležinkelio stotis tapo neįtikėtinos pagal savo mastą Lvovo spūsties vieta. Kartais stotyje, aplink ją ir perone būna daugiau nei 12 000 žmonių.

Į traukinius, vykstančius į Lenkiją, bando įlipti bent 5-7 kartus daugiau keleivių nei yra laisvų vietų. Viename vagone telpa iki 300 žmonių, todėl tenka grūstis ir atsikratyti krepšių bei lagaminų. Maišai iš vagonų išmetami ant bėgių.

Ukrainos portalas "Strana" rašo, kad traukiniai į Europą važiuoja daug ilgiau, nei numatyta tvarkaraštyje. Iki Lenkijos traukinys važiavo ne 3-3,5 valandos, o apie 14 valandų. Be to, atkreipiamas dėmesys, kad į traukinius įlipa net ne ukrainiečiai, o pabėgėliai iš Azijos ir Afrikos.

Dauguma šių pabėgėlių anksčiau bandė patekti į Lenkiją per Ukrainą ir Baltarusiją, o tada - į Vokietiją ir Prancūziją, tačiau sienos jiems buvo uždarytos. Dabar, kai Lenkija paskelbė esanti pasirengusi priimti kelis šimtus tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių, ji turi priimti dešimtis tūkstančių pabėgėlių iš arabų pasaulio - Sirijos, Libijos, Irako ir kitų šalių.

Arabų pabėgėliai taip pat atvyksta į Lenkiją pėsčiomis, kirsdami pasienio kontrolės punktus, kur Lenkija negali nieko padaryti, kad užkirstų kelią šiam masiniam srautui.

Šiuo metu, pačiais konservatyviausiais vertinimais, Lvove gyvena apie 1,5 mln. žmonių. Nepaisant to, kad nuolatinių miesto gyventojų yra maždaug perpus mažiau. Lvovo gatvės perpildytos automobilių iš kitų Ukrainos regionų, įskaitant Kijevą. Daugelis bando išvykti iš Ukrainos automobiliais, todėl pasienyje susidaro kilometrinės spūstys. Šehyni-Medykos pasienio punkte susidarė spūstis. Tuo pat metu žmonių srautas tik didėja.











Ukraina pripažino, kad Gyvačių salos gynėjai gyvi

 

Ukrainos karinis jūrų laivynas pirmą kartą pripažino (pranešimas FB), kad Gyvatės salos gynėjai nelaisvėje: "Džiaugiamės, kad mūsų broliai gyvi."

Ukrainos karinių jūrų pajėgų vadovybė pirmą kartą pripažino: "Gyvačių salos gynėjai paimti į nelaisvę Vasario 28 d. Ukrainos karinių jūrų pajėgų vadovybė paskelbė pareiškimą, kuriame pirmą kartą pripažino, kad Juodojoje jūroje esančios Gyvačių salos įgulos pasieniečiai pateko į rusų nelaisvę".


"Labai džiaugiamės, kad mūsų broliai yra gyvi ir sveiki. Tačiau Rusijos propaganda bando skleisti "naujienas", esą Ukrainos valdžia pamiršo arba palaidojo savo pavaldinius", - rašoma pareiškime. Vadovybė pabrėžia: pasieniečiai su ginklais rankose atrėmė du bandymus užimti salą, o kai jie nebegalėjo tęsti pasipriešinimo, sunaikino visą infrastruktūrą: švyturį, ryšių įrenginius. Todėl buvo neįmanoma sužinoti įgulos likimo, o bandymų siųsti pagalbą teko atsisakyti dėl priešo dominavimo jūroje".

Izraelio portalas Newsru rašo, kad vasario 24 d. Rusijos laivai priplaukė prie Gyvatės salos ir pareikalavo pasieniečių pasiduoti. Gavus pasieniečių atsisakymą, sala buvo apšaudyta.

Internete plačiai paplito rusų ir ukrainiečių radijo pokalbio garso įrašas, kuriame nepadoriai atsakoma į Rusijos karinio laivo pasiūlymą pasiduoti. Tai tapo vienu iš Ukrainos pasipriešinimo šūkių.

Rusų portalas RIA taip komentuoja įvykį:

"Kijevas paskubėjo apkaltinti Rusiją, kad ji nežino apie pasieniečių ir kariškių likimą, ir pareiškė, kad Rusijos pajėgos "sunaikino visą infrastruktūrą saloje", įskaitant antenas, atsakingas už ryšį.

Vykdant Rusijos ginkluotųjų pajėgų specialiąją operaciją Ukrainoje, Juodosios jūros laivyno flagmanas - sargybinis raketinis kreiseris "Moskva" - ir kiti laivyno laivai vykdė užduotis netoli Serpentino salos. Vasario 24 d. saloje dislokuoti ukrainiečių kariai buvo paprašyti pasiduoti. Vėliau Ukrainos gynybos ministras pranešė, kad visi jie žuvo. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis suskubo pranešti apie visų saloje buvusių žmonių žūtį ir netgi kiekvienam "žuvusiajam" suteikė Ukrainos didvyrio vardą".


Naujos ekonominės sankcijos Rusijai ir Kinija. Prof.V.Katasonovas

 


Pekinas pasirinko kompromisinį variantą prekybos ir ekonominių santykių su Rusija srityje

Vakarų ekonominės sankcijos Rusijai dėl Maskvos įvykdyto DNR ir LNR pripažinimo ir Rusijos specialiosios karinės operacijos Ukrainoje liejasi kaip iš gausybės rago. Kiekvieną dieną sankcijų sąrašas atnaujinamas naujomis priemonėmis. Maskva pareiškė, kad ji gali atlaikyti bet kokius apribojimus ir draudimus prekybos ir ekonominių santykių su išoriniu pasauliu srityje. Pirma, didinant importo pakeitimą. Antra, padedant sąjungininkams. Kai kurios šalys neskubėjo paskelbti savo pozicijos dėl sankcijų Rusijai. Baltarusija, Argentina, Šiaurės Korėja ir Kuba pasisakė prieš dalyvavimą sankcijose. Gruzijos ministro pirmininko Iraklio Garibašvilio pareiškimas, kad jo šalis neprisijungs prie finansinių ir ekonominių sankcijų Rusijai, daugelį nustebino. Kinija taip pat pasisakė prieš dalyvavimą sankcijose.

Vašingtonas iš anksto žinojo, kokia bus Pekino reakcija į jo raginimą prisijungti prie sankcijų Maskvai. Todėl dar vasario 3 d. JAV valstybės departamentas įspėjo Kinijos ir kitų šalių bendroves nebandyti sušvelninti sankcijų, kurias Vašingtonas galėtų įvesti Maskvai, jei Rusija "įsiveržtų" į Ukrainą, poveikio, pažymėdamas, kad "sankcijų priemonių pasekmės būtų "milžiniškos": "Jei Rusija mano, kad gali kompensuoti kai kurias iš šių pasekmių, sušvelninti kai kurias iš šių pasekmių palaikydama glaudesnius santykius su Kinija, tai taip nėra. Galiausiai Valstybės departamentas perspėjo Maskvą, kad pasitraukimas iš ekonominių sankcijų spąstų užspaustų priklausomybę nuo Kinijos: "Tai iš tikrųjų daugeliu atžvilgių padarytų Rusijos ekonomiką trapesnę. <...> Rusijos ekonomika taps labai priklausoma [nuo KLR ekonomikos] <...>. Tai - Rusijos ekonomikos katastrofos receptas".


Dar neseniai manyta, kad Kinija neprisijungs prie JAV ir jų sąjungininkių sankcijų Rusijai, o bus pasyvi šių sankcijų dalyvė. Tai reiškia, kad Kinijos bendrovės ir bankai stengsis išvengti vadinamųjų antrinių Vakarų sankcijų (už ankstesnių prekybos ir ekonominių santykių bei finansinių sandorių su Rusijos partneriais tęsimą neatsižvelgiant į "pirmines" Vakarų sankcijas). Prezidentui Donaldui Trumpui įvedus dar vieną sankcijų Rusijai paketą, Artimosios Karalystės bankai ėmė blokuoti Rusijos subjektų sandorius, taip apsidrausdami nuo galimų antrinių JAV sankcijų 200 proc. Kinijos verslo logika buvo labai paprasta: Vidurio Karalystės prekybos ir ekonominių ryšių (įskaitant investicijas) su Jungtinėmis Valstijomis mastas yra eilę kartų didesnis nei su Rusija. Vaikantis vieno dolerio versle su Rusija galima prarasti 10 dolerių versle su Amerika. Kitą dieną buvo paskelbti duomenys apie Kinijos prekybą su Rusija ir JAV 2021 m. pabaigoje. Rusijos ir Kinijos prekyba sudarė 146,9 mlrd. dolerių, o JAV ir Kinijos - 755,6 mlrd. dolerių.

Beje, Kinijos bankai ir kai kurios bendrovės (pavyzdžiui, užsiimančios tanklaivių gabenimu) taip pat noriai vykdė Vakarų sankcijas Iranui, Šiaurės Korėjai ir net Honkongo pareigūnams; jie bijojo nukentėti nuo antrinių Vašingtono priemonių.

Tiesa, kai kurie ekspertai neatmetė galimybės, kad dabartinėmis aplinkybėmis gali pasikeisti ankstesnė Pekino logika dėl jo požiūrio į sankcijas Rusijai. Komercinį požiūrį gali pakeisti geopolitinis. Vašingtono ir Pekino santykiai valdant Joe Bidenui nepagerėjo, palyginti su Donaldo Trumpo laikais. Daugėja ženklų, kad Kinija nori nustumti JAV į antrąją vietą ne tik ekonomikoje (tai jau įvyko), bet ir politikoje. Daugėja ženklų, kad Pekinas rodo dantis Vašingtonui. Net sankcijų politikos srityje Pekinas perėjo į puolimą. Vasario 21 d. Kinijos vyriausybė nusprendė įvesti sankcijas JAV bendrovėms už ginklų tiekimą Taivanui. "Siekdama apsaugoti Kinijos suverenitetą ir saugumo interesus, Kinijos vyriausybė nusprendė imtis atsakomųjų priemonių prieš JAV gynybos bendroves "Raytheon Technologies" ir "Lockheed Martin", kurios ilgą laiką dalyvavo JAV ginklų tiekime Kinijos Taivanui", - sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas.

Jau vasario pradžioje JAV aiškiai nurodė Rusijos prekybos ir ekonomikos partneriams, kad sudaryti naujas sutartis ir susitarimus su "blogio imperija" yra visiškas neapdairumas. Taigi, esant tokiai psichopatiškai atmosferai, 2022 m. vasario 3 d. Kinijos nacionalinė naftos korporacija (CNPC) ir "Gazprom" pasirašė Kinijos ir Rusijos susitarimą dėl gamtinių dujų pirkimo ir pardavimo Tolimuosiuose Rytuose - tai dar vienas svarbus Kinijos ir Rusijos bendradarbiavimo dujų prekybos vamzdynais srityje pasiekimas po to, kai 2019 m. gruodžio mėn. buvo pradėtas eksploatuoti Kinijos ir Rusijos rytinis dujotiekis. Kitą dieną, vasario 4 d., CNPC ir "Rosneft" pasirašė papildomą susitarimą dėl 100 mln. tonų žalios naftos tiekimo Vakarų Kinijos naftos perdirbimo gamykloms.

Įdomus Amerikos požiūris į galimą tolesnį Pekino atsaką į sankcijas Maskvai. Sausio pabaigoje JAV Užsienio politikos tyrimų institutas (FPRI) paskelbė ataskaitą "Kaip Kinija reaguos į galimą Rusijos karinę eskalaciją prieš Ukrainą?" FPRI tyrime teigiama, kad visapusiškos sankcijos Rusijai yra tam tikras "bandomasis projektas" arba "eksperimentas". Vakarai treniruosis prieš Rusiją, išbandys didelės valstybės ekonominio smaugimo metodus, o paskui įgytą patirtį pritaikys prieš Kiniją. Tai ciniška, bet teisinga prielaida. Kinija, kaip teigiama ataskaitoje, negali to nesuprasti, todėl stovės Rusijos pusėje. "Jei Vakarams pavyks sankcijomis smarkiai pakenkti Rusijai, kilus krizei Azijos regione jie galės panaudoti tuos pačius svertus prieš Kiniją. Tačiau jei Kinija padės Rusijai sušvelninti šių sankcijų poveikį, JAV praras svarbią ekonominio spaudimo Pekinui priemonę", - teigiama FPRI tyrime. "Kinijos vyriausybė gali ryžtingai atmesti eksporto kontrolės priemones. Jei taip yra, tuomet JAV jau dabar turi rinktis: ar užmerkti akis prieš pažeidimą, ar jį eskaluoti ir pradėti bausti Kinijos įmones už pažeidimus", - teigiama FPRI ataskaitoje. Kinija, pretenduojanti tapti pirmąja pasaulio galybe, nebegali būti laikoma šalimi, kuri gamina ir parduoda technologijas tik Vašingtonui leidus.


Iš Kinijos gaunamos žinios rodo, kad Artimoji karalystė į Vakarų sankcijas Rusijai reaguoja panašiai kaip ir D. Trumpo laikais. Pasaulio žiniasklaida pažymėjo, kad Kremliaus viltys padėti Kinijai įveikti izoliaciją nuo Vakarų finansų sistemos kol kas žlugo. Kaip pranešė "Bloomberg", du didžiausi Kinijos valstybiniai bankai nustojo aptarnauti žaliavų pirkimo Rusijoje sandorius. Kinijos pramoninio ir komercinio banko (ICBC) ofšoriniai padaliniai, sekdami Vakarų bankų pavyzdžiu, nutraukė akredityvų išdavimą žaliavų eksporto iš Rusijos sutartims padengti. Bankas visiškai nustojo aptarnauti doleriais denominuotas siuntas, tačiau kai kuriais atvejais išduoda akredityvus RMB sandoriams. Kiekvienam sandoriui turi pritarti banko vyresnioji vadovybė. Bank of China taip pat apribojo Rusijos žaliavų pirkimo finansavimą savo rizikos valdymo nuožiūra.

Kitame "Bloomberg" pranešime (vasario 25 d.) teigiama, kad Kinijos bendrovės sustabdė rusiškos naftos, tiekiamos jūra iš Rusijos Tolimųjų Rytų uostų, pirkimą. "Bloomberg" ekspertų teigimu, dėl to tiekimo pertrauka gali trukti kelias dienas. Greičiausiai Kinijos vyriausybė ir Kinijos liaudies bankas paskelbs oficialią poziciją dėl Vakarų įvestų antirusiškų sankcijų ir duos aiškius nurodymus Kinijos bendrovėms ir bankams, kaip elgtis naujomis sąlygomis, kurios prasidėjo vasario 28 d.

"Bloomberg" ekspertų teigimu, Kinijos valdžios institucijos neketina savo įmonėms ir bankams taikyti antrinių sankcijų, tačiau neketina riboti ir prekybos bei ekonominių santykių su Rusija. Jų manymu, bus pasirinktas kompromisinis variantas: daugiausia dėmesio bus skiriama "pilkosioms schemoms" (pavyzdžiui, fiktyvioms bendrovėms), specialioms technologijoms (barteriniai mainai, kliringas ir pan.) ir nacionalinėms valiutoms, kurios leis apeiti antirusiškas sankcijas.

https://www.fondsk.ru/news/2022/02/28/novye-ekonomicheskie-sankcii-protiv-rossii-i-kitaja-55667.html


2022-02-27

Dr. A.Weidel Bundestage: Ukraina buvo įviliota į karą pažadais dėl narystės NATO

 


AfD parlamentinės frakcijos vadovė Alice Weidel mano, kad diskusijos dėl Ukrainos narystės NATO yra pagrindinė karo šalyje priežastis. "Buvo lemtinga klaida įtraukti Ukrainą į beviltišką konfrontaciją ir pavojingą išbandymą, duodant neįvykdomą pažadą tapti NATO ir ES nare", - sekmadienį Bundestago specialiojoje sesijoje dėl Rusijos agresijos karo Ukrainoje sakė A. Weidel.

Ukrainos žmonės "moka kainą už tai, kad Rusija pažeidė tarptautinę teisę, o Vakarai davė melagingus pažadus", - tęsė J. Weidel. Narystė NATO yra "raudona linija, kurios peržengimo Rusija netoleruos, ir kuri aiškiai buvo svarstoma jau beveik du dešimtmečius". AfD parlamentinės frakcijos vadovė savo kalbą, matyt, pasakė iš Bundestago galerijos, nes plenariniame posėdyje galioja taisyklė "2G plus corona".


Ji teigė, kad buvo praleista "daugybė galimybių" "derėtis dėl užtikrinto Ukrainos neutralumo statuso". Weidel kalbėjo apie "Rusijos nuvertinimą"; tai buvo "istorinė Vakarų nesėkmė", kritikavo Weidel.

Kartu AfD politikas pabrėžė: "Tai nekeičia Rusijos invazijos smerktinumo." Dėl sankcijų, kurioms pritaria Vokietija, ji sakė, kad jos "galiausiai padarys daugiau žalos pačios šalies piliečiams". Tuo pat metu A.. Weidel pasisakė už grįžimą prie branduolinės energijos, kad būtų panaikinta priklausomybė nuo Rusijos tiekiamų gamtinių dujų.


https://www.youtube.com/watch?v=1hbJbXQ40IU

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/weidel-ukraine-wurde-mit-versprechen-von-nato-mitgliedschaft-in-krieg-gelockt-a3736816.html


P.S.: Šiandien Rusijos Prezidentas pranešė, kad skelbiama branduolinių pajėgų ypatinga padėtis.



https://www.youtube.com/watch?v=mgiqsY3y87U







Žmogaus teisių gėjui T.Raskevičiui: kur tamstos parama Ukrainos LGBTQ karo didvyriams? (feljetonas)

 


Seimo Žmogaus teisių gynimo komiteto pirmininkas T.Raskevičius yra sakęs, kad jo prioritetas – ginti LGBT teises. Niekas nepaneigs, kad šios mažumos teisės yra pagrindinė „ES vertybė“. Gal dar narkomanija – panašioje ES vertybinėje skalėje.

Pernai Vokietijos portalas Deutsche Welle ( DW) gana išsamiai papasakojo apie LGBT atstovus, kariaujančius Donbase su savo šalies žmonėmis. DW rašė: „Kodėl Donbase kovoję LGBT bendruomenės nariai nenusileidžia homofobams, kurie puola žmogaus teisių renginius? Ir kam jiems reikalingas "vaivorykštės" būrys AFU?“

Nuotraukoje LGBT karinis ženkliukas Ukrainoje ir LGBT teisių gynėjas T.Raskevičius.

 

DW reportaže pasakojama apie „drąsuolį“ 34-metį Viktorą Pilipenko: „Jis yra ATO Donbase narys ir Ukrainos LGBT kariuomenės už lygias teises įkūrėjas.“

Pasakojama, kad Pilipenko „yra bataliono "Donbasas" savanoris, perėjo daugybę karštųjų taškų: nuo Myrnos Dolinos Luhansko srityje iki Šyrokyno prie Azovo jūros. Pagal išsilavinimą vertėjas iš anglų ir prancūzų kalbų, fronte jis gavo šaukinį "prancūzas".



2018 m. vasarą Viktoras Pilipenko tapo pirmuoju Ukrainos karininku, viešai prabilusiu apie savo homoseksualumą“.

"Nuolat slėpdamas tiesą nuo bendražygių, turėjau net miegoti su moterimis, kad niekas nepagalvotų, jog esu gėjus. Man buvo labai nepatogu", - prisimena Viktoras.



DW: „Viktoro Pilipenko prisipažinimas suteikė drąsos atsiverti dešimtims gėjų, lesbiečių ir transseksualų, turinčių karinės ar savanoriškos veiklos patirties. 2019 m. apie trisdešimt jų pirmą kartą atskira kolona žygiavo lygybės eisenoje Kijeve. Šiuo metu Ukrainos LGBT kariškių grupėje "Už lygias teises" yra daugiau nei šimtas žmonių, ir jų vis daugėja.“

Viktoras Pilipenko pareiškė: „Vienas iš mūsų tikslų - paneigti Rusijos propagandos mitus, kad Ukrainoje nugalėjo neonacių chunta. Norime parodyti: kas, po velnių, yra neonaciai, jei yra įdarbintas LGBT-Frendl būrys ir yra veteranų bei kariškių, kurie nebijo pasirodyti? - Paaiškina aktyvistas. - Kodėl verta atsigręžti į Rusiją, kurios imperijos dalimi mes buvome, ir klausytis, kaip jie šmeižia AFU, LGBT bendruomenę ir Ukrainą apskritai? Turime pereiti į laisvąjį pasaulį, Europą, demokratines vertybes.

Interneto portalas "Gay Alliance Ukraine" jau metus neskelbia įprastų istorijų apie visuomenės, šeimos ir valstybės priespaudą, o skelbia didvyriškus ir patriotiškus ATO veteranų pasakojimus.


Štai vienas tokių pasakojimų: „Dar būnant dalinyje kilo didelis skandalas - žvalgyba užfiksavo tankistus, kurie desante užsiiminėjo seksu. Tai buvo didelis skandalas, ryte perėjome visus batalionus ir papasakojome, ką sugavome, - be pavardžių, bet mus įspėjo, kad jei dar kas nors bus sugautas, jį išmes. Po savaitės buvo sugauti kiti.

Ukrainos homoseksualistų žurnale vasario 25 d. rašoma, kad LGBTQ ukrainiečiai pasiruošę priešintis Rusijos agresijai. LGBTQ aktyvistai griežtai pasmerkė Rusijos karinę invaziją į jų šalį.

"KyivPride" paragino savo šalininkus visame pasaulyje "reikalauti, kad jūsų vyriausybės imtųsi veiksmų prieš karą Ukrainoje".


"Charkove įsikūrusi LGBTQ teisių grupė "Sphere" teigė, kad "Rusijos agresijos Rytų Ukrainoje eskalavimas dabar daro precendento neturintį poveikį pažeidžiamoms grupėms, įskaitant LGBT+ bendruomenę".

Olena Ševčenko sako: "Jie turi sąrašus aktyvistų, kurie bus persekiojami pirmiausia“. 

Toliau portale sakoma: „Rusija atvyksta su savo "tradicinėmis vertybėmis" ir medžios mus, kurie esame pavojingi jos blogio imperijai. Girdėjau, kad jie jau turi sąrašus aktyvistų, kurie bus persekiojami pirmiausia, ir esu įsitikinęs, kad tuose sąrašuose yra LGBTQI+ aktyvistų“.

Žmogaus teisių gynėjas T. Raskevičius, manau, nedelsiant turi vykti į Donbasą ir padėti homoseksualams, kurie gali pakliūti į nelaisvę rusų, nešančių „tradicines vertybes“.

Aš tikiu, kad rusai nepajėgs atnešti į Ukrainą daug "tradicinių vertybių" ir mes kartu su ukrainiečiais džiaugsimės naujo tipo kariuomenėmis, apie ką pasakoja Fox News video:

https://youtu.be/I3oZGGVkeeA


 


2022-02-26

Stefan Schubert: Karas Europoje ir Vakarų savidestrukcija

 


Kol Vokietijos politikai patogiai įsitaisė savo vaivorykštės spalvų paraleliniame pasaulyje, kuriame ganosi vienaragiai, galintys kiekvieną dieną iš naujo nuspręsti, ar jie šiandien norėtų būti moterimis, ar vyrais, Europoje vėl kalba ginklai. Ilgalaikiai planai, strategiškai suplanuoti, sumaniai ir be skrupulų įgyvendinti, V. Putinas žiauriai nutraukė vieną ilgiausių taikos laikotarpių Europos žemyne. Ir vienintelis dalykas, kurį šią istorinę valandą krizės ištiktiems Vokietijos politikams pavyksta suregzti, yra frazės ir šviesos instaliacija prie Brandenburgo vartų.

Šiame tekste kalbama ne apie tarptautinės teisės pažeidimus ar globalistinę NATO darbotvarkę, bet apie Vokietijos naikinimą, jos tapatybės naikinimą ir sąmoningą gyventojų sudėties keitimą. Nors daugelis tarptautinių tinklų veikia užsienyje, didžiausias priešas piliečio tyko jo paties šalyje.


Nors Vakarų šalių vyriausybių pagrindinis rūpestis - perauklėti savo šalies gyventojus ir tuo pat metu paversti juos bejėgiška konformistine mase, kitos šalys kuria faktus. Romos imperijos žlugimą žinome tik iš istorijos vadovėlių, o Vakarų pasaulio istorinį žlugimą ne tik stebime gyvai, bet ir esame pačiame jo įkarštyje.

Nors nekompetentingiausia federalinė vyriausybė nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos pradėjo savo destruktyvų darbą Vokietijoje, Berlyno elito absurdų kasdien vis daugėja. Užsienio reikalų ministrė, kuri nesugeba net savo gyvenimo aprašymo ir knygos suredaguoti taip, kad jie atlaikytų paprastą patikrinimą, ir kaip vieną iš pirmųjų savo pareiškimų pradėjusi eiti pareigas paisto kažką apie "feministinę užsienio politiką". Vyras su peruku ir moteriškais rūbais, kuris gauna Bundestago mandatą pagal moterų kvotą Žaliųjų partijoje.

Ir federalinis vidaus reikalų ministras, kuris vis labiau įsipainioja į kairiųjų ekstremistų "Antifa" pelkę, šmeižia taikius demonstrantus ir siekia toliau vykdyti nekontroliuojamą masinę imigraciją. Be to, partijos funkcionieriai aukščiausiuose valstybės postuose, Federalinio konstitucinio teismo pirmininkas ir Federalinio konstitucijos apsaugos biuro pirmininkas, kurie savo kalbose ir sprendimuose atrodo taip, tarsi būtų paskelbę karą daliai savo tautos.

Be to, vykdant vadinamąją "kovą su dešiniaisiais", saugumo institucijose vyksta tokie valymai, kad policija ir kariuomenė tėra buvusių laikų šešėlis ir neteko savo operatyvinio pajėgumo.

Ši kairioji valstybė sistemingai naikina šios ir vėlesnių kartų gebėjimą apsiginti ir nori juos perauklėti į vieningą kairįjį-žaliąjį jaunimą: veganus, antirasistus ir klimato aktyvistus. Jaunimas, kuris galiausiai įgyvendina visas vyriausybės gaires vienas prie vieno - negalvodamas pats apie save. Savavališkos priemonės, privalomas kaukių dėvėjimas lauke ir t. t., prisidengiant "Corona", yra ateinančių metų planas. Tuo pat metu kairiųjų vyriausybė pradeda tikrą Vokietijos pramonės naikinimo kampaniją. Dėl žaliosios ideologijos, kuri banaliai maskuojama kaip energetikos pertvarka, dideliems ekonomikos sektoriams gresia prarasti tarptautinį konkurencingumą, bankrutuoti arba perkelti gamybą į užsienį. Be to, ant šios ideologijos aukuro aukojamos prieinamos elektros ir dujų kainos bei 83 milijonų šios šalies piliečių energetinis saugumas. Užtemimai yra tokie pat tikri kaip Amen bažnyčioje. Kalbant apie Bažnyčią, šios institucijos, užuot teikusios paramą ir tikėjimą šiais sunkiais laikais, skęsta savęs praturtinimo ir pedofilų išnaudojimo pelkėje. Šis sąrašas toli gražu nėra baigtinis, tačiau jis rodo sąmoningą kadaise išdidžios tautos žlugimą.



Vakarai - užsiėmę savimi, bejėgiai ir be plano


Šis kairiosios ideologijos naikinimas iš vidaus neapsiriboja vien Vokietija. Panašiai tai vyksta Amerikoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir daugelyje kitų šalių. Kol globalistiniai tinklai griauna Vakarus per "didįjį pertvarkymą", konkuruojančios šalys ir grupės pripažįsta jų silpnumą ir naudojasi juo savo interesams. Kinija, Rusija ir žeminanti Talibano pergalė Afganistane yra tik dalis šios naujos pasaulio tvarkos.

Kol Vokietijoje už kvailumą atlyginama ministrų postais, Putinas kuria faktus. Vakarų šūkiai apie atkaklumą ir nesuskaičiuojami grasinimai sankcijomis sukelia tik Vakarų elito gūžčiojimą pečiais. Maskva ir Pekinas akivaizdžiai suderino savo veiksmus, o Kinija atvirai kritikavo JAV ir paskelbė, kad neprisijungs prie jokių Vakarų sankcijų. Priešingai, šalis viešai ragina juos panaikinti. Kadangi Europa ir Amerika yra priklausomos nuo nuolatinio ekonominio srauto iš Kinijos visose gyvenimo srityse, Vakarai tapo pasaulio scenos žiūrovais.

Politikai sistemingai naikino Bundesverą, o Gynybos ministeriją pavertė nusususių politikų slaugos namais. Kapų tvarkytojų pavardės:

Ursula von der Leyen, Annegret Kramp-Karrenbauer ir Christine Lambrecht. Kiekvienam, kuris bando išgyventi tokį vadovavimą, nebereikia Rytų fronte vykstančio išsekimo karo, kad jis kapituliuotų be jokios gynybos. Ir ne, tai nėra netikra naujiena - Ursula von der Leyen liepė pertvarkyti vokiečių tankus taip, kad juos kareivinių kieme galėtų vairuoti ir nėščios moterys. Bundesvero viešą priesaiką papildo aukščiausio rango Vokietijos kariuomenės karys, kariuomenės inspektorius Alfonsas Maisas (Alfons Mais), kuris pasmerkia ilgus metus trukusį operacinės parengties aplaidumą. Ukrainos krizės metu Bundesveras stovi "daugiau ar mažiau nuogas" - tai tikslūs jo žodžiai.

Vakarų epocha ir jų viešpatavimas pasaulyje jau galutinai praėjo. Po žeminančio bėgimo iš Afganistano, kai iš jo pabėgo pilnakraujai dievo kariai, dabar Europos žemyno rytuose laukia Vaterlo. Poveikis vis labiau artėja, o dabartiniai smūgiai jau juntami Berlyne.


Šaltinis: https://kopp-report.de/krieg-in-europa-und-die-selbstzerstoerung-des-westens/



Tiems, kuriems "gėda, kad jie rusai". Protoierėjus ANDREJUS TKAČEVAS

 

Tiems, kuriems "gėda, kad jie rusai". Prašome nusiraminti. Jūs nesate rusai.

Jei meilė žmogui kalbėtų jumyse, jau seniai būtume išgirdę jūsų balsą apie žinomus įvykius.

Jei jumyse kalbėtų Evangelija, kiekvieną sekmadienį matytume jus bažnyčioje per liturgiją. Bet jūs nesate nei tie, nei kiti.

Supuvusi, save mylinti ir išdavikiška esmė murma jumyse.

Nekurkite sau iliuzijų apie save. Norite atrodyti kaip taikdariai? Šnipštas. Bailiai nežaidžia ledo ritulio. Tėvynė ėmėsi sunkios ir nedėkingos užduoties perkurti pasaulį, kuris dvelkia visišku melu ir rusofobija. Vakar ir trečią dieną tylėti nereikėjo. Šiandien turėtumėte skaityti Psalmes. Toks vėžinis darinys savaime neišnyks.


Per Rusijos-Japonijos karą tokie kaip jūs sveikino vieni kitus praradus "Varyagą". Per Čečėnijos karą tokie kaip jūs spjaudėsi ant savo kariuomenės tuometinėje Jelcino žiniasklaidoje.

Skunkas negali užuosti kitokio kvapo. Jūs ir tai, apie ką ir kam rusų kalboje yra daug žodžių, kurių kultūringi žmonės neskuba ištarti.

Protoierėjus ANDREJUS TKAČEVAS

Šaltinis



Portale Cargrad rašoma:


Tėvas Andrejus Tkačiovas atkreipė dėmesį į taikos šalininkų ir paprastų piliečių veidmainystę po aštuonerius metus trukusio karo Ukrainoje.

Garsus stačiatikių ganytojas ir pamokslininkas arkivyskupas Andrejus Tkačiovas komentavo daugybę garsių ir nelabai garsių Rusijos žmonių pasisakymų po vasario 24 d. prasidėjusios specialiosios operacijos Ukrainoje.

Socialiniuose tinkluose prasidėjus karinei specialiajai operacijai Ukrainoje, kuria siekiama priversti Kijevo režimą laikytis taikos ir padėti Donbaso respublikoms - DNR ir LNR - daugelis piliečių pradėjo skelbti antikarinius įrašus, taip pat pareiškimus, kad jiems "gėda dėl Rusijos ir gėda būti rusais".


Kaip pranešė "Tsargrad", nemažai Rusijos kultūros veikėjų pasisakė prieš karinę operaciją Ukrainoje. Visų pirma kalbame apie dainininką Andrejų Makarevičių, kuris nuo 2014 m. mielai koncertuoja Ukrainos kariuomenei ir baudžiamiesiems batalionams, atlikėjus Valerijų Meladzę, Monetošką, Manizą, Jasminą, Zemfirą, Oksimironą, tinklaraštininkus Nastią Ivlevą, Wylsacomą, Jurijų Dudą, aktorius Liją Achedžakovą, Jekateriną Varnavą ir televizijos laidų vedėją Ivaną Urgantą.

Kaip pažymima socialiniuose tinkluose, visi "verkiantys" dėl Ukrainos nacių režimo Kijeve buvo abejingi ir "pritarė aštuonerius metus trunkančiam Rusijos žmonių žudymui" Donbase.




Pentagono biologinės laboratorijos ir speciali karinė operacija Ukrainoje. Prof.V.Katasonovas

 

Apie 100 mlrd. dolerių biologiniams ginklams kurti


Vasario 24 d. britų konservatyvus leidinys THE EXPOSÉ išspausdino straipsnį "Ar Ukrainos ir Rusijos konflikte yra daugiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio? (Is there more to the Ukraine/Russia conflict than meets the eye?). Esmė ta, kad Rusija galėjo ir turėjo vykdyti karinę operaciją, remdamasi savo saugumo interesais. Rusijos Federacijos gyventojų gyvybei ir sveikatai jau seniai kyla labai rimta grėsmė iš Ukrainos teritorijos. Kalbame apie JAV karines biolaboratorijas.

Iš viso Jungtinėse Valstijose ir kitose pasaulio šalyse yra apie 400 Pentagono kontroliuojamų laboratorijų, kuriose kuriami biologiniai ginklai. Juose dirba apie 13 000 mokslininkų, kurie kuria vakcinoms atsparių kovinių patogenų (mikrobų ir virusų) atmainas. Francis Boyle'as, Ilinojaus universiteto Šampėjuje (JAV) tarptautinės teisės profesorius, 1989 m. Biologinių ginklų kovos su terorizmu akto (BWATA) autorius, be kita ko, praneša apie tai.


Per pastaruosius dvidešimt metų, pasak Boyle'o, JAV išleido apie 100 mlrd. dolerių biologiniams ginklams kurti. "Iš tikrųjų dabar turime puolamųjų biologinių ginklų pramonę, kuri pažeidžia Biologinių ginklų konvenciją ir 1989 m. Biologinių ginklų kovos su terorizmu aktą", - sako JAV mokslininkas. Laboratorijos kelia grėsmę net ir labai toli nuo jų gyvenantiems žmonėms. Laikraščio "USA Today" atlikto tyrimo metu nustatyta, kad 2006-2013 m. 200 karinių biolaboratorijų JAV įvyko daugiau kaip 1 500 nelaimingų atsitikimų ir saugos pažeidimų. Yra buvę daugybė atvejų, kai dingo buteliukai su patogeninėmis bakterijomis ir pabėgo mirtinais virusais užkrėstos laboratorinės pelės. Laboratorijose susidariusios atliekos nebuvo nukenksminamos ir pateko į sąvartynus bei nuotekų tinklus. Atlikus tyrimą nustatyta, kad biolaboratorijų priežiūra buvo "fragmentiška". Net ir tada, kai buvo padaryta "šiurkščiausių saugos pažeidimų", federalinės reguliavimo institucijos tai laikė paslaptyje. 2019 m. vasarą Fort Detrike buvo uždaryta pagrindinė biologinių ginklų laboratorija ir duotas nurodymas nutraukti mirtinų patogenų tyrimus, baiminantis, kad užterštos atliekos gali patekti į nuotekų sistemą.

Siekdami nuslėpti JAV BWATA įstatymo pažeidimus ir sumažinti galimo patogenų nutekėjimo iš JAV teritorijoje esančių laboratorijų riziką, Pentagonas ir JAV medicinos agentūros nusprendė perkelti laboratorijas už Amerikos ribų.

JAV įsteigė biolaboratorijas 25 pasaulio šalyse - Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Pietryčių Azijoje. Buvusioje Sovietų Sąjungoje JAV karinės biolaboratorijos veikia Ukrainoje, Azerbaidžane, Armėnijoje, Gruzijoje, Kazachstane, Kirgizijoje, Moldovoje ir Uzbekistane. Rusija yra tiesiog apsupta Amerikos biolaboratorijų. Mes kalbame apie tai, kad NATO blokas yra netoli Rusijos vakarinių sienų (raketų, lėktuvų, šarvuotos technikos dislokavimas ir t. t.), o Amerikos biologinės laboratorijos taip pat priklauso NATO ir kelia mums grėsmę ne tik iš vakarų, bet ir iš pietų. Tiesa, amerikiečiai neigia, kad tokiose laboratorijose atliekami moksliniai tyrimai yra karinės paskirties, tačiau slaptumo režimas "civilinėse" laboratorijose prilygsta svarbiausių karinių objektų slaptumo režimui. Ir nėra jokių ataskaitų apie tokių laboratorijų darbą.

Ekspertų nuomone, didžiausią grėsmę posovietinėje erdvėje kelia laboratorijos Armėnijoje ir Ukrainoje. Kitose buvusiose sovietinėse šalyse vietos valdžios institucijos turi prieigą prie laboratorijų ir taikomas "dviejų raktų" principas. Armėnijoje (12 laboratorijų) ir Ukrainoje (mažiausiai 15) raktą turi tik amerikiečiai.


2021 m. gegužę Kirgizijos sostinėje vyko konferencija "Sanitarinės stotys" Pentagone: biologinių laboratorijų sistema posovietinėje erdvėje. Jame dalyvavo NVO atstovai iš Rusijos, Kirgizijos, Kazachstano, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Izraelio. Konferenciją atidarė žurnalistas ir nevyriausybinės organizacijos "Sąžininga gynyba" ekspertas Ivanas Kopylis. "Visą laiką, kol veikė laboratorijos Ukrainoje ir Armėnijoje, - sakė jis, - jokie amerikiečių biologų moksliniai pasiekimai nebuvo viešai pademonstruoti, o jų tyrimų rezultatai niekur neskelbiami atviruose šaltiniuose". Tuo tarpu koronaviruso pandemijos metu ėmė sklisti informacija, kad jis galėjo atsirasti dėl informacijos nutekėjimo iš laboratorijų, kurios, savo ruožtu, beveik visos yra finansuojamos JAV gynybos departamento." Norėčiau pridurti, kad Ukraina šiuo požiūriu mums yra pavojingesnė nei Armėnija, nes kai kurios jos laboratorijos yra labai arti Rusijos sienos.  

Šiandien tikrai žinomos laboratorijos yra Odesoje, Vinicoje, Užgorode, Lvove (trys), Charkove, Kijeve (taip pat trys), Chersone, Ternopilyje, Dniepropetrovske, taip pat prie Luhansko ir sienos su Krymu. Į sąrašą įtrauktos tik tos laboratorijos, kurias 2020 m. pavasarį oficialiai pripažino Jungtinės Valstijos. Iki tol SBU, atsakydama į Aukščiausiosios Rados narių paklausimus, neigė, kad Ukrainos teritorijoje yra užsienio biolaboratorijų.

2005 m. Pentagonas ir Ukrainos sveikatos apsaugos ministerija pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo biologinių tyrimų srityje. 2013 m. opozicinėms partijoms pavyko prastumti Aukščiausiosios Rados sprendimą nutraukti tokį "bendradarbiavimą", tačiau 2014 m. vasarį Kijeve įvykęs perversmas neleido įgyvendinti šio sprendimo. "Bendradarbiavimas" tęsinys. Charkove, kur įsikūrusi viena iš Pentagono etaloninių laboratorijų, 2016 m. sausio mėn. nuo kiaulių gripo mirė 20 Ukrainos karių, dar 200 buvo hospitalizuoti. Užkratas ėmė plisti į kitas vietoves ir iki tų metų kovo mėn. Ukrainoje nuo kiaulių gripo mirė 364 žmonės... Afrikinio kiaulių maro (AKM) protrūkiai tapo reguliarūs. 2019 m. pranešta apie ligos, "savo simptomais panašios į marą", protrūkį. Tuomet Rusija smarkiai sugriežtino Ukrainos sienos kontrolę.

O rimtų incidentų atveju JAV vyriausybė išsisuks nuo atsakomybės. Juk Pentagono dalyvavimas laboratorijose nėra tiesioginis; JAV gynybos departamentas veikia per privačius rangovus, kurie gauna lėšų iš JAV biudžeto. Todėl darau prielaidą, kad tam tikrais Rusijos ginkluotųjų pajėgų Ukrainoje šiuo metu vykdomos specialios karinės operacijos etapais bus specialistų, kurie imsis visų atsargumo priemonių pavojingiems objektams "išvalyti".



2022-02-25

Piliečiai prisijungia prie mano inicijuoto Prokuratūros tyrimo dėl Lietuvos herbo išniekinimo



Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Valstybės herbo išniekinimo Vasario 17 d. ant Signatarų namų balkonėlio. Patikslinimo medžiaga M-2-02-00190-22.

http://lebionka.blogspot.com/2022/02/leisime-nebaudziamai-tyciotis-is.html

Savo poziciją Prokuratūrai pareiškė kunigas, majoras A.Bulotas. Jis rašo:


Generalinė prokuratūra

Rinktinės g. 5A, LT-09233 Vilnius

Pritarimas - papildymas Prokuratūrai, dėl pil. dr.Algimanto Lebionkos kreipimosi, Valstybinių simbolių išniekinimo.

Patikslinimo medžiaga M-2-02-00190-22

Aš Alfonsas Bulotas, gim. 1946 10 10 gyv. …, Lietuvos pilietis. Neteistas. Kaip Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio suvažiavimo delegatas, Taikos palaikymo pasaulyje misijos karys, Lietuvos Laisvės kovų dalyvis, jo eminencijos Lietuvos kardinolo V. Sladkevičiaus kancleris, sekretorius, LR kariuomenės vyriausiasis kapelionas maj. Alfonsas Bulotas, už Nepriklausomos Lietuvos valstybės kūrimą apdovanotas medaliais ,ordinais, tarptautinėmis taikos palaikymo pasaulyje padėkomis iš NATO institucijų, pritariu dr. Algimanto Lebionkos pareiškimui Prokuratūrai, kad būtų įvertintas teisminis asmenų tyčiojimasis iš Valstybinio Vyties ženklo, pažeidžiančio heraldikos nuostatas ir iš Vyties ženklo po vadinama meno išraiškos priedanga, padarant - šaržą. Už Lietuvos simbolių turėjimą, piešimą mokinio sąsiuvinyje, mano mokykliniai draugai buvo tarybinės sistemos teisiami ir išvežami į Sibirą. Tautiniai Lietuvos simboliai palaikė politinių kalinių ir tremtinių vienybę ir viltį, kad Lietuvos valstybingumo simboliai sulauks, dienų kai vėl bus pagerbti Nepriklausomoje demokratinėje Lietuvoje. Papildymas perduotas gerb. dr. Algimantui Lebionkai elektroniniu paštu. Kaunas 2022 02 24 Pagarbiai Alfonsas Bulotas.


P.S. Visus Lietuvos piliečius, kuriuos šokiruoja nebaudžiamas Lietuvos simbolių niekinimas, kviečiu kreiptis į Lietuvos Respublikos Generalinę prokuratūrą.



Leisime nebaudžiamai tyčiotis iš valstybės herbo? Skundo Generalinei Prokuratūrai nagrinėjimo eiga



Vasario 18 dieną aš kreipiausi į Lietuvos Respublikos Generalinę Prokuratūrą, prašydamas nubausti vandalus, vasario 17 d. išniekinusius Valstybės herbą, kaip tai numato LR BK 127 straipsnis

Valstybės simbolių išniekinimas. Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.
 

 
Šiandien man skambino iš VPK, kad aš papildyčiau skundą. 

A priori tyrėjui žodžiu paaiškinau, kad normalų pilietį žeidžia Valstybės herbo vandalizavimas, o paaiškinimai, kad tai "meno kūrinys" neatlaiko jokios kritikos. 

Tarkim, kitais metais ant Signatarų namų balkonėlio sulips ne lezbietės ir feministės, o zoofilai ir išskleis "meno kūrinį", kuriame Vytis vaizduojama šuns pavidalu, ar ožkos! Juk tai idiotizmas! 
 
Svarbu ir vieta, kur yra išsityčiojama iš valstybės herbo. Signatarų namai - sakralinė vieta mūsų Tautai. Čia 1918 m. vasario 16 d. dvidešimt Lietuvos Tarybos narių pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės Aktą.
 
Mane, Sąjūdžio Steigiamojo suvažiavimo delegatą, giliai žeidžia tai, kad prabėgus 31 metams nuo Valstybės atkūrimo, saujelė moralinių iškrypėlių tyčiojasi iš valstybės herbo. Manau, kad dauguma Lietuvos patriotų yra įžeisti dėl šio vandalų išpuolio.
 
Apie mano skundo nagrinėjimo eigą būtinai informuosiu.

Vasario 17 d. 14 val. LRT parodytas video:



Iš video aiškėja, kad pagrindinis šių žmogų organizuoto renginio tikslas, kurį uoliai nušvietė antivalstybine tapusi LRT - šeimai žalingos Stambulo konvencijos ratifikavimas.





Audronė Jankuvienė, LR Seimo darbuotoja, Seimo narė 2019-2020 m., vasario 21 d. savo FB parašė: LR Konstitucijos 15 straipsnis skelbia: Valstybės herbas – baltas Vytis raudoname lauke. Valstybės herbą, vėliavą ir jų naudojimą nustato įstatymai.

Lietuvos Respublikos valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymas skelbia:

✅"Lietuvos valstybės herbas yra Vytis: herbinio skydo raudoname lauke vaizduojamas baltas (sidabrinis) šarvuotas raitelis ant balto (sidabrinio) žirgo, laikantis dešinėje rankoje virš galvos iškeltą baltą (sidabrinį) kalaviją. Prie raitelio kairiojo peties kabo mėlynas skydas su dvigubu geltonu (auksiniu) kryžiumi. Žirgo balnas, gūnia, kamanos ir diržai mėlyni. Kalavijo rankena, kamanų žąslai, balno kilpa ir pentinas, makšties bei žirgo aprangos metaliniai sutvirtinimai ir pasagos geltoni (auksiniai).

Įstatymo 3 straipsnis nurodo:

✅Lietuvos Respublikos piliečiai, kiti asmenys privalo gerbti herbus, herbines vėliavas, herbinius ženklus, herbinius antspaudus.

✅Herbai, herbinės vėliavos, herbiniai ženklai, herbiniai antspaudai turi atitikti savo etalonus ir projektus.

✅Naudoti herbus, herbines vėliavas, herbinius ženklus, herbinius antspaudus, neatitinkančius savo etalonų ir projektų, taip pat pažeidžiant šį įstatymą ir kitus teisės aktus, DRAUDŽIAMA.

O ką matome šioje nuotraukoje? Moterimi paverstas Vytis akivaizdžiai pažeidžia įstatymus, neatitinka Konstitucijos. Viešai tyčiojamasi ir demonstruojama nepagarba valstybės simboliams.

Beje, už valstybės simbolių išniekinimą yra numatyta netgi baudžiamoji atsakomybė. Bet šiuo atveju nėra net menkiausio įspėjimo. Jokia institucija nereaguoja. Nieko neįvyko? Na, taip, tai ne R.Ozolo portretas Vasario 16-ąją.

Signatarų namai, renginys "Atsiimti istoriją - atsiimti ateitį", 2022 m.vasario 17 d.



P.S. O kaip vertinti štai tokį Lietuvos Valstybės herbo variantą? Jis bent nebuvo eksponuojamas ant Signatarų namų balkono. Gal prokuratūra, pagaliau, gali įvertinti pasityčiojimus iš valstybės herbo? O gal mūsų valstybėje Konstitucija nebegalioja?




2022-02-24

Leisime nebaudžiamai tyčiotis iš valstybės herbo? Skundo Generalinei Prokuratūrai nagrinėjimo eiga

 


Vasario 18 dieną aš kreipiausi į Lietuvos Respublikos Generalinę Prokuratūrą, prašydamas nubausti vandalus, vasario 17 d. išniekinusius Valstybės herbą, kaip tai numato LR BK 127 straipsnis

Valstybės simbolių išniekinimas. Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.
 

 
Šiandien man skambino iš VPK, kad aš papildyčiau skundą. 

A priori tyrėjui žodžiu paaiškinau, kad normalų pilietį žeidžia Valstybės herbo vandalizavimas, o paaiškinimai, kad tai "meno kūrinys" neatlaiko jokios kritikos. 

Tarkim, kitais metais ant Signatarų namų balkonėlio sulips ne lezbietės ir feministės, o zoofilai ir išskleis "meno kūrinį", kuriame Vytis vaizduojama šuns pavidalu, ar ožkos! Juk tai idiotizmas! 
 
Svarbu ir vieta, kur yra išsityčiojama iš valstybės herbo. Signatarų namai - sakralinė vieta mūsų Tautai. Čia 1918 m. vasario 16 d. dvidešimt Lietuvos Tarybos narių pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės Aktą.
 
Mane, Sąjūdžio Steigiamojo suvažiavimo delegatą, giliai žeidžia tai, kad prabėgus 31 metams nuo Valstybės atkūrimo, saujelė moralinių iškrypėlių tyčiojasi iš valstybės herbo. Manau, kad dauguma Lietuvos patriotų yra įžeisti dėl šio vandalų išpuolio.
 
Apie mano skundo nagrinėjimo eigą būtinai informuosiu.

Vasario 17 d. 14 val. LRT parodytas video:



Iš video aiškėja, kad pagrindinis šių žmogų organizuoto renginio tikslas, kurį uoliai nušvietė antivalstybine tapusi LRT - šeimai žalingos Stambulo konvencijos ratifikavimas.





Audronė Jankuvienė, LR Seimo darbuotoja, Seimo narė 2019-2020 m., vasario 21 d. savo FB parašė:LR Konstitucijos 15 straipsnis skelbia: Valstybės herbas – baltas Vytis raudoname lauke. Valstybės herbą, vėliavą ir jų naudojimą nustato įstatymai.

Lietuvos Respublikos valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymas skelbia:

✅"Lietuvos valstybės herbas yra Vytis: herbinio skydo raudoname lauke vaizduojamas baltas (sidabrinis) šarvuotas raitelis ant balto (sidabrinio) žirgo, laikantis dešinėje rankoje virš galvos iškeltą baltą (sidabrinį) kalaviją. Prie raitelio kairiojo peties kabo mėlynas skydas su dvigubu geltonu (auksiniu) kryžiumi. Žirgo balnas, gūnia, kamanos ir diržai mėlyni. Kalavijo rankena, kamanų žąslai, balno kilpa ir pentinas, makšties bei žirgo aprangos metaliniai sutvirtinimai ir pasagos geltoni (auksiniai).

Įstatymo 3 straipsnis nurodo:

✅Lietuvos Respublikos piliečiai, kiti asmenys privalo gerbti herbus, herbines vėliavas, herbinius ženklus, herbinius antspaudus.

✅Herbai, herbinės vėliavos, herbiniai ženklai, herbiniai antspaudai turi atitikti savo etalonus ir projektus.

✅Naudoti herbus, herbines vėliavas, herbinius ženklus, herbinius antspaudus, neatitinkančius savo etalonų ir projektų, taip pat pažeidžiant šį įstatymą ir kitus teisės aktus, DRAUDŽIAMA.

O ką matome šioje nuotraukoje? Moterimi paverstas Vytis akivaizdžiai pažeidžia įstatymus, neatitinka Konstitucijos. Viešai tyčiojamasi ir demonstruojama nepagarba valstybės simboliams.

Beje, už valstybės simbolių išniekinimą yra numatyta netgi baudžiamoji atsakomybė. Bet šiuo atveju nėra net menkiausio įspėjimo. Jokia institucija nereaguoja. Nieko neįvyko? Na, taip, tai ne R.Ozolo portretas Vasario 16-ąją.

Signatarų namai, renginys "Atsiimti istoriją - atsiimti ateitį", 2022 m.vasario 17 d.




Signataras Rolandas Palauskas blaiviai vertina padėtį

 


Lenkijos prezidentas Andžejus Duda su Ukrinos prezidentu Vladimiru Zelenskiu vakar Kijeve vos nepametė Gitano Nausėdos. Jau Prezidentūros tarpduryje, laimei, prisiminė mūsų „aukštą gražuolį“, stabtelėjo, apsidairė, ir šiam prišokus, Zelenskis ėmė jam spausti ranką. O gal geriau būtų pametę „gražuolį“ kur Kijeve, pakariutų jis ten už „demokratiją“, „europines vertybes“, mums būtų ramiau. Iš jo mums vis tiek, kaip iš ožio pieno.

Šiandien buvo daug kalbančių galvų, kvailų, ar iškvailintų, kas dabar supras.


Buvo ir Rolando Paulausko pasisakymas „Respublikoje“. Jis pasakė: „Kalbant apie Lietuvą, tai ypatinga blogybė yra ta, kad mes, būdami Europos Sąjungos nariai, pasirinkome būti ne su ES, o su anglosaksais“.

Paulausko nuomone, JAV stengiasi kariauti kitų rankomis - šiuo atveju Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos ir Europos Sąjungos. Jis pažymėjo: „Per 4-5 valandas Ukrainos karinės infrastruktūros neliko - nei karo aviacijos, nei laivyno, nei iš esmės sausumos pajėgų ginkluotės, kuri liko susprogdintuose sandėliuose... Aš visada sakiau: mes ginklais negalime nieko laimėti. O tikėtis, kad mus rems tas tolimas mūsų „draugas", apkritai yra nesąmonė. Ką pasakė šitas „draugas" šią naktį Ukrainai? Pasakė, kad nė vieno Amerikos kario Ukrainoje nebus. Tas pats būtų ir mūsų atžvilgiu. Aš niekaip nesuprantu, iš kur mūsų žmonėse yra tiek daug to kvailo tikėjimo, kad mus kažkas gins? Kas vyksta tų žmonių galvose? Man pirmiausia rūpi išlaikyti Lietuvos valstybingumą, nes jam jau iškilo grėsmė, kaip ir Ukrainos valstybingumui. Jeigu mes eisime tuo pačiu keliu, kaip iki šiol, tai baigsime liūdnai.“

Protingų Lietuvoje niekas neklauso, o šiandien mano girdėti valdančiųjų pasisakymai nesuteikia optimizmo. Melodija ta pati: „Marš! Marš! Tra-ta-ta!"