2021-11-30

Ir tu, Brutai, prieš Lietuvą kartu su Lukašenka?

 


Ir tu, Brutai! - sakoma išduodančiam artimam draugui, kuriuo buvo labai pasitikėta. Šį posakį išpopuliarino V.Šekspyras (tragedija „Julijus Cezaris“, 1599), kuriame pasakojama apie Julijaus Cezario nužudymą, kuriame dalyvavo jo draugas Brutas.

Jei stebėsime slaptus ženklus, kuriuos mums demonstruoja šiandieniniai brutai, geriau suprasime įvykius, kokį vaidmenį juose vaidina vienas ar kitas politikas, kas jis yra iš tikrųjų.

 


Pastaruoju metu mane domina Aleksandro Lukašenkos persona. Kaip taip nutinka, kad Vakarų bankai jam dosniai skolina pinigus (6 milijardus), kodėl jo niekaip nepašalina nuo valdžios (net J.Staliną sugebėjo nunuodyti), kodėl taip vangiai ES reaguoja į jo „hibridinę ataką su imigrantais“, kodėl toks didelis jo nusikalstamų veiksmų palaikymas Vakaruose (A.Merkel skambučiai, ignoruojant sąjungininkus)?


 

Delfi nuotrauka.

Kun.majoras Alfonsas Bulotas atkreipė mano dėmesį į simbolius, kuriuos demonstruoja politikai, valstybės vadovai. Jis šį klausimą išmano žymiai giliaus ir žadėjo ateityje pasidalinti savo žiniomis.

 

Aš apsistosiu tik ties vienu simboliu – masonų simboliu, kuris reiškia velnią (ožį, velnio ragus, Bafometą). Tai meilės velniui ženklas. Išskėsti į šonus pirštai vaizduoja velnią ir nieką kitą.

 Nelabasis tikrai apsėdo Lietuvą, valdžia įleido virš 4 tūkstančių neteisėtų migrantų, dažnai be dokumentų, be biografijų, iš regiono, kur nuolatos kariaujama kelis dešimtmečius, galimai teroristus. Valdžia atėjūnus popina ir lepina, apdovanoja butais sostinėje, drabužiais, restorano maistų, dosniomis išmokomis, o iš savo piliečių tyčiojasi, žemina, skurdina, trypia jų žmogaus teises, Konstituciją, tarptautines sutartis ir prisiimtus įsipareigojimus. Ar tai ne velnio ženklai?

Po pirmojo prezidentinių rinkimų turo 2019 m. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatė Ingrida Šimonytė šventė pergalę, šoko skambant „Metallica“ muzikai, demonstravo velnio simbolį. Tokį patį velnio simbolį demonstravo TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis, o jų nuotrauka netrukus ėmė plisti „Facebook“ tinkle. Satanistinis, mano nuomone, portalas Delfi tai paiškino savotiškai. Neva, politikai nieko bendro su velniais neturi, tiesiog jie mėgdžiojo „Metallica“ muzikantus.

Negalėčiau sutikti su Delfi, ypač po metų PIŠ ir anūko akibrokštų mūsų tautai. Sutinku, jie nedidelio proto, bet niekšai jie dideli, o jų darbai - šetoniški.

Apie Baltarusijos diktatorių Aleksantrą Lukašenką nepasakysi, kad tai „Metallica“ gerbėjas! Ne kartą teko žiūrėti festivalio „Slaviankij Bazar“ koncertus. Šio festivalio pagrindinis sponsorius yra Lukašenka. Ten jokių metalikų nė kvapo, bet, nepaisant to, ir ponas Lukašenka ne kartą demonstravo velnio ženklą baltarusių ir kitų slavų nuostabai.

Man peršasi negera nuojauta, kad visi raguotąjį garbinantys priklauso vienai slaptai organizacijai, kurios tikslas visai ne Lietuvos gerovė.

P.S. Jei tualete išgirsite Seimo narį T.V.Raskevičių trepsint koja, būkite atsargus, tai irgi ženklas. 




Merkel 16 metų griovė Vokietiją, o jos draugė Roth dabar pribaiginės vokiečių kultūrą

 

Angala Merkel buvo blogiausia kanclerė nuo tada, kai ją valdė Hitleris, rašoma vokiečių portale Pi-news. Nuo to laiko nė vienas kancleris vokiečiams nekainavo daugiau trilijonų ir nesugriovė šalies taip, kaip ji. (Nuotrauka: "Pegida" demonstracija, 2015 m.) Ketvirtadienį bus surengtos Didžiosios iškilmės, skirtos Angelos Merkel pasitraukimui pažymėti. Vokiečiai tikisi, „kad ši kairioji kalė visiems laikams išnyks nuo scenos“ ir vadina pastaruosius 16 metų tikra katastrofa“.


Merkel nuo 2007 m. prasidėjus pasaulinei bankų krizei Vokietijos sąskaita gelbėjo bankrutuojantį Kiprą, Graikiją, Portugaliją, Italiją, Ispaniją, Prancūziją, o Vokietijos mokesčių mokėtojų pinigai buvo nekontroliuojamai pervesti į Briuselį.

Šiais metais Vokietijoje 6% infliacija. Indėlininkams mokamos vieno procento minusinės palūkanų normas, o tai reiškia, kad Vokietijos indėlininkų kredito likutis kasmet mažėja minus septyniais procentais.

Nuo 2011 m., po Fokušimos avarijos, Merkel ėmė naikinti Vokietijos branduolinę energetiką, kuriai kompensuoti statomi tūkstančiai vėjo malūnų. Vokiečių nuomone, tai „neprilygstamas idiotizmas!“

„2015 m. prasidėjo pabėgėlių krizė. A. Merkel atvėrė sienas ir įsileido visus norinčius be dokumentų ir kontrolės. Merkel yra atsakinga už šią visišką valstybės nesėkmę su visomis jos pasekmėmis. Ji sulaužė kanclerės priesaiką.

Ši dviejų milijonų žmonių iš viso pasaulio invazija buvo ne "vokiečių tautos labui", o nepataisoma žala tautai ir valstybei. Ji nieko "nepasiekė", tačiau nuo to laiko iššvaistė dar bent trilijoną eurų. Pusė, t. y. milijonas, Merkel atvežtųjų šiuo metu gauna Hartz IV!“ - pažymi Pi-news ir reziumuoja:

„Visose normaliose pasaulio šalyse, išskyrus Vokietiją, Angela Merkel jau seniai būtų sėdėjusi kalėjime“.

Merkel benražygė dar iš VDR komunistinių laikų laikų Claudia Roth dabar bus naujoji Vokietijos kultūros ministrė.


Vokietijos valdančiųių "žaliųjų" lyderiai

Portale Achtung Chaimas Noll rašo: „Claudia Roth - Vokietijos žaliųjų frakcijos senbuvė. Tai išskirtinis Vokietijos parazitas, atėjęs į Vokietijos politiką iš komunistinės Rytų Vokietijos, Merkel bendražygė. Manoma, ji taps Vokietijos kultūros ministre, o eidama šias pareigas, ji ateityje skirstys lėšas, kurios reguliuoja Vokietijos Federacinės Respublikos kultūros sektorių. Tai turės įtakos dienraščiams ir leidybos programoms, knygų leidybai, žurnalų profiliui, teatro spektakliams ir vokiškų filmų gamybai. Tai turės lemiamos įtakos Vokietijos jaunimo išsilavinimo lygiui ir politinėms tendencijoms, ateities tendencijoms ir būsimai viešajai nuomonei.“

Chaim Noll apie savo tautietę žydę Klaudiją Roth sako: „Vokietija, kiek ją pažįstu, kiek dažnai ten keliauju ir šiandien, man visada liks paslaptis. Šioje šalyje yra tiek daug padorių, protingų ir geros širdies žmonių - kodėl kultūros ministru turi tapti žmogus, kuriam trūksta visų šių savybių?“

Claudia Roth – praėjusios kadencijos Vokietijos Bundestago vicepirmininkė ir gyvas priminimas mums, lietuviams, kad jeigu mes toleruosime lietuvybės naikintojus, atvirus Lietuvos valstybės priešus, rytoj ir pas mus bus tokios iškrypėlės roth, atvirai deklaruojančios siekį sunaikinti valstybę, tautą.

Claudia Roth Vokietiją vadino „mėšlo gabalu“, Pasaulio futbolo čempionato Rusijoje metu (2018 m.) pareiškė, kad vietoj Vokietijos vėliavos norėtų čempionate matyti LGBT vėliavą, o ant jos užrašytas Vokietijoje gyvenančių turkų ir afrikiečių pavardes: Khedira, Boateng, Özil.

Dvi draugės Voketijos naikintojos


2019 m. gruodžio 13 dieną Vokietijos parlamentas žaliųjų lyderės ir bundestago vicepirmininkės Klaudijos Roth prašymu svarstė galimybę išdavinėti „klimato pasus klimato pabėgėliams“. Šie „klimato pasai“ leistų nuo „klimato kaitos“ nukentėjusiems laisvai migruoti į Vokietiją.

Anatolijus Veksleris apžvalgoje „Angela Merkel kaip Štazi gyvatės kiaušinis“ tarp VDR saugumo tarnybos „Štazi“ „gyvatės kiaušinių“ aprašo ir Klaudijos Roth komunistinį embrioną.


Nuorodos:

2021-11-29

Omicron - „labai minkštas“, o daugybė mutacijų jį „destabilizuoja“

 


Kai minkštas penis – blogai*, o kai minkštas virusas, kaip Omicrono atmaina – gėris žmonijai ir vargas idiotams, pasoditiems vairuoti ES, JAV ir pan. Jiems nėra kuo gąsdinti piliečių.

Omicron yra "labai minkštas", sako gydytojas, kuris pirmasis atrado viruso atmainą; daugybė mutacijų "destabilizuoja" virusą, rašoma portale Zerohedge.

Vakar Rotšildų bankas „Goldman Sachs“ pranešė, kad „pagrįstai tiki, jog ši mutacija greičiausiai nebus piktybiškesnė ir kad esamos vakcinos greičiausiai ir toliau bus veiksmingos".


Ikandin jo Pretorijos gydytojas, kuris pirmasis sukėlė nerimą dėl naujos atmainos ir kuris yra Pietų Afrikos Respublikos vyriausybės patarėjas Covid-19, sakė, kad su omikroninio koronaviruso atmaina susiję simptomai kol kas yra lengvi.



https://www.youtube.com/watch?v=3RSRtuRm92o

Priešingai Vakarų žiniasklaidos skleidžiamai panikai, ministrų patariamojo komiteto dėl vakcinų pirmininkas Barry Schoub sekmadienį "Sky News" sakė, kad nors Pietų Afrikos Respublikoje, kuri pirmoji nustatė naująjį variantą, šiuo metu iš viso yra 3220 koronaviruso infekcija užsikrėtusių žmonių ir nors atrodo, kad šis variantas sparčiai plinta, hospitalizacijų skaičiaus padidėjimo nėra.

"Visi iki šiol pasitaikantys atvejai buvo lengvi, lengvi ar vidutinio sunkumo, ir tai yra geras ženklas", - sakė A. Schoub, pridurdamas, kad dar tik pradžia ir kol kas nieko nėra aišku.

Svarbiausia, ir tai prieštarauja baimę kurstančiam globalių MIP pasakojimui, Schaub teigė, kad daug mutacijų, aptiktų omikrono variante, destabilizuoja virusą, todėl jis gali būti mažiau "tinkamas" nei dominuojanti delta atmaina.

"Tam tikra prasme tikimės, kad jis neišstums delta, nes žinome, kad delta labai gerai reaguoja į vakciną", - sakė jis.

Manoma, kad nors Omicron gali greitai tapti dominuojančia paderme ir išstumti daug pavojingesnę (ir stabilesnę) delta padermę.

Pietų Afrikos gydytojų asociacijos pirmininkė Angelique Coetzee "JK Telegraph" sakė, kad į jos kliniką kreipėsi keletas sveikų jaunų vyrų, kurie "jautėsi labai pavargę“, o "jų simptomai buvo tokie skirtingi ir tokie švelnūs nei tų, kuriuos gydžiau anksčiau."

"Jokių ryškių simptomų nėra. Iš užsikrėtusiųjų kai kurie šiuo metu gydosi namuose", - sakė ji ir pažymėjo, kad "į ligoninę nepriėmėme nė vieno", sergančio naujuoju variantu. "Kalbėjausi su kitais savo kolegomis, vaizdas toks pat", - sakė Angelique Coetzee.

Paklausta, ar valdžios institucijos visame pasaulyje be reikalo kelia paniką, Coetzee atsakė: "Taip, šiuo metu sakyčiau, kad tikrai. Po dviejų savaičių galbūt pasakysime ką nors kita".

*Moteris atvedė vyrą pas gydytoją ir pasiskundė, kad pas jį nestovi. Vaikinas pertraukė ją: - Kaip nestovi! Stovi, tik minkštas. Taip ir su tuo minkštu Omicronu.


Nuorodos:

https://www.zerohedge.com/covid-19/omicron-extremely-mild-says-doctor-who-first-discovered-strain-numerous-mutations
http://lebionka.blogspot.com/2021/11/rotsildu-goldman-sachs-bankas-liepe.html



2021-11-28

Rotšildų „Goldman Sachs“ bankas liepė nekelti panikos dėl Omicrono


Rotšildai ir jų bankas „Goldman Sachs“ sukūrė Prancūzijos prezidentą Macroną, o, gali būti, prikišo nagus ir prie koronaviruso, todėl jų nuomone dėl Omicrono reikia pasitikėti. Priminsiu, kad pirmasis apie koronaviruso pandemiją pranešė Pasaulio Bankas, o tik po aštuonių dienų – Pasaulio Sveikatos Organizacija.

JAV portale Zerohedge rašoma, kad „Goldman Sachs" kritikuoja paniką dėl Omicrono: „Mažai tikėtina, kad ši mutacija bus piktybiškesnė ir nėra priežasčių keisti portfelį".

Penktadienį įvyko „absurdiškas“ nuosmukis visose turto rinkose, krito naftos kaina, tarytum Omikronas būtų kelis kartus agresyvesnis ir daug mirtinesnis nei Delta ar bet kuris kitas iki šiol buvęs Kovido variantas. Tačiau vienas iš Imperatoriškojo koledžo prof. Tom Peacock pasakė: „gali paaiškėti, kad tai yra keistas klasteris, kuris nėra labai užkrečiamas".


Tačiau tai nesutampa su interesais politikų, kurie su „pagalba vieno "siaubą keliančio" varianto gaus leidimą skirti trilijonus naujoms rinkėjų balsų pirkimo skatinimo priemonėms, įvesti dar negailestingesnius ir autoritariškesnius valdžios apribojimus, apie kuriuos svajoja visi liberalios didžiosios valdžios gerbėjai“.

Pietų Afrikos medicinos asociacijos pirmininkė Angelique Coetzee pareiškė, kad "naujasis Omicron koronaviruso variantas sukelia LENGVĄ ligą, BE ryškių simptomų". Kita vertus, ne kas kitas, o svarbiausias Volstrito bankas „Goldmanas Sachs“, kuris nustato naratyvą, kuriuo klusniai seka visi kiti bankai, nusprendė, kad dėl šios mutacijos neverta pradėti panikos griūties, ir penktadienį vėlai vakare paskelbtame pranešime rašo, kad "mažai tikėtina, jog ši mutacija bus piktybiškesnė, o esamos vakcinos greičiausiai ir toliau bus veiksmingos užkertant kelią hospitalizacijoms ir mirtims", ir dėl to nors "Goldman" "ateinantį mėnesį atidžiai stebės situaciją Gautene, nemanome, kad naujasis variantas yra pakankama priežastis imtis esminių portfelio pokyčių. "

Goldman Sachs nuomonę dėl B.1.1.1.529 varianto rizikos ir pasekmių rinkai išsakė B.Vladimirovas. Jo žodžiais, nėra pakankamai informacijos, kad prognozuoti pasaulinę B.1.1.529 bangą, nors didelis perdavimo greitis beveik neišvengiamai lemia varianto dominavimą. Pietų Afrikos Respublikos NICD pažymi, kad ši mutacija vargu ar bus piktybiškesnė ir kad esamos vakcinos greičiausiai ir toliau bus veiksmingos užkertant kelią hospitalizacijoms ir mirtims.

Omicrono variantas turi P681 H spyglio baltymo mutaciją, susijusią su didesniu delta viruso užkrečiamumu. Šiuo metu nepranešta apie jokius neįprastus simptomus užsikrėtus B.1.1.529 variantu. B.1.1.1.529 variantas turi S geno deleciją (△69-70), kuri leido greitai nustatyti šį variantą Pietų Afrikoje ir leis toliau stebėti šį variantą, neatsižvelgiant į turimus sekos duomenis. Greičiausiai dabartiniai PGR ir antigeno testai ir toliau gerai identifikuos šį variantą.

B.1.1.1.529 atvejai nustatyti Botsvanoje, Izraelyje ir Honkonge. Jei variantas yra labai užkrečiamas, labai tikėtina, kad jis galiausiai išplis nepaisant kelionių apribojimų. Kol kas nėra informacijos apie varianto poveikį hospitalizacijoms ir mirtingumui.

Aš manau, kad Lietuvoje paplitęs posakis „tikiu mokslu“ - netikslus. Posakis „tikiu Goldman Sachs“ - būtų daug arčiau tiesos.

Nuorodos:

http://lebionka.blogspot.com/2018/07/kieno-interesams-atstovauja-makronas.html

http://lebionka.blogspot.com/2020/11/pasaulio-bankas-apie-pandemija-pranese.html

https://www.zerohedge.com/markets/goldman-slams-omicron-panic-mutation-unlikely-be-more-malicious-no-reason-major-portfolio


Afrikos Omikronas atskuba taisyti žlugusios eksperimentinių preparatų reputacijos

 

Lapkričio 26 d. PSO sars-cov-2 variantą B.1.1.1.529 pavadino "susirūpinimą keliančiu variantu" ir oficialiai suteikė jam pavadinimą "Omicron". Paniškai išgąsdinta Europa stabdo oro skrydžius į Afriką

Afrikietis atskubėjo pačiu laiku. Vakcinų reputacija žlugo: kuo daugiau skiepija, tuo daugiau sergančių. Globalistai ir Bid-pharma džiaugiasi, bus ant ko suversti kaltę.


Virusologams tai nebuvo naujiena. Mutacijų tūkstančiai, o skelbiami nauji „variantai“ - tai tik įrankiai, kuriais siekiama ištempti istoriją ir laikyti žmones įtampoje.

Afrikos variantas atsirado, manoma, mutavęs negydomame AIDS sergančiame ligonyje (sergantys žmonės yra terpė pavojingoms "mutacijoms"). Sakoma, kad jis turi dvigubai daugiau mutacijų už Delta variantą. Mokslininkai numato, kad virusas bus labiau linkęs užkrėsti - arba pakartotinai užkrėsti - žmones, kurie turi imunitetą ankstesniems variantams, o tai labiau gąsdins žmoniją, silpnina natūralų imunitetą.

Eksperimentinių vakcinų gamintojai džiaugiasi – jie toliau „tobulins“ savo marmalus, toliau badys žmoniją, tapusią eksperimentinėmis žiurkėmis, melš milijardus dolerių ir eurų.

Afrikoje nėra Covid krizės, nors tai labai mažai vakcinuotas žemynas, pats skurdžiausias, tankiai apgyvendintas, čia gyvena daugiau AIDS sergančiųjų nei visame likusiame pasaulyje kartu sudėjus.

Didelėje Afrikos dalyje yra endeminių ligų, kurios didžiojoje Vakarų pasaulio dalyje yra beveik išnykusios. Cholera, vidurių šiltinė, geltonoji karštligė, tuberkuliozė, maliarija. Galimybės gauti švaraus vandens ir sveikatos priežiūros paslaugų yra ribotos.


A.a. Tanzanijos prezidentas Džonas Magufuli

Afrikos valstybių vadovai buvo nelinkę patikėti pasakomis apie „pandemiją“, o Tanzanijos prezidentas Džonas Magufuli atliko PGR tyrimus ir nustatė, kad koronavirusu „serga“ vaisiai ir žvėrys. Po to Magufuli PSO ekspertus išvijo lauk, bet staiga mirė. Po jo mirė kovidą neigęs Burundžio prezidentas Pjeras Nkurunziza. Kovidas buvo įteisintas.

Manoma, kad Omikrono variantas gali būti bandymu labiau įtraukti Afriką į kovidinę aferą, kuriai kiti žemynai galutinai paklusta.

Mokslininkai tikisi, kad neseniai patvirtinti antivirusiniai vaistai, tokie kaip Merck tabletės, veiks prieš naująjį variantą. "Naujasis variantas" jau apibūdinamas kaip potencialiai atsparus vakcinoms, bet NE naujiems antivirusiniams vaistams. Tai suteiks vyriausybėms pretekstą paskubomis patvirtinti tabletes,  kaip tai buvo padaryta su vakcinomis. Manoma, kad tyrimai bus "greiti". Tam atsirado pasiteisinimas. 

Prieš Kalėdas sukeltas išgąstis neleis kristi Big-pharma akcijoms, ko šios ir siekė. 

Nuorodos:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article235327908/Omikron-Infektionen-Deutschland-Oesterreich-In-diesen-Laendern-ist-die-neue-Variante-angekommen.html

https://ru.euronews.com/2021/11/27/omicron-south-africa-tourists-stranded

https://off-guardian.org/2021/11/27/the-omicron-variant-magic-pills-or-solving-the-africa-problem/



2021-11-27

Begalinę Dievo kantrybę bandantis popiežius Pranciškus BLM pavadino „kolektyviniais samariečiais“

 

Pernai, gruodžio 8 dieną virš šimto stambiausių pasaulyje kompanijų ir investuotojų, patronaujant Romos popiežiui Pranciškui, suformavo Vatikane Inkliuzinio kapitalizmo Tarybą. Judėjimas, kuriam vadovauja Pranciškus, o inicijavo Lynn Forester de Rothschild, jungia vadovus Bank of America, Visa, Mastercard, Allianz, BP, Johnson and Johnson, Estee Lauder, atstovus Rotšildo, Rokfelerio, Fordo fondo, o taip pat JTO ir EBPO. Pasak Lynn Forester de Rothschild, taryba „vykdys popiežiaus perspėjimą išklausyti žemės ir vargšų šauksmus“.

Prisipažinsiu, sunerimau: - Ar Dievas nesudegins Vatikano, kaip kažkada padarė su Sodoma ir Gomora? 


Pasirodo, dar ne dugnas šio satanisto biografijoje, nelabojo akis nukrypo į ekstremistinę ir rasistinę amerikonų organizaciją "Black Lives Matter", kuria ši katalikų bažnyčios nelaimė pavadino „kolektyviniais samariečiais“.

Žinomas lenkų publicistas Grzegorz Górny dienraštyje wPolytice aprašė šį naują popiežiaus-satanisto išpuolį.

Grzegorz Górny žodžiais, Pranciškus, kaip ir jo pirmtakai Petro soste, ragina viso pasaulio katalikus įsitraukti į viešąjį gyvenimą, įskaitant politiką. Kaip ir ankstesni popiežiai, jis skelbia, kad politika negali būti krikščionybės įtakos sritis. Tačiau kaip turėtų atrodyti šis dalyvavimas? Į kokią konkrečią politinę veiklą turėtų įsitraukti katalikas, norintis paklusti popiežiaus nurodymams?

Inkluzinio kapitalizmo tarybos vadovui Pranciškui žmonės – „mitinė kategorija.“  Górny rašo:

Analizuojant dabartinį pontifikatą paaiškėjo, kad šilčiausi žodžiai iš Šventojo Sosto buvo skirti "liaudies judėjimams". 2015 m. liepos 9 d. Pranciškus susitiko su jų atstovais Santa Krus de la Siera (Bolivija) ir pasakė ilgą kalbą. Jis nustatė jiems tris pagrindines užduotis: "ekonomiką panaudoti žmonių labui", "suvienyti mūsų tautas taikos ir teisingumo kelyje" ir, svarbiausia, pabrėžė jis, "ginti mūsų Motiną Žemę". Vėliau jis dar du kartus su jais susitiko Vatikane, taip pat keturis kartus perdavė savo žinią įvairiose vietose vykusių pasaulinių liaudies judėjimų susitikimų dalyviams. 2020 m. balandžio 12 d., Velykų sekmadienį, jis taip pat nusiuntė jiems specialų laišką.

Jo pontifikato įtakoje Pietų Amerikoje buvo pradėtos steigti mokyklos katalikų liaudies judėjimų lyderiams. Svarbiausia iš jų - Katalikų lyderių akademija, kurios filialai veikia Brazilijoje, Čilėje, Meksikoje, Urugvajuje, Kolumbijoje, Kosta Rikoje ir Ispanijoje. Ji taip pat teikia internetinius mokymus Argentinoje, Venesueloje, Peru, Panamoje ir Gvatemaloje.

Pranciškus 2020 m. enciklikoje "Fratelli tutti" daug vietos skyrė liaudies judėjimų ypatumams. Jame jis aiškino, kad šio reiškinio neįmanoma suprasti nesuprantant "liaudies" sąvokos, kuri yra "mitinė kategorija". Dokumente, be kita ko, rašoma:

"Liaudis nėra loginė ar mistinė kategorija, jei ją suprantame taip, kad viskas, ką daro liaudis, yra gera, arba taip, kad liaudis yra angeliška kategorija. Bet ne! Tai mitinė kategorija... Kai aiškinate, kas yra liaudis, naudokite logines kategorijas, nes turite tai paaiškinti: jos būtinos, tai akivaizdu. Tačiau taip nepaaiškinsi priklausymo tautai jausmo. Žodis liaudis turi dar kai ką, ko negalima paaiškinti logiškai. Priklausymas tautai - tai priklausymas bendram identitetui, kurį sudaro socialiniai ir kultūriniai ryšiai. Ir tai nėra kažkas savaiminio, o priešingai - tai lėtas, sunkus procesas... siekiant bendro projekto."

Minėtoje enciklikoje Pranciškus taip pat rašė, kad liaudies judėjimai neturėtų atsisakyti savo išskirtinio stiliaus, nes "jie yra permainų sėjėjai, proceso, apimančio milijonus veiksmų, didelių ir mažų, kūrybiškai susipynusių kaip žodžiai eilėraštyje, skatintojai". Šia prasme šie judėjimai yra "socialiniai poetai", kurie savaip dirba, siūlo, skatina ir išlaisvina. Jų dėka bus įmanomas integralus žmogaus vystymasis, kuriam reikia "įveikti socialinę politiką kaip politiką, skirtą vargšams, tačiau niekada nevykdomą su vargšais ir niekada nevykdomą su vargšais, o juo labiau kaip projekto, galinčio vesti žmones į save pačius, dalį". Nors jie erzina, nors kai kurie "mąstytojai" nežino, kaip juos klasifikuoti, turime turėti drąsos pripažinti, kad be jų "demokratija išnyksta, virsta šūkiu, formalumu; ji praranda savo atstovaujamąjį pobūdį ir tampa beasmenė, nes palieka žmones jų kasdienėje kovoje už orumą, jų likimo kūrime".

Tame pačiame dokumente Pranciškus taip pat skyrė svarbų vaidmenį liaudies judėjimų lyderiams:


„Yra populiarių lyderių, kurie gali interpretuoti žmonių jausmus, jų kultūrinę dinamiką ir didžiąsias tam tikros visuomenės tendencijas. Jų teikiamos vienijimo ir vadovavimo paslaugos gali tapti tvaraus pertvarkos ir vystymosi projekto pagrindu. Tai taip pat reiškia gebėjimą užleisti vietą kitiems siekiant bendrojo gėrio“.

BLM kaip "kolektyvinis samarietis"

Grzegorz Górny atkreipia skaitytojų dėmesį į tai, kad „Lenkijoje gyvenantis katalikas, perskaitęs Pranciškaus nuorodas, sunkiai rastų "liaudies judėjimą", į kurį galėtų įsitraukti mūsų šalyje. Būdvardis "populiarus" pavadinime šio klausimo neišsprendžia. Cituotoje enciklikoje pateiktas apibūdinimas neatitinka nei Lenkijos liaudies partijos, nei Europos liaudies partijai priklausančios Pilietinės platformos veido. Pats Pranciškus aiškiai sako, kad liaudies judėjimų nereikėtų painioti su politinėmis partijomis.

Konkrečiausias ženklas nuskambėjo paskutinėje Pranciškaus 2021 m. spalio 16 d. įrašytoje žinutėje Ketvirtojo pasaulinio liaudies judėjimų susitikimo dalyviams. Minėtoje žinutėje šie judėjimai buvo lyginami su gailestinguoju samariečiu iš Jėzaus palyginimo:

Ar žinote, kas man dabar ateina į galvą, kai pagalvoju apie gailestingąjį samarietį ir populiarius judėjimus? Protestai prieš George'o Floydo mirtį. Akivaizdu, kad tokia reakcija į socialinę, rasinę ar seksistinę neteisybę gali būti manipuliuojama ar išnaudojama politinėms ir panašioms machinacijoms; tačiau svarbiausia, kad šioje demonstracijoje prieš šią mirtį buvo "kolektyvinis samarietis". (kuris visai nebuvo kvailas!). Šis judėjimas nesustojo, kai pamatė, kokią žaizdą žmogaus orumui padarė piktnaudžiavimas valdžia. Liaudies judėjimai yra ne tik socialiniai poetai, bet ir "kolektyviniai samariečiai"."

Minėti sakiniai buvo plačiai interpretuojami kaip organizacijos "Black Lives Matter", identifikuotos "kolektyvinių samariečių" vardu, priskyrimas liaudies judėjimų kategorijai. Dėl to Pranciškaus kalbą kritikavo daugelis katalikų visame pasaulyje. Jis buvo apkaltintas nenuoseklumu, nes "Black Lives Matter" remia gender ideologiją (kurią jis pats pasmerkė kaip ideologinę kolonizaciją) ir propaguoja abortus (kuriuos jis pats pavadino apmokamo žudiko samdymu, kad išspręstų nepageidaujamo vaiko problemą). Taip pat buvo priminta, kad BLM sukėlė riaušes daugelyje JAV miestų, per kurias buvo nužudyti nekalti žmonės, naikinamas ir plėšiamas turtas, kėsinamasi į krikščioniškus simbolius, pavyzdžiui, niokojamos katalikų šventųjų statulos.

Kritikai taip pat atkreipė dėmesį į šio palyginimo netikslumą, kuris galėtų būti teisingas, jei samarietis iš Jėzaus palyginimo kartu su savo tautiečiais būtų užpuolęs kaimyninius miestus, vykdęs pogromus prieš vietos žydus, padegęs kelis kvartalus ir apiplėšęs sinagogas.

Tačiau šis ginčas neišsprendžia pagrindinės dilemos, kuri kyla Lenkijos katalikui, norinčiam paklusti popiežiui ir įsitraukti į liaudies judėjimus. Nes "Black Lives Matter" egzistuoja JAV, o mūsų vietinis katalikas nori veikti čia ir dabar. Kur jis turėtų eiti? Ką jis turėtų daryti? Kur ieškoti populiariojo judėjimo?

Mano nuomone, pasaulio katalikai turėtų kuo greičiau išoperuoti iš Kristaus bažnyčios kūno šitą vėžinį „inkliuzyvą“ Pranciškų, kol jis jos galutinai nepribaigė.

Krokuvos kunigas profesorius Edvardas Staniek  dar 2018 metais meldėsi už popiežiaus Pranciškaus mirtį: „Jei popiežius neklauso Jėzaus, jis nedalyvauja jo valdyme." Jis pasakė:

„Aš meldžiuosi už popiežiaus išmintį, už jo širdį atvirą Šventajai Dvasiai, o jei taip nėra, aš meldžiuosi už jo greitą išvykimą į Tėvo namus. Aš visada galiu paprašyti Dievo, kad jam būtų duota laiminga mirtis, nes laiminga mirtis yra puiki malonė.“










Naujosios Vokietijos valdžios programoje ES imperija - imigrantų rojus

 

Vokietijos federalinės koalicinės vyriausybės programą pristatė: Christianas Lindneris (FDP), Olafas Scholzas (SPD), Annalena Baerbock ir Robertas Habeckas (žalieji).

Vokietijos valdančioji koalicija ketina supaprastinti pilietybės suteikimo procedūras. Programoje aiškinama, kad valdančioji socialdemokratų, žaliųjų ir liberalų koalicija planuoja supaprastinti Vokietijos pilietybės suteikimo tvarką ir leisti turėti dvigubą pilietybę. Vokietija jau seniai yra populiariausias migrantų kelionės tikslas Europoje. Būsimoji Vokietijos vyriausybė planuoja pakeisti dabartinį pilietybės įstatymą ir padaryti šalį populiaresnę tarp užsieniečių. Gyvenimo Vokietijoje laikotarpis, reikalingas pilietybei gauti, bus sutrumpintas nuo aštuonerių iki penkerių metų, o kai kuriais atvejais - iki trejų metų. Be to, būsimasis Vokietijos ministrų kabinetas ketina peržiūrėti nuostatas dėl pilietybės suteikimo užsieniečiams gimusiems vaikams. "Vaikai, gimę Vokietijoje užsieniečiams tėvams, nuo gimimo tampa Vokietijos piliečiais, jei vienas iš tėvų penkerius metus teisėtai gyvena Vokietijoje", - rašoma tekste. Taip pat siekia, kad darbuotojams migrantams būtų daug lengviau gauti pilietybę, be kita ko, sumažinti kalbos mokėjimo lygį.


Nueinančioji Vokietijos kanclerė Angela Merkel, vadinama „imigrantų motina“, 2015 metais atidarė ES sienas milijonams nekvalifikuotų ir nepajėgiančių integruotis migrantų. Vokietija skina šitos beprotiškos politikos vaisius. Merkel svečiai, atvykę 2015 m., kainuos vokiečiams 1 trilijoną eurų. Beprotiška migracijos politika duoda vaisius: Vokietijos policijos pareigūnai pernai užregistravo apie 20000 užpuolimų peiliu. Tai yra vidutiniškai daugiau nei 50 išpuolių su peiliais per dieną. Daugumą šių nusikaltimų padaro imigrantai iš Azijos. 

Apie Vokietijos valdžios migracijos politikos vaisius vakar pasisakė viena ir AfD partijos lyderių Beatrix von Storch: „Nors šviesoforas jūsų burbule nori dar labiau skatinti masinę imigraciją, geriau vieną kartą pažvelkite pro langą. Sostinėje, bet ne tik joje, trūksta būsto, dabar net ir migrantams, gaunantiems pašalpas iš valdžios institucijų“.

Vokietijos federalinės koalicinės vyriausybės programoje skelbiama, kad Vokietija sieks federalizuoti Europos Sąjungą ir iš Europos Sąjungos sukurti federacinę valstybę. SPD, Žaliųjų ir FDP pasirašytame dokumente Europos Sąjungos ateitis apibūdinama taip:

Reformoms įgyvendinti pasinaudosime konferencija dėl Europos ateities. Pritariame būtiniems Sutarčių pakeitimams. Konferencijoje turėtų būti priimta steigiamoji konvencija ir sukurta Europos federalinė valstybė, kuri turėtų būti decentralizuota pagal subsidiarumo ir proporcingumo principus bei Pagrindinių teisių chartiją.

Norime stiprinti Europos Parlamentą (EP). Jei reikia, parama tvirtesnio bendradarbiavimo mechanizmui. Parama vienodiems Europos Parlamento rinkimams ir pirmaujančių kandidatų sistemai. Jei iki 2022 m. vasaros nebus priimti nauji teisės aktai dėl tiesioginių rinkimų, Vokietija patvirtins 2018 m. Tiesioginių rinkimų įstatymą, remdamasi vyriausybės projektu.

Tarybos darbas turi būti skaidresnis. Mes imsimės iniciatyvos užtikrinti, kad Komisijos pasiūlymai būtų laiku viešai aptarti Taryboje. Išplėsime kvalifikuotos daugumos balsavimą Taryboje. Nustatyti informavimo ir dalyvavimo Bundestage tvarką pagal DK 23 straipsnį.

Norime padidinti Europos strateginį suverenumą. Tai visų pirma reiškia, kad turime sukurti savo gebėjimus veikti pasauliniu mastu ir svarbiose strateginėse srityse, tokiose kaip energijos tiekimas, sveikata, žaliavų importas ir skaitmeninės technologijos, mažiau priklausomybės ir daugiau pažeidžiamumo Europai. geresnė svarbiausių technologijų ir infrastruktūros apsauga, standartų ir viešųjų pirkimų derinimas bei Europos atvirasis kodas. 5/6G konsorciumo inicijavimas. Geresnė Europos įmonių apsauga nuo ekstrateritorinių sankcijų. Norime, kad Europa taptų tvaraus vystymosi žemynu. Europos standartais nustatome pasaulinio reguliavimo standartus.

Teisinės valstybės principas suformuluotas taip:


Norime veiksmingai apsaugoti vertybes, kuriomis grindžiama ES - Europos Sąjungos sutarties (ES sutarties) 2 straipsnį. Raginame Europos Komisiją būti Sutarčių sergėtoja, įskaitant nuoseklesnį ir greitesnį esamų teisinės valstybės priemonių ir ESTT sprendimų taikymą ir vykdymą pagal SESV 260 ir 279 straipsnius. Taryboje remsime, vykdysime ir plėtosime esamas teisinės valstybės priemones (dialogą dėl teisinės valstybės, teisinės valstybės priežiūrą, sąlygiškumo mechanizmą, pažeidimų nagrinėjimo procedūras, rekomendacijas ir išvadas pagal 7 straipsnio procedūrą). Pritarsime Komisijos pasiūlymams pritarti rekonstrukcijos fondų planams, jei bus įvykdytos tokios sąlygos kaip nepriklausoma teismų sistema. Remiame Europos Komisiją toliau rengiant Teisinės valstybės ataskaitą, konkrečioms šalims skirtas rekomendacijas, be kita ko, stiprinant nepriklausomus vertinimus.

Įsipareigojame ir remiame Europos Komisiją, kuri ateityje taikys procedūras prieš sisteminius Sutarčių pažeidimus, nustatydama individualias procedūras, kai valstybė narė pažeidžia teisinės valstybės principą. Norime ES pagrindinių teisių chartijoje numatytų teisių. Ateityje ieškinį ESTT bus galima pareikšti ir tuo atveju, jei valstybė narė veiks pagal savo nacionalinę teisę. Siekiant sustiprinti ESTT, teisėjo kadencija turėtų būti pratęsta iki vienos dvylikos metų kadencijos.

Remiame Europos liberalus ir demokratines valstybes, kad jos galėtų geriau atsispirti manipuliacijoms iš šalies ir užsienio. Norime įtraukti pilietinę visuomenę, stiprindami finansinę paramą tarpvalstybinei ne pelno siekiančiai veiklai. Supaprastinti ne pelno organizacijų statusą ir tarpvalstybines aukas pagal ESTT praktiką.

Įžangoje koalicijos partneriai nurodo, kad jų įgaliojimai formuoti naują federalinę vyriausybę kyla iš parlamento rinkimų rezultatų. Nepaisant skirtingų tradicijų, juos vienija noras prisiimti bendrą atsakomybę už Vokietijos ateitį. Pagrindinis jų vyriausybių tikslas bus paspartinti valstybės modernizavimą, kartu užtikrinant saugumą (ypač socialinį) ir visų piliečių gerovę.

II dalyje ("Šiuolaikinė valstybė, skaitmeninis posūkis ir inovacijos") koalicijos partneriai pristato savo požiūrį į demokratinių mechanizmų veikimą šiuolaikinėje valstybėje, skaitmeninimo ir ekonomikos inovacijas, taip pat aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų sritis.

III dalis buvo skirta klimato apsaugos klausimui derinant aplinkos apsaugos reikalavimus rinkos ekonomikos sąlygomis. Šiomis aplinkybėmis koalicijos partneriai ypatingą svarbą teikia energetikos perėjimo ir perėjimo prie atsinaujinančiųjų energijos šaltinių klausimui.


Ketvirtojoje dalyje pateikiamos programos deklaracijos darbo apsaugos, socialinės valstybės veiklos sąlygų, socialinio draudimo, sveikatos apsaugos ir būsto politikos srityse.

Penktosios programos dalies tema - šeimai palanki politika, vaikų apsauga, įskaitant tinkamą jų išsilavinimą ir gyvenimo pradžią, taip pat pagyvenusių žmonių priežiūra.

Šeštojoje dalyje pateikiamos programos deklaracijos asmens laisvės, saugumo, žmogaus teisių, teisingumo, vartotojų apsaugos, sporto plėtros, kultūros ir žiniasklaidos politikos srityse.


Septintoji programos dalis skirta būsimos federalinės vyriausybės užsienio politikos kryptims. Jame koalicijos partneriai išreiškia paramą Europos integracijos stiprinimo procesui, Europos Sąjungos stiprinimui pasauliniu mastu. Juose taip pat aptariami migracijos, nacionalinės gynybos ir tarptautinės žmogaus teisių apsaugos klausimai.

Aštuntoji programos dalis buvo skirta finansų ir ekonominei politikai, o devintojoje dalyje buvo numatytos organizacinės nuostatos, susijusios su vyriausybės ir parlamentinių frakcijų darbu.

Svarbi vyriausybės programos dalis yra jos požiūris į Europos integraciją. Koalicijos partneriai remia integracijos stiprinimą ir pertvarką į federaciją, grindžiamą decentralizacijos ir subsidiarumo principais. Jie paskelbė apie konferencijos dėl Europos ateities sušaukimą, kad būtų įgyvendintos tolesnės Europos Sąjungos reformos. Konferencijoje turėtų būti sukurta ir plėtojama Europos federacinė valstybė, grindžiama Sutartyse, ypač Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartijoje, įtvirtintomis vertybėmis.

Būsimoji Vokietijos federalinė vyriausybė sieks stiprinti Europos institucijas, ypač Europos Parlamentą. Šiuo tikslu ji siūlys Sutarčių pakeitimus, o jei nepavyks susitarti, - tarpinstitucinius susitarimus. Įdomus programos elementas - noras reformuoti Europos Parlamento rinkimų įstatymą. Visoms Europos Sąjungos valstybėms narėms turi būti sukurta vienoda rinkimų sistema, pagrįsta proporciniu metodu.

Reformos Europos Sąjungoje turi būti vykdomos Bendrijos metodu, tačiau jei tai bus neveiksminga, prireikus koalicijos partijos žada glaudžiau bendradarbiauti tik su tam tikromis Europos Sąjungos valstybėmis narėmis. Šiuo programiniu pranešimu aiškiai įgyvendinama "dviejų greičių Europos" idėja, jei yra šalių, kurios nepritaria Europos Sąjungos federalizavimo procesui.

Europos Sąjungos institucijų stiprinimas turi būti pasiektas didinant Tarybos darbo skaidrumą. Vokietija imsis iniciatyvos užtikrinti, kad Komisijos pasiūlymai būtų viešai aptarti Taryboje nustatytą dieną. Jie Taryboje taikys ir išplės kvalifikuotos daugumos balsavimą. Nacionaliniu aspektu bus sustiprinta Bundestago teisė būti informuotam apie federalinės vyriausybės veiksmus Europos Sąjungoje.

Pasauliniu mastu stiprinant Europos Sąjungą siekiama, kad ji taptų mažiau priklausoma nuo išorės veiksnių ir mažiau pažeidžiama tokiose svarbiose strateginėse srityse kaip energijos tiekimas, sveikatos priežiūra, žaliavų importas ir skaitmeninės technologijos. Bendras federalinės vyriausybės tikslas Europos dimensijoje bus paversti Europą tvarios pažangos žemynu ir stiprinti jos santykius su kitais tarptautiniais veikėjais.

Svarbus Europos Sąjungos struktūrų vidaus stiprinimo elementas bus Europos Sąjungos sutarties 2 straipsnyje nustatytų Europos vertybių, ypač teisinės valstybės principo, laikymasis ir įgyvendinimas. Vokietijos vyriausybė sieks užtikrinti veiksmingą Europos vertybių apsaugą. Į programą įtrauktas raginimas Europos Komisijai, kaip Sutarčių sergėtojai, nuosekliau ir greičiau taikyti ir vykdyti esamas teisinės valstybės priemones, įskaitant Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimus, taikant Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 260 ir 279 straipsnius. Kartu Vokietija Taryboje užtikrins ir toliau nuosekliai plėtos esamų priemonių, susijusių su teisinės valstybės principais (dialogas teisinės valstybės klausimais, teisinės valstybės stebėsena, sąlygiškumo mechanizmas, pažeidimų nagrinėjimo procedūros, rekomendacijos ir išvados pagal Europos Sąjungos sutarties 7 straipsnyje numatytą procedūrą), taikymą. Vokietija pritars Europos Komisijos pasiūlymams dėl Atstatymo fondo planų, jei bus užtikrintos jų įgyvendinimo sąlygos, visų pirma tokios kaip nepriklausoma teismų sistema.

Vokietija rems Europos Komisijos tolesnę veiklą, kuria siekiama užtikrinti teisinę valstybę teikiant konkrečioms šalims skirtas rekomendacijas. Ateityje ji rems Europos Komisijos pastangas pasmerkti sisteminius Sutarčių pažeidimus, kai valstybės narės pažeidžia teisinės valstybės principus. Vokietija įgyvendins priemones, kuriomis bus užkirstas kelias teisinės valstybės principą pažeidžiančių valstybių narių apeliacijoms į jų nacionalinius įstatymus. Programoje taip pat paskelbta apie Sąjungos Teisingumo Teismo stiprinimą, nustatant vieną ilgesnę 12 metų Teismo teisėjų kadenciją.

Migracijos srityje susitarta paspartinti prieglobsčio, šeimos susijungimo ir grąžinimo procedūras. Taip pat reikėtų palengvinti šeimos susijungimą. Be to, koalicija nori sukurti daugiau legalių kelių į Vokietiją. Profesinių sąjungų frakcijos vadovas Ralphas Brinkhausas kalba apie koalicijos "brutalų atvirumą" ir reiškia susirūpinimą, kad tai gali būti nelegalios migracijos pritraukimo veiksnys.

Įdomus programos pranešimas - balsavimo amžiaus sumažinimas nuo 18 iki 16 metų. Europos Parlamento rinkimuose šis pakeitimas gali būti priimtas paprasta balsų dauguma. Kitokia situacija susiklostė Bundestago rinkimuose, kuriuose reikėtų keisti Pagrindinį įstatymą. Tam turi pritarti du trečdaliai Bundestago narių. CDU/CSU ir AfD iki šiol prieštaravo tokiam balsavimo amžiaus mažinimui.

Socialinės politikos srityje partijos susitarė, pavyzdžiui, nekeisti pensijų (48 proc.), nustatyti 67 metų pensinį amžių, sustabdyti nuomos kainų augimą, plėsti socialinio būsto nuomą; būsto savininkai turės prisidėti prie didėjančių šildymo kuru ir dujomis išlaidų.

Patys vokiečiai teigia, kad naujoji vyriausybinė koalicija "stumia jų šalį į neregėto sukrėtimo gylį". Tik dangus žino, ar Vokietija iš jos išeis tokia pat stipri, kaip ir į ją įžengė, rašo lenkų dienraštis wPolytice.





Vokietijos politikė Sara Vagenknecht: valdžios priemonės neveikia (video)

 


https://www.youtube.com/watch?v=39MJOVSsrMo


Vokietijos Bundestago narė Sara Vagenknecht pateikia duomenis, kad vakcinacija Vokietijoje neduoda rezultato.

Protestai Europoje





2021-11-26

Kodėl Putinas atskleidė „Kursko“ žuvimo paslaptį? Generolo L. Ivašovo komentaras

 

Lapkričio 22 d. buvęs Šiaurės laivyno vadas admirolas Viačeslavas Popovas interviu agentūrai „RIA naujienos“ papasakojo, kad Rusijos branduolinis povandeninis laivas "Kursk" žuvo susidūręs su NATO povandeniniu laivu.

"Kursk" nuskendo 2000 m. rugpjūčio 12 d. per pratybas Barenco jūroje, Rusijos teritoriniuose vandenyse, už 175 kilometrų nuo Severomorsko, 108 metrų gylyje - pagal oficialią versiją, dėl torpedos sprogimo laive ir po to detonavusios amunicijos. Žuvo visi 118 įgulos narių.


Admirolas sakė, kad "Kursk" susidūrė su NATO povandeniniu laivu ir kad jis žino jo pavadinimą "su 90 proc. tikimybe".


 


Rusijos ir užsienio žiniasklaidos duomenimis, netoliese rusų pratybų buvo JAV karinio jūrų laivyno atominiai povandeniniai laivai "Memphis" ir "Toledo" bei Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno povandeninis laivas "Splendid". "News24" pranešė, kad Rusijos gynybos ministerija paprašė Pentagono leidimo apžiūrėti povandeninius laivus "Memphis" ir "Toledo", tačiau jai buvo atsisakyta, teigiant, kad "visi povandeniniai laivai veikia". Tokia pati reakcija buvo gauta ir iš Londono, patikslino žiniasklaida.

Andrejus Uglanovas Youtube kanale „Za uglom“ transliavo telefono pokalbį su generolu Leondu Ivašovu. Šiame interviu sakoma, kad Admirolas Popovas, kuris saugojo paslaptį apie dviejų amerikiečių povandeninių laivų "Toledo" ir "Memphis" mirtiną ataką prieš Rusijos atominį povandeninį laivą "Kursk", būdamas 75 metų amžiaus nusprendė palengvinti savo sąžinę ir papasakoti tiesą apie rusų jūreivių žūtį. Ar jis prisipažino pats, ar jam buvo rekomenduota tai padaryti iš aukščiau?  Jei taip, tai kokiu tikslu?

Į šiuos klausimus atsakė generolas prof. Ivašovas. Generolo nuomone, tai nebuvo admirolo iniciatyva. Jis yra pasirašęs, kad neviešins paslapties. Tai daryti privertė pašliję santykiai su amerikiečiais, kurie nori stabdyti „Šiaurės srautą 2“, ir siekti, kad jų eksportuojamų skalūninių dujų kaina susilygintų su rusiškų dujų kaina. Šiandien, generolo nuomone, svarbiausia - ekonominė problema.

Uglanovo žiniomis, po susidūrimo su amerikiečių povandeniniu laivu, kitas jų laivas į „Kurską“ paleido dvi torpedas, kurios susprogdino „Kurską“ iš vidaus. Rusai tuomet nenorėjo sukelti branduolinio karo, už tai iš JAV jie mainais gavo daugiamilijardinį kreditą su mažomis palūkanomis.

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786



 

 



Vakar Rūta pabučiavo tris propagandos "erelius"

 


 „Bučiuoju. Rūta“ lapkričio 25 d. laida pavyko. Vakar LNK žiūrovai turėjo galimybę įsitikinti, kad valdžios vykdoma arši vakcinavimo propaganda – faktais neparemtas muilo burbulas. Ginti šį muilo burbulą yra beviltiškai sunku, todėl vienam Santariškų propagandonui teko mikčioti ir užsikirtinėti, o kitiems dviem tešlagalviams propagandos verslininkams aš nuoširdžiai dėkoju:


- Jūs galutinai sudeginote rūkstantį PIŠ-istų melo namelį, pademonstravote savo kvailumą, nekultūringumą ir demagogiją. Ačiū!

Kokia smulki propagandos gnyda yra buvęs premjero S.Skvernelio patarėjas, manau, nereikia įrodinėti, pakaktų vien vakarykštės laidos. Klausimas kitas – kaip tokia menkystė ir chamas galėjo būti premjero patarėju? Ką toks kruglodurovas galėjo patarinėti? Nuo jo ne ką vakar atsiliko ir studijoje buvęs psichiatras. Jis man priminė Jaroslavo Hašeko kūrinį apie Narsųjį kareivį Šveiką, sceną ligoninėje, kurioje vyko psichiatrų konsiliumas. Jo nelaimei, vakar studijoje oponavo ne trys Šveiko ligoninės psichiatrai, o trys aukščiausio lygio profesionalai, prieš kurios šis veikėjas atrodė apgailėtinai.

Gali būti, kad vakcinacijos apologetai, kuriuos „bučiavo Rūta“, yra ne tokie kvaili, kaip vakar mums pasirodė. Juk kiekvienas žmogus atrodys kvailai, jei ims ginti poziciją, kuriai ginti nėra argumentų, nėra faktų, kuri paremta korupcija, demagogija, sufalsifikuota statistika, melagingais PGR testais, prievarta prieš piliečius, BIG-Pharma purvinais milijardais. 

Pastaruoju metu visuomenė susipažino ne tik su laboratorinio viruso pagaminimo istorija, bet ir su visos šios MEGA-aferos priešistore, susipažino su ES ir BIG-Pharma pasirašyta eksperimentinių preparatų, nepraėjusių aprobacijos, pirkimo sutartimi, užtušuotais puslapiais ir įslaptinta 55 metams.

Visuomenė savo kailiu patyrė informacijos falsifikavimą ir slėpimą, cenzūrą, sąžiningų gydytojų ir mokslininkų persekiojimą, sveikatos priežiūros sistemos griovimą, efektyvių vaistų draudimą ir t.t.

BIG-Pharma ir jai paklūstančios nusikaltėlių vyriausybės, pasidavusios fašistinės PSO diktatui, įvykdė didžiausią nusikaltimą žmonijos istorijoje – milijardus žmonių pavertė eksperimentinėmis žiurkėmis ir jūrų kiaulytėmis. Dabar sužinojome, kad šitie purvini fašistai pasikėsino į žmonijos ateitį – vaikus.

Rūta pabučiavo tris propagandos „erelius“ vakar, o šio apgailėtino reginio šleikštulys burnoje nepraeina net šiandien.

https://lnk.lt/buciuoju-ruta-2-sezonas

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786

 


2021-11-25

James Traub. Netgi Švedija nebenori daugiau migrantų


 James Traub yra tinklaraštininkas, dirbantis Foreign Policy žurnale.

Anksčiau šį mėnesį Švedijos finansų ministrė Magdalena Andersson sakė savo sveikinamąją kalbą kaip naujai išrinkta Švedijos Socialdemokratų partijos pirmininkė, taigi, kaip ilgalaikio ministro pirmininko Stefano Lofveno įpėdinė. Andersson pradėjo, kaip įprasta, sveikindama Švedijos gerovės valstybę įveikus Volstryto bankininkų neoliberalizmą. O tai, ką ji pasakė paskui, šokiravo nemažą dalį ištikimų partijos narių ir rinkėjų. Ji tiesiogiai kreipėsi į beveik 2 milijonus šalyje gyvenančių migrantų ir pabėgėlių. „Jei jūs esate jauni“, - sakė Andersson, „jūs turite baigti vidurinę mokyklą ir susirasti darbą ar pradėti aukštojo mokslo studijas.“ Jei jūs gaunate finansinę paramą iš valstybės, jūs „privalote išmokti švedų kalbą ir dirbti nustatytą valandų skaičių per savaitę.“ Taip pat „čia, Švedijoje ir vyrai, ir moterys dirba ir prisideda prie bendros gerovės.“ Švedijos lyčių lygybė galioja visiems vienodai „nepaisant to, ką galvoja tėvai, motinos, broliai ir seserys ar antrosios pusės.“


2015-aisiais švedai didžiavosi savo valstybės sprendimu priimti 163,000 pabėgėlių, daugiausia iš Sirijos, Irako ir Afganistano. „Mano Europa priima pabėgėlius“, - tąsyk teigė Lofvenas. „Mano Europa nestato sienų.“ Tokia buvo to meto Švedijos retorika. Dabartiniai socialdemokratai pasitelkia griežtą žodyną, kurią 2015-aisiais vartojo tik tolimosios dešinės Švedijos Demokratų partija. Tiesą sakant, Socialdemokratų partijos organai neseniai paskelbė, kad „kadangi visos didžiosios partijos šiandien pasisako už migracijos apribojimą su stipriu dėmesiu tvarkai ir teisei palaikyti“, migracijos tema nebėra politiškai aktuali.

Prieš penkerius metus aš parašiau ilgą straipsnį apie į Švediją keliaujančių pabėgėlių karavanus, kuris vadinosi „Pačios dosniausios pasaulio tautos mirtis.“ Akivaizdu, kad Švedija nuo tada nemirė, ir aną savaitę aš susisiekiau su įvairiais žmonėmis, norėdamas jų atsiprašyti ir pripažinti savo klaidą – socialdemokratijos pasirodė tvirtesnės nei galėjau įsivaizduoti. Tačiau galiausiai pasirodė, kad aš klydau galvodamas, kad klydau.

Švedija atvėrė savo sienas žmonėms, bėgantiems nuo pilietinių konfliktų Artimuosiuose Rytuose, kadangi, skirtingai nei Vokietija, ji norėjo ne „išpirkti savo nuodėmes“, bet paprasčiausiai jausdama moralinę atsakomybę. Jų Europa nestatė sienų, tačiau, žinoma, 2015-ųjų Europa darė būtent tai, palikdama vos kelias valstybes (pirmiausia Švediją ir Vokietiją) prisiimti visą migrantų naštą. Nepaisant to, Švedija ir Vokietija nepabūgo atsakomybės ir ją prisiėmė. Ištikimi socialdemokratai buvo visiškai įsitikinę, kad Švedijai pavyks be didesnių sunkumų į savo visuomenę integruoti beveik neraštingus afganus ar giliai religingus ir konservatyvius sirus, lygiai taip pat kaip ankstesniais metais jiems pavyko su iraniečiais ir bosniais. „Stipri šalis gali daug kuo pasirūpinti“, - Švedijos Kairiosios partijos pirmininkas tada patikino mane.

Nuo 2015-ųjų Švedija išmoko, kad net pati geranoriškiausia valstybė turi savo ribas. Pastaraisiais metais čia smarkiai išaugo nusikalstamumas. Anot ataskaitos, parengtos Švedijos Nacionalinės tarybos nusikaltimų prevencijai, per 20 metų Švedijos smurtinių nusikaltimų skaičius išaugo nuo vieno žemiausių Europoje, iki vieno aukščiausių, lenkiančių net Italiją ar Rytų Europą. Atskaitoje rašoma: „išaugęs žmogžudysčių skaičius Švedijoje yra glaudžiai susijęs su nusikalstama aplinka socialiai remtinų gyventojų sluoksniuose.“ Gaujos, kurių nariai yra antros kartos imigrantai, daugiausia iš Somalio, Eritrėjos, Maroko ir kitų Šiaurės Afrikos vietų, specializuojasi sprogmenų gamyboje ir narkotikų gabenime. Nusikalstamumas tapo pačia didžiausia Švedijos problema. Dar net nepradėjusi kalbėti apie migraciją, Andersson džiaugėsi tokiais savo partijos pasiekimais kaip 7,000 naujai nusamdytų policijos pareigūnų, naujai pastatytais kalėjimais ir išleistais įstatymais, nustačiusiais 30 naujų nusikaltimų. Kalboje ji smerkė įsitikinimą, kad „tam tikros kultūros ar religijos yra labiau linkusios nusikalsti“, bet jos valdžia savo darbais šį įsitikinimą tik pagrindė.

Šiuo metu jau nebestebina, kad atvykėliai smarkiai atsilieka nuo švedų pagal visus gerovės indeksus. Savo knygoje „Socioekonominis migracijos poveikis skandinaviškai gerovės valstybei“, kurdų kilmės ekonomistas Tino Sanandaji, pastaruoju metu tapęs vienu ryškiausiu Švedijos migracijos politikos kritiku, rašo: „užsienyje gimę Švedijos gyventojai sudaro 53% visų ilgalaikių kalėjimo bausmių, 58% bedarbių, 65% pašalpų gavėjų, 90% įtariamųjų susišaudymuose ir 77% skurde gyvenančių nepilnamečių. Šie skaičiai Švedijoje yra plačiai žinomi ir didesnę migraciją palaikančių žmonių skaičius krito nuo 58% 2015-aisiais ir 40% dabar.

Švedija nebėra migrantams atvira šalis ir ji nebenori būti matoma kaip tokia. 2016-ųjų birželį Švedija panaikino galimybę gauti neribotos trukmės prieglobstį: nauji migrantai gavo laikinus leidimus nuo 3 mėnesių iki 3 metų – trumpiausia galima trukmė pagal ES taisykles. Tuo siekta laikinai apriboti 2015-ųjų krizę, kai Švedijai paprasčiausiai pritrūko vietų apgyvendinti prieglobsčio prašytojus. Tiesa, šiuo metu Švedijoje vėl galima gauti neribotos trukmės prieglobstį, bet pernai ji priėmė tik 13,000 pabėgėlių – mažiausią skaičių per pastaruosius 30 metų. Tyrimas, kurį atliko vyresnysis Švedijos migracijos pareigūnas padarė išvadą, kad Švedija turėtų imti pavyzdį iš Danijos ir Norvegijos, kurios yra žinomos dėl savo nesvetingumo migrantams.


Socialdemokratų partija nėra vienintelė, kuri pasislinko į dešinę. Centro dešinės Nuosaikioji partija dirba kartu su socialdemokratais migracijos klausimais, nepaisant to, kad šios partijos nėra koalicijos partnerės. Diana Janse, diplomatė ir buvusi valdžios pareigūnė, kuri kandidatuoja į parlamentą su Nuosaikiąja partija, kaltino valdančiuosius atstūmus Švedijos Demokratų partiją ir nepagrįstai laikant juos narius „fašistuojančiais.“ Janse jautė daug mažiau atjautos šiai partijai prieš 6 metus. Švedijos Demokratų populiarumas stabiliai laikosi apie 20% - pakankamai daug, kad nuosaikesnės partijos atsižvelgtų į jų pažiūras ir perimtų dalį retorikos. „Kas buvo radikalu 2015-aisiais yra visuotinai priimta dabar“, - teigė Janse.

Ištikimi progresyvistai sunkiai susitaiko su senųjų idealų apleidimu. Lisa Pelling, Arena Ide tyrimų centro vadovė pripažino, kad „pastaruoju metu pastebime represyvų posūkį politiniame žodyne.“ Skirtingai nei prieš 6 metus, Pelling teigia, kad siekiant sustabdyti migracijos bangą reikėjo sugriežtinti politiką, bet ji pridūrė, kad sugriežtinimai galėjo būti atšaukti migracijos srautams nuslūgus. Anot jos, laikinas pabėgėlių apgyvendinimas nesuteikia jiems pakankamai laiko prisitaikyti prie Švedijos darbo rinkos. Galbūt Švedija ir galėtų elgtis geriau, bet sunku jos neatjausti: 2016-aisiais ji išleido 6 milijardus dolerių vien tik pabėgėliams – daugiau nei 5% viso metinio biudžeto.

Žinoma, Švedija nežlugo, ji tebeliko egalitarinė, pakankamai saugi ir pasiturinti valstybė. Ko nebeliko, tai giliai švediško entuziazmo gelbėti pasaulį. Švedija reikalavo iš savęs per daug. Per paskutiniuosius 20 metų senovinė ir homogeniška švedų kultūra, be jokio išankstinio plano ar viešų diskusijų, išgyveno neatitaisomą demografinę kaitą. JAV uždarė sienas migrantams 1924-aisiais, kai užsienyje gimusiųjų skaičius sudarė 15% šalies populiacijos. Švedijoje tokių žmonių yra 20%, dėka migracijos darbo reikalais ir taip vadinamos „grandininės migracijos“, kai į šalį atvyksta ir migrantų šeimos nariai. Migrantų skaičius kasmet išaugo maždaug 100,000 – apie 1% populiacijos. Ir beveik visi šie migrantai atvyksta iš kultūrų, radikaliai priešingų Švedijai – mažiau sekuliarių, mažiau raštingų. Atsakydama į tai Švedija „nemirė“, tačiau ji pakeitė savo principus, kad išgyventų.

Tuo tarpu Europos Sąjunga atsiliepė į augantį pasipiktinimą masine migracija, parengdama sutartį su Turkija, sustabdžiusią migrantų srautus į Europą. Tai išsprendė politinę problemą nesprendžiant humanitarinės. Nuo tada, Europa mėgino (nelabai sėkmingai) padėti Afrikos ir Artimųjų Rytų šalims apgyvendinti absoliučią daugumą prieglobsčio prašytojų.

Dabar vykstantis susidūrimas Baltarusijos pasienyje, šiai šaliai bandant šantažuoti  Europą, kviečiant viso pasaulio migrantus veržtis į Lenkiją ir Lietuvą, buvo labai iškalbingas: ES lyderiai išreiškė visišką palaikymą Lenkijos griežtam atsakui, net jei to pasėkoje tūkstančiai žmonių liko įstrigę šaltuose Baltarusijos pasienio miškuose. Niekas net nemėgina nagrinėti šios tūkstantinės minios bylų iš baimės, kad jų ateis daugiau. Europa siunčia aiškią žinią – ji nebus prieglobsčiu 70 milijonų viso pasaulio pabėgėlių – dauguma jų turės būti apgyvendinti greta namų, net jei už tai ir teks mokėti turtingesnėms šalims.

Demokratinės visuomenės nesivadovauja savo Konstitucijose skelbiamais principais. Jos vadovaujasi, didžiam jų apmaudui, jų piliečių kolektyviniais įsitikinimais. Abstraktūs principai gali daryti didelę įtaką viešajai nuomonei, bet išgyventa piliečių patirtis gali įtikinti juos nusigręžti nuo to, ką jie laikė šventu dalyku. 


Išversta iš foreignpolicy.com