2022-09-30

Pažinti priešininką: Rugsėjo 30 d. Kremliuje pasakyta V.Putino kalba (lietuviškas tekstas)

 

Vladimiras Putinas: Gerbiami Rusijos piliečiai, Donecko ir Luhansko liaudies respublikų piliečiai, Zaporožės ir Chersono sričių gyventojai, Valstybės Dūmos deputatai, Rusijos Federacijos senatoriai!

Žinote, referendumai vyko Donecko ir Luhansko liaudies respublikose, Zaporožės ir Chersono srityse. Jų rezultatai apibendrinti, rezultatai žinomi. Žmonės padarė savo pasirinkimą, nedviprasmišką pasirinkimą.

Šiandien pasirašome sutartis dėl Donecko liaudies respublikos, Luhansko liaudies respublikos, Zaporožės srities ir Chersono srities priėmimo į Rusiją. Esu įsitikinęs, kad Federalinis Susirinkimas pritars konstituciniams įstatymams dėl keturių naujų regionų, keturių naujų Rusijos Federacijos subjektų priėmimo ir suformavimo, nes tokia yra milijonų žmonių valia.

(Plojimai.)

Ir tai, žinoma, yra jų teisė, neatimama teisė, įtvirtinta JT Chartijos pirmajame straipsnyje, kuriame aiškiai nurodytas tautų lygių teisių ir apsisprendimo principas.

Kartoju: tai neatimama tautos teisė, ji pagrįsta istorine vienybe, kurios vardan nugalėjo mūsų protėvių kartos, tie, kurie nuo pat senovės Rusijos ištakų per amžius kūrė ir gynė Rusiją. Čia, Novorosijoje, kovojo Rumiancevas, Suvorovas ir Ušakovas, Jekaterina II ir Potiomkinas įkūrė naujus miestus. Mūsų seneliai ir proseneliai čia kovėsi iki mirties Didžiojo Tėvynės karo metu.

Visada prisiminsime "Rusijos pavasario" didvyrius, tuos, kurie nesusitaikė su 2014 m. Ukrainoje įvykdytu neonacių perversmu, visus, kurie žuvo už teisę kalbėti gimtąja kalba, išsaugoti savo kultūrą, tradicijas ir tikėjimą, už teisę gyventi. Tai Donbaso kariai, "Odesos Chatynės" kankiniai ir Kijevo režimo nežmoniškų teroristinių išpuolių aukos. Tai savanoriai ir kariai, tai civiliai, vaikai, moterys, senukai, rusai, ukrainiečiai, pačių įvairiausių tautybių žmonės. Tai tikrasis Donecko liaudies lyderis Aleksandras Zacharčenka, tai kovos vadai Arsenas Pavlovas ir Vladimiras Žoga, Olga Kochura ir Aleksejus Mozgovojus, tai Luhansko respublikos prokuroras Sergejus Gorenko. Tai desantininkas Nurmagomedas Hadžimagomedovas ir visi mūsų kariai bei pareigūnai, kurie žuvo drąsia mirtimi per specialią karinę operaciją. Jie yra didvyriai. (Plojimai.) Didžiosios Rusijos didvyriai. Prašome pagerbti jų atminimą tylos minute.

(Tylos minutė.)

Ačiū.


Už milijonų žmonių pasirinkimo Donecko ir Luhansko liaudies respublikose, Zaporožės ir Chersono srityse slypi mūsų bendras likimas ir tūkstantmetė istorija. Šį dvasinį ryšį žmonės perdavė savo vaikams ir anūkams. Nepaisydami visų išbandymų, jie per daugelį metų išsaugojo meilę Rusijai. Ir niekas negali sunaikinti šio jausmo mumyse. Štai kodėl vyresniosios kartos, gimusios po Sovietų Sąjungos žlugimo tragedijos, balsavo už mūsų vienybę, už mūsų bendrą ateitį.

1991 m. Belovežo pušyne, neatsiklausę eilinio piliečio valios, tuometinio partinio elito atstovai priėmė sprendimą dėl SSRS subyrėjimo, ir žmonės per vieną naktį atsidūrė atkirsti nuo Tėvynės. Tai išardė ir suskaldė mūsų nacionalinę vienybę ir virto nacionaline katastrofa. Kaip kadaise po revoliucijos sovietinių respublikų sienos buvo suskaldytos užkulisiuose, taip ir paskutiniai Sovietų Sąjungos vadovai, nepaisydami tiesioginės daugumos valios 1991 m. referendume, tiesiog pateikdami tautoms faktą, atplėšė mūsų didžiąją šalį.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Pripažįstu, kad jie net iki galo nesuprato, ką daro ir kokias pasekmes tai neišvengiamai sukels. Tačiau tai nebeturi reikšmės. Sovietų Sąjungos nebėra, praeities sugrąžinti neįmanoma. Ir šiandien Rusijai to nereikia, mes to nesiekiame. Tačiau nėra nieko stipresnio už ryžtą milijonų žmonių, kurie dėl savo kultūros, tikėjimo, tradicijų ir kalbos laiko save Rusijos dalimi, kurių protėviai šimtmečius gyveno vienoje valstybėje. Nėra nieko stipresnio už šių žmonių ryžtą grįžti į savo tikrąją istorinę tėvynę.

Ilgus aštuonerius metus Donbaso gyventojai patyrė genocidą, apšaudymą ir blokadą, o Chersone ir Zaporožėje buvo nusikalstamai bandoma įskiepyti neapykantą Rusijai, viskam, kas rusiška. Dabar, per referendumus, Kijevo režimas grasino represijomis mokyklų mokytojams ir rinkimų komisijose dirbusioms moterims, baugino milijonus žmonių, atėjusių išreikšti savo valią. Tačiau Donbaso, Zaporožės ir Chersono žmonės prabilo.

Noriu, kad Kijevo valdžia ir jos tikrieji šeimininkai Vakaruose mane išgirstų, ir noriu, kad visi prisimintų: Luhansko ir Donecko, Chersono ir Zaporožės gyventojai visiems laikams tapo mūsų piliečiais. (Plojimai.)

Raginame Kijevo režimą nedelsiant nutraukti ugnį, visus karo veiksmus, karą, kurį jis pradėjo 2014 m., ir grįžti prie derybų stalo. Esame tam pasiruošę, apie tai buvo kalbėta daugybę kartų. Tačiau Donecko, Luhansko, Zaporožės ir Chersono gyventojų pasirinkimas nebus svarstomas, jis jau padarytas, Rusija jo neišduos. (Plojimai.) Ir šiandieninė Kijevo valdžia privalo elgtis su šia laisva žmonių valios išraiška pagarbiai ir ne kitaip. Tik tai gali būti kelias į taiką.

Mes ginsime savo žemę visomis turimomis jėgomis ir priemonėmis ir padarysime viską, kad užtikrintume saugų gyvenimą savo žmonėms. Tai didžioji mūsų tautos išsilaisvinimo misija.

Atstatysime sugriautus miestus ir miestelius, būstus, mokyklas, ligonines, teatrus ir muziejus, atkursime ir plėtosime pramonės įmones, gamyklas, infrastruktūrą, socialinę ir pensijų sistemas, sveikatos apsaugą ir švietimą.

Žinoma, stengsimės gerinti saugumą. Kartu mes užtikrinsime, kad naujųjų regionų gyventojai jaustų visos Rusijos žmonių, visos šalies, visų respublikų, visų mūsų didžiosios Tėvynės rajonų ir regionų paramą. (Plojimai.)


Brangūs draugai, kolegos!

Šiandien norėčiau kreiptis į karius ir karininkus, kurie dalyvauja specialiojoje karinėje operacijoje, į Donbaso ir Novorosijos karius, į tuos, kurie po dekreto dėl dalinės mobilizacijos prisijungia prie ginkluotųjų pajėgų, vykdydami savo patriotinę pareigą, kurie patys ateina į karinės registracijos ir šaukimo punktus iš širdies. Norėčiau kreiptis į jų tėvus, žmonas ir vaikus ir pasakyti, už ką kovoja mūsų žmonės, su kokiu priešu mes kovojame, kuris stumia pasaulį į naujus karus ir krizes, semdamasis kruvinos naudos iš šios tragedijos.

Mūsų tėvynainiai, mūsų broliai ir seserys Ukrainoje - gimtojoje mūsų vieningos tautos dalyje - savo akimis matė, ką vadinamųjų Vakarų valdantieji sluoksniai rengia visai žmonijai. Čia jie tiesiog nusimetė kaukes ir parodė savo tikrąją drąsą.

Žlugus Sovietų Sąjungai, Vakarai nusprendė, kad pasaulis, mes visi, turėsime amžinai paklusti jų diktatui. Dar 1991 m. Vakarai manė, kad Rusija niekada neatsigaus po šių sukrėtimų ir žlugs pati. Beveik taip ir buvo - prisimename 90-uosius, baisius 90-uosius, alkanus, šaltus ir beviltiškus. Tačiau Rusija išsilaikė, atgimė, sustiprėjo ir susigrąžino deramą vietą pasaulyje.

Tuo pat metu Vakarai ieškojo ir tebeieško naujos progos smogti mums, susilpninti ir suskaldyti Rusiją, kaip jie visada svajojo padaryti, suskaldyti mūsų valstybę, supriešinti mūsų žmones, pasmerkti juos skurdui ir išnykimui. Jiems tiesiog neduoda ramybės tai, kad pasaulyje yra tokia didelė, milžiniška šalis su savo teritorija, gamtos turtais, ištekliais ir žmonėmis, kurie negali ir niekada negalės gyventi pagal kieno nors kito nurodymus.

Vakarai pasiryžę viskam, kad išsaugotų tą neokolonijinę sistemą, kuri leidžia jiems parazituoti, iš esmės apiplėšti pasaulį dolerio galios ir technologinio diktato sąskaita, rinkti iš žmonijos tikrąją duoklę, išgauti pagrindinį neuždirbto turto šaltinį - hegemoninę rentą. Šios nuomos išsaugojimas yra jų pagrindinis, tikras ir visiškai savanaudiškas motyvas. Todėl jie suinteresuoti visišku suverenizacijos panaikinimu. Iš čia kyla jų agresija prieš nepriklausomas valstybes, tradicines vertybes ir kultūrą, bandymai pakenkti tarptautiniams ir integracijos procesams, kurių jie nekontroliuoja, naujoms pasaulio valiutoms ir technologinės plėtros centrams. Jiems labai svarbu, kad visos šalys atsisakytų savo suvereniteto Jungtinių Valstijų naudai.

Kai kurių valstybių valdantysis elitas savanoriškai sutinka tai daryti, savanoriškai sutinka tapti vasalais; kiti yra papirkti, įbauginti. O jei jiems nepavyksta, jie sunaikina ištisas valstybes, palikdami humanitarines katastrofas, nelaimes, griuvėsius, milijonus sugriautų, suluošintų žmonių gyvenimų, teroristų anklavus, socialinių nelaimių zonas, protektoratus, kolonijas ir pusiau kolonijas. Jiems tai nerūpi, kol jie gauna išmokas.

Noriu dar kartą pabrėžti: tikroji hibridinio karo, kurį "kolektyviniai Vakarai" kariauja prieš Rusiją, priežastis yra godumas ir siekis išlaikyti savo nevaržomą valdžią. Jie nenori, kad būtume laisvi, jie nori matyti mus kaip koloniją. Jie nori ne lygiaverčio bendradarbiavimo, o apiplėšimo. Jie nori matyti mus ne kaip laisvą visuomenę, o kaip bejausmių vergų minią.

Mūsų mintis ir filosofija jiems kelia tiesioginę grėsmę, todėl jie puola mūsų filosofus. Mūsų kultūra ir menas jiems kelia grėsmę, todėl jie bando juos uždrausti. Mūsų vystymasis ir klestėjimas kelia grėsmę ir jiems - konkurencija didėja. Rusija jiems visai nereikalinga, ji reikalinga mums. (Plojimai.)

Norėčiau priminti, kad praeityje mūsų žmonių drąsa ir ištvermė ne kartą sužlugdė pretenzijas dominuoti pasaulyje. Rusija visada bus Rusija. Mes ir toliau ginsime savo vertybes ir Tėvynę.

Vakarai tikisi nebaudžiamumo, kad jiems pavyks išsisukti nuo bausmės. Tiesą sakant, iki šiol jai tai pavykdavo išvengti bausmės. Strateginiai saugumo susitarimai išmetami į šiukšlių dėžę; aukščiausiu politiniu lygmeniu pasiekti susitarimai skelbiami apsimestiniais; tvirti pažadai neplėsti NATO į rytus, kai mūsų buvę lyderiai jais patikėjo, virto purvina apgaule; priešraketinės gynybos ir vidutinio nuotolio raketų sutartys buvo vienašališkai nutrauktos dėl išgalvotų pretekstų.

Iš visų pusių girdime, kad Vakarai laikosi taisyklėmis pagrįstos tvarkos. Iš kur jie atsirado? Kas apskritai matė šias taisykles? Kas dėl jų derėjosi? Žiūrėkite, tai tiesiog nesąmonė, visiška apgaulė, dvigubi ar trigubi standartai! Jie tiesiog skirti kvailiams.


Rusija yra didžiulė tūkstantmetė galybė, civilizacijos šalis, ir ji nesiruošia gyventi pagal tokias suklastotas, fiktyvias taisykles. (Plojimai.)

Būtent vadinamieji Vakarai pamynė sienų neliečiamumo principą, o dabar savo nuožiūra sprendžia, kas turi teisę į apsisprendimą, o kas ne, kas jos nevertas. Neaišku, kodėl jie taip nusprendė ir kas jiems suteikė tokią teisę. Jiems patiems tai nėra aišku.

Štai kodėl jie beatodairiškai pyksta dėl Krymo, Sevastopolio, Donecko, Luhansko, Zaporožės ir Chersono žmonių pasirinkimo. Šie Vakarai neturi moralinės teisės jos vertinti ar net kalbėti apie demokratijos laisvę. Jie to nedaro ir niekada nedarė!

Vakarų elitas neigia ne tik nacionalinį suverenitetą ir tarptautinę teisę. Jų hegemonija yra aiškiai totalitarinio, despotiško ir apartheido pobūdžio. Jie įžūliai skirsto pasaulį į savo vasalus, vadinamąsias civilizuotas šalis ir visus kitus, kurie, pagal šiandieninių Vakarų rasistų sumanymus, turėtų prisijungti prie barbarų ir laukinių sąrašo. Klaidingos etiketės - "nesąžininga šalis", "autoritarinis režimas" - jau naudojamos, jomis žymimos ištisos tautos ir valstybės, ir tai nėra naujiena. Jame nėra nieko naujo: Vakarų elitas liko toks, koks buvo - kolonialistinis. Jie diskriminuoja, skirsto žmones į pirmąsias ir antrąsias klases.

Mes niekada nesutikom ir nesutiksime su politiniu nacionalizmu ir rasizmu. O kas, jei ne rasizmas, yra rusofobija, dabar plintanti visame pasaulyje? Kas, jei ne rasizmas, yra neabejotinas Vakarų įsitikinimas, kad jų civilizacija, jų neoliberali kultūra yra neginčijamas modelis visam pasauliui? "Kas ne su mumis, tas prieš mus". Tai net skamba keistai.

Netgi atgailą už savo pačių istorinius nusikaltimus Vakarų elitas perkelia visiems kitiems, reikalaudamas tiek iš savo šalių piliečių, tiek iš kitų tautų atsiprašyti už tai, su kuo jos visai nesusijusios, pavyzdžiui, už kolonijinių užkariavimų laikotarpį.

Verta priminti Vakarams, kad kolonijinę politiką jie pradėjo dar viduramžiais, po to sekė pasaulinė prekyba vergais, indėnų genčių genocidas Amerikoje, Indijos, Afrikos plėšimas, Anglijos ir Prancūzijos karai prieš Kiniją, privertę ją atverti savo uostus prekybai opiumu. Jie pripratino ištisas tautas prie narkotikų, sąmoningai naikino ištisas etnines grupes dėl žemės ir išteklių ir surengė tikrą žmonių kaip žvėrių medžioklę. Tai prieštarauja pačiai žmogaus prigimčiai, tiesai, laisvei ir teisingumui.

Didžiuojamės, kad XX a. būtent mūsų šalis vadovavo antikolonijiniam judėjimui, suteikusiam daugeliui pasaulio tautų galimybę vystytis, mažinti skurdą ir nelygybę, įveikti badą ir ligas.

Norėčiau pabrėžti, kad viena iš priežasčių, dėl kurių šimtmečius trunkanti rusofobija ir neslepiamas Vakarų elito pyktis Rusijai yra būtent tai, kad kolonijinių užkariavimų metu mes neleidome savęs apiplėšti ir privertėme europiečius prekiauti abipusės naudos labui. Tai buvo pasiekta Rusijoje sukūrus stiprią centralizuotą valstybę, kuri vystėsi, stiprinama didžiųjų moralinių vertybių - stačiatikybės, islamo, judaizmo ir budizmo, taip pat visiems atviros rusų kultūros ir rusiško žodžio.

Yra žinoma, kad intervencijos į Rusiją planai buvo rengiami ne kartą, jais bandyta pasinaudoti ir XVII a. pradžios neramumų laikotarpiu, ir perversmo laikotarpiu po 1917 m. - jie nepavyko. Juk Vakarams pavyko užvaldyti Rusijos turtus XX a. pabaigoje, kai valstybė buvo sugriauta. Tuomet buvome vadinami draugais ir partneriais, tačiau iš tikrųjų su mumis elgėsi kaip su kolonija - pagal įvairias schemas iš šalies buvo išvilioti trilijonai dolerių. Visi viską prisimename, nieko nepamiršome.

Šiomis dienomis Donecko ir Luhansko, Chersono ir Zaporožės gyventojai pasisakė už mūsų istorinės vienybės atkūrimą. Ačiū! (Plojimai.)

Vakarų šalys šimtmečius kartoja, kad jos atneša laisvę ir demokratiją kitoms tautoms. Ji yra visiškai priešinga: vietoj demokratijos - priespauda ir išnaudojimas, vietoj laisvės - pavergimas ir smurtas. Visa vienpolė pasaulio tvarka iš esmės yra antidemokratiška ir nelaisva, ji yra melas ir veidmainystė.

JAV yra vienintelė pasaulio valstybė, kuri du kartus panaudojo branduolinį ginklą ir sunaikino Japonijos miestus Hirosimą ir Nagasakį. Beje, jie sukūrė precedentą.

Priminsiu, kad JAV kartu su anglais Antrojo pasaulinio karo metais Drezdeną, Hamburgą, Kelną ir daugelį kitų Vokietijos miestų pavertė griuvėsiais be jokios karinės būtinybės. Ir tai buvo padaryta demonstratyviai, be, kartoju, karinės būtinybės. Tikslas buvo vienas: kaip ir branduolinių bombardavimų Japonijoje atveju, įbauginti mūsų šalį ir visą pasaulį.

JAV paliko siaubingą pėdsaką Korėjos ir Vietnamo žmonėms barbariškais "kiliminiais bombardavimais", napalmu ir cheminiais ginklais.

Jie vis dar okupuoja Vokietiją, Japoniją, Korėjos Respubliką ir kitas šalis ir tuo pat metu ciniškai vadina jas lygiavertėmis sąjungininkėmis. Įdomu, koks tai aljansas? Visas pasaulis žino, kad šių šalių vadovai yra šnipinėjami, o jų vadovai pasiklausomi ne tik savo biuruose, bet ir namuose. Tikra gėda. Gėda tiems, kurie tai daro, ir gėda tiems, kurie, kaip vergai, tyliai ir be paliovos nuryja šią chamystę.

Įsakymus ir grubius, įžeidžiančius šūkius savo vasalams euroatlantinį solidarumą, biologinių ginklų kūrimą ir eksperimentus su gyvais žmonėmis, taip pat ir Ukrainoje, jie vadina kilniais medicininiais tyrimais.

Būtent jų destruktyvi politika, karai ir plėšikavimas išprovokavo šiandieninį didžiulį migracijos srautų šuolį. Milijonai žmonių kenčia nepriteklių, prievartą, tūkstančiai miršta bandydami patekti į Europą.

Iš Ukrainos eksportuojama duona. Kur jis keliauja, prisidengdamas "skurdžiausių pasaulio šalių aprūpinimo maistu užtikrinimu"? Kur jis keliauja? Viskas keliauja į Europos šalis. Penki procentai iš jų atiteko tik skurdžiausioms pasaulio šalims. Vėl dar viena apgaulė ir akivaizdi apgaulė.

Iš tikrųjų Amerikos elitas naudojasi šių žmonių tragedija, kad susilpnintų savo varžovus ir sunaikintų nacionalines valstybes. Tai pasakytina ir apie Europą, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos ir kitų šalių, turinčių šimtametę istoriją, tapatybę.

Vašingtonas reikalauja vis daugiau sankcijų Rusijai, o dauguma Europos politikų paklusniai su tuo sutinka. Jie aiškiai supranta, kad JAV, spausdamos ES visiškai atsisakyti Rusijos energijos ir kitų išteklių, praktiškai deindustrializuoja Europą ir visiškai perima Europos rinką - jie viską supranta, šis Europos elitas, jie viską supranta, bet mieliau tarnauja svetimiems interesams. Tai jau ne menkniekis, o tiesioginė savo tautų išdavystė. Bet Dievas su jais, tai jų reikalas.

Tačiau anglosaksams nepakanka sankcijų, jie griebėsi sabotažo - neįtikėtina, bet tiesa - ir susprogdino tarptautinį dujotiekį "Nord Stream", kuris eina Baltijos jūros dugnu, iš esmės sunaikindami Europos energetikos infrastruktūrą. Tai akivaizdu visiems, kurie iš to gauna naudos. Kas iš to turi naudos, žinoma, taip ir padarė.

JAV diktatas grindžiamas brutalia jėga, kumščio teise. Kartais ji būna gražiai įpakuota, kartais - be jokio įpakavimo, bet esmė ta pati - kumščio galia. Todėl visuose pasaulio kampeliuose dislokuojama ir išlaikoma šimtai karinių bazių, plečiama NATO ir bandoma kurti naujus karinius aljansus, tokius kaip AUKUS ir pan. Taip pat aktyviai siekiama sukurti Vašingtono, Seulo ir Tokijo politinį ir karinį ryšį. Visos valstybės, kurios turi arba siekia turėti tikrą strateginį suverenitetą ir gali mesti iššūkį Vakarų hegemonijai, automatiškai priskiriamos prie priešų.

Būtent šiais principais grindžiamos JAV ir NATO karinės doktrinos, reikalaujančios tik visiško dominavimo. Vakarų elitas savo neokolonijinius planus pateikia taip pat veidmainiškai, net apsimesdamas taikdariu, kalbėdamas apie tam tikrą sulaikymą, ir toks gudrus žodis keliauja iš vienos strategijos į kitą, tačiau iš tikrųjų jis reiškia tik viena: pakirsti bet kokius suverenius vystymosi centrus.


Jau girdėjome apie Rusijos, Kinijos, Irano sulaikymą. Manau, kad kitos šalys Azijoje, Lotynų Amerikoje, Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose, taip pat dabartinės JAV partnerės ir sąjungininkės yra kitos eilėje. Žinome, kad kai kas nors jiems nepatinka, jie taip pat taiko sankcijas prieš sąjungininkus - vieną prieš vieną banką, kitą prieš kitą, trečią prieš vieną įmonę, ketvirtą prieš kitą. Tai praktika, kuri bus plečiama. Jie taikosi į visus, įskaitant mūsų artimiausius kaimynus - NVS šalis.

Kartu akivaizdu, kad Vakarai ilgą laiką tik norėjo. Pavyzdžiui, pradėdami sankcijų "blitzkrygą" prieš Rusiją, jie manė, kad dar kartą galės valdyti visą pasaulį. Tačiau, pasirodo, tokia šviesi perspektyva jaudina ne visus, išskyrus visiškus politinius mazochistus ir kitų netradicinių tarptautinių santykių formų gerbėjus. Dauguma valstybių atsisako bendradarbiauti su Rusija, o renkasi protingą bendradarbiavimo su ja būdą.

Vakarai aiškiai nesitikėjo tokio jų nepaklusnumo. Jie paprasčiausiai įprato veikti pagal šabloną, viską imti įžūlia jėga, šantažu, papirkinėjimu, gąsdinimu ir įtikinti save, kad šie metodai veiks amžinai, tarsi sustingę ir sustingę praeityje.

Toks pasitikėjimas savimi yra tiesioginis ne tik liūdnai pagarsėjusios savo išskirtinumo sampratos (nors ji tikrai stebėtinai paprasta), bet ir tikro informacijos alkio Vakaruose padarinys. Tiesa buvo paskandinta mitų, iliuzijų ir klastočių vandenyne, pasitelkiant nepaprastai agresyvią propagandą, meluojant kaip Goebbelsas. Kuo neįtikimesnis melas, tuo greičiau žmonės juo patikės - taip jie veikia pagal šį principą.

Tačiau žmonių negalima išmaitinti atspausdintais doleriais ir eurais. Jų nepamaitinsi tais popierėliais, o virtuali, išpūsta Vakarų socialinių tinklų kapitalizacija negali apšildyti jų namų. Visa tai, ką sakau, yra svarbu, tačiau ne mažiau svarbu yra tai, ką ką ką tik pasakiau: popieriukais nieko nepamaitinsi - reikia maisto, o šiomis išpūstomis kapitalizacijomis taip pat nieko neapšildysi - reikia energijos šaltinių.

Štai kodėl, pavyzdžiui, Europos politikai turi įtikinti savo piliečius mažiau valgyti, mažiau skalbti ir šilčiau rengtis namuose. O tie, kurie pradeda kelti teisingus klausimus: "Kodėl taip yra? - jie iš karto paskelbia priešais, ekstremistais ir radikalais. Jie perkelia kaltę Rusijai, sakydami, kad ji yra visų jūsų bėdų šaltinis. Jie vėl meluoja.

Ką noriu pabrėžti? Yra pagrindo manyti, kad Vakarų elitas nesiruošia ieškoti konstruktyvių pasaulinės maisto ir energetikos krizės, kuri kilo dėl jų kaltės, sprendimų būtent dėl jų ilgalaikės politikos, vykdytos dar gerokai iki mūsų specialiosios karinės operacijos Ukrainoje, Donbase. Jie neketina spręsti neteisingumo, nelygybės problemų. Baiminamasi, kad jie yra pasirengę naudoti kitus, gerai pažįstamus receptus.

Ir čia verta prisiminti, kad Vakarai per Pirmąjį pasaulinį karą išsivadavo iš XX a. pradžios prieštaravimų. Antrojo pasaulinio karo laimėjimai leido JAV pagaliau įveikti Didžiosios depresijos padarinius ir tapti didžiausia pasaulio ekonomika, įtvirtinusia dolerio, kaip pasaulinės rezervinės valiutos, galią. Vakarai iš esmės įveikė aštuntojo dešimtmečio krizę - o aštuntajame dešimtmetyje krizė dar paaštrėjo - pasisavindami Sovietų Sąjungos, kuri galiausiai žlugo, palikimą ir išteklius. Tai faktas.

Dabar, norėdami išsikapstyti iš dar vieno prieštaravimų verpeto, jie bet kokia kaina turi palaužti Rusiją, kitas valstybes, kurios pasirinko suverenų vystymosi kelią, dar labiau apiplėšti svetimą turtą ir šia sąskaita užlopyti, užkamšyti savo skyles. Jei taip neatsitiks, neatmetu, kad jie bandys privesti sistemą prie žlugimo, dėl kurio bus galima viską apkaltinti, arba, neduok Dieve, nuspręs pasinaudoti gerai žinoma formule "karas viską nurašys".

Rusija supranta savo atsakomybę prieš tarptautinę bendruomenę ir padarys viską, kad tokios karštakošės ateitų į protą.

Akivaizdu, kad dabartinis neokolonijinis modelis ilgainiui yra pasmerktas pražūčiai. Tačiau tikrieji šeimininkai jos laikysis iki galo. Jie paprasčiausiai neturi ką pasiūlyti pasauliui, išskyrus tos pačios plėšikavimo ir reketavimo sistemos tęstinumą.

Iš esmės jie spjauna į milijardų žmonių, didžiosios žmonijos dalies, prigimtinę teisę į laisvę ir teisingumą, teisę patiems lemti savo ateitį. Dabar jie perėjo prie radikalaus moralės, religijos ir šeimos neigimo.

Atsakykime sau į keletą labai paprastų klausimų. Dabar norėčiau grįžti prie to, ką sakiau, ir kreiptis į visus Rusijos piliečius, ne tik į kolegas salėje, bet ir į visus Rusijos piliečius: ar tikrai norime, kad vietoj mamos ir tėčio būtų tėvai "numeris vienas", "numeris du" ar "numeris trys"? Ar norime, kad mūsų mokyklose, pradedant pradine mokykla, vaikai būtų supažindinami su iškrypimais, kurie veda į degradaciją ir išnykimą? Ar norime, kad jie būtų mokomi, jog egzistuoja ne tik vyrai ir moterys, bet ir kitos lytys, ir kad jiems būtų siūloma lyties keitimo operacija? Ar to norime savo šaliai ir savo vaikams? Visa tai mums nepriimtina, mes turime kitokią savo ateitį.

Kartoju, Vakarų elito diktatūra yra nukreipta prieš visas visuomenes, įskaitant Vakarų šalių gyventojus. Tai iššūkis visiems. Šis visiškas žmogaus neigimas, tikėjimo ir tradicinių vertybių griovimas, laisvės slopinimas įgauna "atvirkštinės religijos" - atviro satanizmo - bruožų. Kalno pamoksle Jėzus Kristus, smerkdamas netikrus pranašus, sakė: "Iš jų vaisių juos pažinsite. Ir šie nuodingi vaisiai jau akivaizdūs ne tik mūsų šalyje, bet ir visose šalyse, įskaitant daugelį žmonių Vakaruose.

Pasaulis įžengė į revoliucinių permainų laikotarpį, tai yra esminis dalykas. Formuojasi nauji plėtros centrai, jie atstovauja daugumai - daugumai! - pasaulio bendruomenėje ir yra pasirengusios ne tik deklaruoti savo interesus, bet ir juos ginti, o daugiapoliškume mato galimybę sustiprinti savo suverenitetą ir taip įgyti tikrąją laisvę, istorinę perspektyvą, teisę į nepriklausomą, kūrybingą, originalią plėtrą, į harmoningą procesą.

Visame pasaulyje, įskaitant Europą ir Jungtines Amerikos Valstijas, kaip jau minėjau, turime daug bendraminčių ir jaučiame, matome jų paramą. Įvairiose šalyse ir visuomenėse kyla išsilaisvinimo, antikolonijinis judėjimas prieš vienpolę hegemoniją. Jos subjektyvumas tik didės. Būtent ši jėga lems būsimą geopolitinę tikrovę.

Brangūs draugai!

Šiandien mes kovojame už teisingą ir laisvą kelią, pirmiausia už save, už Rusiją, už tai, kad diktatas, despotizmas visiems laikams taptų praeitimi. Esu įsitikinęs, kad šalys ir tautos supranta, jog politika, grindžiama bet kieno išskirtinumu, kitų kultūrų ir tautų slopinimu, yra iš esmės nusikalstama, kad turime atversti šį gėdingą puslapį. Prasidėjęs Vakarų hegemonijos žlugimas yra negrįžtamas. Kartoju: tai nebus tas pats, kas anksčiau.

Mūšio laukas, į kurį mus pašaukė likimas ir istorija, yra mūšio laukas už mūsų tautą, už didžiąją istorinę Rusiją. (plojimai) Už didžią istorinę Rusiją, už ateities kartas, už mūsų vaikus, anūkus ir proanūkius. Privalome apsaugoti juos nuo pavergimo, nuo monstriškų eksperimentų, kuriais siekiama suluošinti jų protus ir sielas.

Šiandien mes kovojame už tai, kad niekam nė į galvą neateitų mintis, jog Rusija, mūsų žmonės, mūsų kalba, mūsų kultūra gali būti ištrinti iš istorijos. Šiandien mums reikia visos visuomenės konsolidacijos, o tokia konsolidacija gali būti grindžiama tik suverenumu, laisve, kūryba ir teisingumu. Mūsų vertybės - žmogiškumas, gailestingumas ir užuojauta.

Ir norėčiau baigti tikro patrioto Ivano Aleksandrovičiaus Iljino žodžiais: "Jei aš laikau Rusiją savo Tėvyne, tai reiškia, kad myliu, mąstau ir mąstau rusiškai, dainuoju ir kalbu rusiškai, kad tikiu rusų tautos dvasinėmis galiomis. Jo dvasia yra mano dvasia; jo likimas yra mano likimas; jo kančia yra mano kančia; jo klestėjimas yra mano džiaugsmas."

Už šių žodžių slypi didis dvasinis pasirinkimas, kuriuo daugiau nei tūkstantį Rusijos valstybingumo metų vadovavosi daugybė mūsų protėvių kartų. Šiandien mes, Donecko ir Lugansko liaudies respublikų piliečiai bei Zaporožės ir Chersono sričių gyventojai, padarėme šį pasirinkimą. Jie pasirinko būti su savo tauta, būti su savo Tėvyne, išgyventi jos likimą ir laimėti kartu su ja.

Tiesa yra už mūsų, Rusija yra už mūsų!

(Plojimai.)

http://www.kremlin.ru/events/president/news/69465



Karo ekonomika (2 video)

 


https://youtu.be/IZIxE5k-e1Y

Kas palieka Vokietiją be dujų ir kuo tai baigsis. Prognozės iš Rusijos ir JAV.


https://youtu.be/giaQg_Y7-ng


2022-09-29

Valstybės naikintojai didesnių atlyginimų nenusipelnė


Lietuvos naikintojai sumanė sau padvigubinti atlyginimus. Rinkos logika, už kurią agituoja šitie valstybės parazitai, diktuoja, kad bankrutuojanti įmonė, o tokia šiandien yra Lietuva, mažina išlaidas: atleidžia nereikalingus darbuotojus, mažina atlyginimus, atsisako likvidaus turto, kuris nėra kritiškai būtinas ir t.t. Šita gi bukolaurų-Lietuvos naikintojų valdžia elgiasi priešingai: iš skolinto biudžeto jie nutarė pasidvigubinti sau algas.


Premjerė Ingrida Šimonytė per LRT mums paaiškino, kad mes „turime džiaugtis, kad Seimo nariams bus didinamos algos, nes tai padės privilioti į Seimą aukštos kvalifikacijos žmones“. Tai kvaila. Dabartinė mažamokslio Seimo nario alga tris kartus viršija universiteto profesoriaus algą. Seimo komiteto pirmininku, ministru, šiandien paskirti bukolaurai, t. y. žmonės, neturintys nei reikiamo išsilavinimo, nei darbo patirties. Tokie lūzeriai jokiai komercinei įmanei nesudaro praktinio intereso. Tai juokinga. Atlyginimai mokami už darbą, ne už griovimą.

Dabar Seime surinkti mažamoksliai korupcionieriai dirbti negali, nesugeba, yra užprogramuoti griauti.

„Jūs pažinsite juos iš vaisių“ (Mt 7, 15–20). Kokie gi šitų pusglušių bukolaurų „vaisiai“? Štai jie: didžiausia infliacija, mažiausios eurozonoje pensijos, mažiausias gimstamumas, didžiausia emigracija, išvogtas energetikos sektorius ir to pasekoje didžiausios elektros kainos!

 Aš siūlau sumažinti Seimo narių skaičių bent iki 120 (tiek pakanka 8,2 mln. turinčiam Izraeliui), uždrausti mažamoksliams (bukolaurams) užimti atsakingas pareigas, panaikinti apmokamus jų padėjėjų etatus, likviduoti Seimo viešbutį ir išparduoti ne pirmos būtinybės Seimo kanceliarijai priklausantį turtą.

Šį bukolaurų Seimą reikia kuo skubiau paleisti. Jie pribaigs Lietuvą.


2022-09-28

Trakų herbas - kelis dešimtmečius trunkantis kretinizmas

 

Vakar lankiausi Trakuose. Tai nuostabus Lietuvos istorijos deimantas, gausiai lankomas ir reprezentuojantis mūsų valstybę. Buvo puiki saulėta diena. Plaukiojome motorlaiviu po Galvės ežerą, pasigrožėjome pilimi, aplankėme bažnyčią. Akis užkliuvo už grėsmingo užsimerkusio plėšiko veido raudoname fone. Kas tai? Kodėl? Gal koks totorius, gal karaimas, bet kodėl? Turiu giminių karaimų, pažinojau totorius, bet tokių pabaisų tarp jų nemačiau.

Sėdęs prie kompiuterio sužinojau, kad šis juodas galvažudys yra Jono Krikštytojo galva – Trakų herbas. Pamenu, kad sovietmečiu miestas turėjo visai normalų herbą. Pasidomėjau, koks gi kretinas mums įtaisė šitą pabaisą. Paaiškėjo, kad šio nesusipratimo autorius yra dailininkas Arvydas Každailis, be šito baisuoklio mums „dovanojęs“ sunkiasvorę Vytį, nieko bendro neturinčią su istorine Vytimi ir Prezidento herbą, kuriame vaizduojamas ir homoseksualų simbolis – vienaragis.


Dabartiniam prezidentui, palaikančiam homoseksualus, šis herbas tinka, o Vytis – tai juk kažkoks senas diedas ant kakojančio kuino su kiaulės ausimis, sunkus, neproporcingas. Kam? Kodėl? Vytis niekada nebuvo daugiaspalvė: balta Vytis raudoname fone. Zikaro Vytis yra puiki. Jojantis jaunas vyras, žirgas šuolyje. Mes gi per šitą dailininką-nevykėlį turime Brazauską, sėdintį ant žemaituko.

Bet grįžkime į Trakus, prie šio miesto užsimerkusio baisuoklio. 

2016 m. gruodžio mėn. apie Trakų herbą rašė, taikliai rašė, Vytautas Landsbergis (jaunesnysis) straipsnyje „Trakų herbo mįslė“:

Trakų herbo mįslė Sena patarlė sako „Kaip pavadinsi laivelį, taip jis ir nuplauks“. Užtat, matyt, ir neteko regėti laivų, pavadintų „Skenduolis“, „Katastrofa“ ar panašiai. Užtat kyla natūrali nuostaba pamačius Trakų miesto herbe pavaizduotą nukirstą Jono Krikštytojo galvą! Vytautas V.Landsbergis Šaltinis: 15min Trakų herbas Aa Temos: 2 Vytautas V. Landsbergis Trakai Labai keista, kad senoji mūsų sostinė, Lietuvos Valstybės lopšys – asocijuojama su nukirsta kažkieno galva... (Vikipedijoje rašoma, kad šis sprendimas priimtas Nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje – 1996-ųių sausio 23 dieną. Gal derėtų pakeisti į ką nors kunigaikštiškesnio? Vis dėlto tai ne tik simbolis, bet ir egzistencinis kodas – gyvybės, susivokimo, buvimosi. Taip pat skaitykite: Vytautas V.Landsbergis: Atviras laiškas Anykščių link Gal dėl to Trakams ir sekasi sunkėliau nei kitiems istoriniams ar kurortiniams miestams? Jei miestas susiejamas su nukirsta galva, tai lyg ir parodo, kad ši vieta tinkamesnė erodams bei kitiems plėšikams. Negi Trakų miesto valdžiai toks sugretinimas tinka? (Čia galima būtų pakalbėti ir apie sukarvėjusį Kauno jautį vietoje veržlaus stumbro, bet gal tiek to). Šį komentarą apie Trakų herbą persiunčiau daugiau išmanantiems ir gavau privačius vieno istoriko pamąstymus šiuo klausimu: „Pasižiūrėjau internete. Nežinant tikrų duomenų, viskas atrodo labai keistai. Pirmiausia, tai šitas Jonas Krikštytojas antropologine prasme negalėjo taip atrodyti. Jis neturėjo būt siauraakis, kaip Každailis vaizduoja. Ir kituose vaizduose jis dažnai rodomas kaip senis, gana dažnai. Tada ir Kristus turėjo gyventi iki panašaus amžiaus. Čia logikos trūksta. Jie juk buvo beveik bendraamžiai, nes Elžbieta buvo nėščia tuo pačiu metu, tik mėnesių skirtumas. O gal aš klystu? Iki šių laikų kiekvieno totoriaus namuose dar yra Vytauto Didžiojo portretas. Gal ir karaimų, negaliu tvirtinti. Tai panašiau, kad jie galėjo vaizduoti Vytautą, o nenorintys nieko žinoti apie Vytautą galėjo įvardinti Jonu. Nors yra ir žodelis nors. Mes neturime išlikusios portretų tradicijos, nes musulmonai negali vaizduoti žmogaus, tokie buvo draudimai. Iš internete rodomo senesnio Herbo žvelgia visai kitoks žmogus, visai kitokio veido. Labai keista, kad senoji mūsų sostinė, Lietuvos Valstybės lopšys – asocijuojama su nukirsta kažkieno galva... Sakyčiau, kad Každailiui labai nepavyko su tuo Herbu. Kam jis jį užmerkė? O gal tai Tochtamyšo portretas? Bet gal Každailis prisikapstė prie kokių nors didesnių žinių? Dvasine prasme tai labai netikusi idėja. Trakai turi daug gražesnę prasmę, aš nenorėčiau tokio herbo. Jis netinkamas, nesvarbu, koks šventasis būtų pavaizduotas, bet nukirsta galva – ne herbui. Ačiū, kad atkreipei dėmesį. Bet aš tikrai apie tą herbą niekad nepagalvodavau. Be abejo, aš jo negalėjau nematyti, bet tikriausiai manydavau, kad tai koks totoriaus arba karaimo atvaizdas. Kad negyvos galvos – tai net nepagalvojau. O galvoti apie galvą reikėtų. Ir Galvės ežeras turėtų priminti, kad ten galvos gyventa. Žinoma, mes užmirštame faktą, kad Galvė gali neturėti su galva jokio ryšio, nes ne vien lietuviai tose vietose galėjo palikti savo pavadinimus. Ir žydų Trakuose daug gyveno, jie net karaimus iš Trakų išstūmė į Aukštaitiją. Bet galva ir galva valdymo prasme kai kur pasitvirtina. Net ir golova, holova, hlova taip pat. Nežinant labai lengva pliurpti, bet jaučiant – nukirsta galva tiesiog neįmanomas, smukdantis simbolis. Nebent jie jų perkrikštytoją su džiaugsmu norėjo tokį matyti. Užsikabinau už šito klausimo, bet atsakymo neturiu. Tikrai įdomu, reikia ilgiau į tą gilintis, o gal net sugrąžinti Trakams Vytauto Didžiojo galvą. Gal ir Lietuvai nuo to būtų geriau.“


https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/istorija/traku-herbo-misle-582-719446

Niekada nevėlu taisyti klaidas, todėl, manau, laikas mesti lauk Trakų herbą-nesusipratimą. 

Negalima leisti peckeliams darkyti Lietuvos heraldikos. Gražinkime ir normalų mūsų Tautos herbą – Juozo Zikaro Vytį. Zikaro, talentingo žmogaus, o ne dabar naudojamą spalvotą Vyties parodiją.

 


Lietuvos priešai valdo Lietuvą: OP-TV demaskuojantys faktai


https://youtu.be/XOHbuP8ZVdk

OP-TV surinkti faktai įrodo, kad Lietuvos valdantieji tarnauja Rusijai, o "Vladimiro Putino aplinkos žmonės sėdi šalia Lietuvos Seimo ir kontroliuoja Lietuvos energetikos įmones".

Mano nuomone, Lietuvą pardavusi landsberginė šaika turi būti nedelsiant nušalinta nuo valdžios ir teisiama.


https://youtu.be/OG3c64d_CwA



2022-09-27

Svetima vėliava ant Tautos simbolio - Tautos atminties ir garbės išniekinimas

 


Šiandien lankiausi Trakuose. Nustebino Trakų savivaldybės iniciatyva „papuošti“ Trakų pilį, vieną iš mūsų Tautos simbolių, Ukrainos vėliava. Tai, mano nuomone, yra spjūvis į Lietuvių tautos širdį, vieno svarbiausių tautos simbolių išniekinimas. Jokia užsienio politika negalima pateisinti pasityčiojimo iš Tautos atminties, valstybės simbolio!

Po šitos neįsivaizduojamos kiaulystės Lietuvai ir Lietuvių Tautai aš siūlau Maironio eilėraštį „Trakų pilis“ skaityti su juodai paryškintais pataisymais, adaptacijomis pagal nūdienos aktualijas.




Trakų pilis


Ukropais-banderais apaugus antai,

Išniekinta liudi pilis!

Kvaili lietuvaičiai nupuišo nūnai,

O ji tebestovi dar vis.


Bet amžiai bėga, ir griūvančios sienos

Kas dieną nyksta, apleistos ir vienos!..

Kai vėjas pakyla, ir drumzdžias vanduo,

Ir ežeras veržias platyn, –

Banga gena bangą, ir bokšto akmuo

Paplautas nuvirsta žemyn.


Taip griūva sienos, liūdnesnės kasdieną,

Griaudindamos jautrią širdį ne vieną.

Pilis! Tu tiek amžių praleidai garsiai!

Ir tiek mums davei milžinų!

Tu Vytauto didžio galybę matei,

Kad jojo tarp savo pulkų!


Kur tavo galia, garsi palikimais?

Kur ta senovė, brangi atminimais?

Nutilusios sienos, apleistos visų,

Be sargo, ginklų, be žmogaus!

Kiek primenat jūs man brangiausių laìkų

Ant vieškelio amžių plataus!



Laikai brangiausi! Ar mums dar sugrįšte?

Ar vien minėsme, kaip savo jaunystę?


Kada tik keliu važiavau pro Trakus,

Man verkė iš skausmo širdis;

Gaili ašarėlė beplovė skruostùs

Ir mėlynas temdė akis!


Ir veltui dvasią raminti norėjau,

Aplinkui vien nykstančią Tautą regėjau.



2022-09-26

Italijos pamoka kairiesiems: kai ES siaučia kairysis fašizmas, laikas liautis gąsdinti fašizmo pavojumi

 



Rinkimai Italijoje parodė, kad „antifašizmu paremta rinkimų kampanija leido Meloni sulaukti balsų bumo“, rašoma italų „Il Giornale“.

Apžvalgininko Matteo Carnieletto nuomone, „kairieji turi išmoksta pamoką: liautis gąsdinti fašizmo pavojumi.“ Jis rašo: „Šiemet turėjome ne tik fašistinę rugpjūčio šventę, bet ir antifašistinę vasarą. Italijos laikraščiai mus apipylė straipsniu po straipsnio, kuriuose aiškinama, kad Giorgia Meloni, yra Dučės reinkarnacija ir kad jos partija "Fratelli d'Italia" negali sulaukti, kada galės žygiuoti į Romą, CNN šiandien vėl paskelbė, kad būsima vyriausybė bus pati dešinioji nuo Benito Musolinio laikų. Rinkimų išvakarėse „France Press" priminė, kad "Giorgia Meloni postfašistinė partija pirmauja", o "Cnbc" pakartojo, kad "Giorgia Meloni ir jos kraštutinių dešiniųjų partija "Fratelli d'Italia" siekia pergalės rinkimuose Italijoje". Šį šmeižto sąrašą galima tęsti iki begalybės. Savo antifašistiniu aršumu nenusileido ir Lietuvą okupavusi užsienio kapitalo „purvasklaida“.

Mėnesiai ir mėnesiai, skirti prieš 80 metų mirusiam ir palaidotam fašizmo baugintojui, davė tik vieną puikų rezultatą: "Fratelli d'Italia" tapo absoliučiu nugalėtoju.

Šiandien "Die Zeit" teigia, kad Meloni pergalė nereiškia fašizmo sugrįžimo Italijoje, nes "fašizmas (...) Italijoje niekada neišnyko. Jis visada buvo čia. Pavyzdžiui, Predapijuje, Benito Musolinio gimtinėje. 



Giorgia Meloni tapo tarptautine žvaigžde.


Visi kalba, rašo, analizuoja, išradinėja ar dokumentuoja visomis kalbomis Giorgia Meloni įvaizdį, politiką, privalumus ir trūkumus, legendas ir realybę tiek popieriaus puslapiuose, tiek dideliuose, mažuose ir mažuose ekranuose, nes šiandien ji yra "didžiosios Italijos bylos" žvaigždė.

Pažymima, kad visa jos politika nukreipta prieš tautos "pakeitimą" atvykstančiomis masėmis iš kitų pasaulių, prieš nekontroliuojamus imigrantus, kurie pakeis mūsiškius. Neabejotina, kad jai artima didesnė dalis italų, kurie Italijoje, kaip ir kitur, baimingai priešinasi tapatybės pasikeitimo grėsmei. Šiuo klausimu Meloni dešiniųjų partijoje sulaukia daugiau palaikymo nei Matteo Salvini, nes ji, ko gero, sukūrė tiesiogiškesnę ir suprantamesnę bendravimo formą labai sudėtingoje situacijoje, kad galėtų visus nuraminti.



Vengrija sveikina Meloni!

Vengrų dienraštis "Magyar Hirlap" pažymi, kad Giorgia Meloni galės subalansuotai valdyti Italiją.

Naujausiais Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Italijos dešiniųjų koalicija žemesniuosiuose parlamento rūmuose iškovojo devyniasdešimt keturias vietas, o kairiųjų koalicija - vienuolika. Penkių žvaigždučių judėjimas laimėjo devynias atskiras vietas.

Senate dešiniosios partijos turi 36 vietas, keturios kairiosios partijos - 5, o "Penkių žvaigždučių judėjimas" - 4.

Duomenys aiškiai rodo, kad didžiausias rinkėjų aktyvumas buvo Emilijoje-Romanijoje, o pietinės provincijos tiesiog žlugo. Kalabrijoje rinkėjų aktyvumas sumažėjo nuo 15,1 proc. iki 12,89 proc., Kampanijoje - nuo 16,96 proc. iki 12,44 proc., Molizėje - nuo 17,89 proc. iki 13,01 proc., o Sardinijoje - nuo 18,35 proc. iki 15,58 proc.

Italijos rinkimuose balsavo 64,7 proc. rinkimų teisę turinčių rinkėjų, o tai yra visų laikų rekordiškai mažai. Prieš ketverius metus prie balsadėžių atėjo 74,03 proc. gyventojų.

Rezultatai rodo, kad dešiniųjų blokas turės labai didelę daugumą abiejuose parlamento rūmuose, o tai galėtų suteikti Italijai politinio stabilumo galimybę po trapių pastarųjų metų koalicijų. Dešinieji visapusiškai pasinaudojo Italijos rinkimų įstatymu, kuris palankus prieš referendumą susibūrusioms sąjungoms. Centro kairės ir centristinės jėgos nesugebėjo suvienyti jėgų ir gavo mažiau balsų.

Kairieji fašistai, užgrobę valdžią Briuselyje, mus nuolatos gąsdina fašizmu. Jų propaganda Italijoje nesuveikė, todėl  italai pasirinko Italijos patriotus, o ne globalizmo atmatas, griaunančias jų šalį ir baltąją Europą.




2022-09-25

Austrai prisimena koronės skiepų aukas

 

Šeštadienį Austrijos Graco mieste vyko tūkstančių koronės skiepų aukų prisiminimo renginys. Apie tai rašoma austrų portale "Wochenblick". Taip pat numatoma rengti atminimo procesijas  Linco ir Klagenfurto miestuose.

"Wochanblick" pažymi, kad vakcinacijos eksperimentas pareikalavo daugybės aukų. Vien tik Austrijoje oficialiai pranešta apie daugiau kaip 50 000 komplikacijų, patirtų dėl skiepų, o jei pranešimų apie juos yra mažiau nei 10 proc., tikėtina, kad nukentėjo pusė milijono austrų. Vieniems tenka gyventi su baisiomis eksperimentinio gydymo genais pasekmėmis, kiti mirė per anksti dėl "skiepų". Siekiant atkreipti dėmesį į šiuos tūkstančius aukų ir pagaliau pareikalauti teisingumo nukentėjusiems asmenims ir jų artimiesiems, rugsėjo 24 d., šeštadienį, 17 val., pagrindinėje Graco aikštėje vyko "skiepų aukų laidotuvių eisena".

Daugybė skiepų aukų: laidotuvių procesija Graco mieste


Demonstracijos organizatorius Martinas Rutteris vien savo archyve surinko daugiau kaip 35 000 šokiruojančių pranešimų apie skiepų aukas. Vis dėlto politiškai atsakingi asmenys ir toliau nusiplauna rankas. Iki šiol valdžios institucijos kompensavo tik septynioms (!) aukoms už patirtus išgyvenimus, ir tik septynioms iš jų buvo išmokėtos pašalpos. O šiuo metu vyriausybė rudenį pradeda dar vieną skiepijimo kampaniją, finansuojamą iš tų piliečių, kurių artimiesiems dažnai tenka patirti siaubingas skiepų eksperimento pasekmes, mokesčių.

Karintijos aktyvistas baiminasi, kad rudenį vėl bus didinamas spaudimas skiepytis, ypač nukreiptas į vaikus ir jaunimą. Kaip ir ankstesniais metais, švirkštų vengiantys asmenys mokykloje galėjo būti paženklinti kauke ir atstumti, siekiant juos palaužti. Tačiau jauni žmonės retai rimtai suserga Kinijos virusu, dar rečiau - lengvu Omicron viruso variantu, nuo kurio vakcina neturi net elementaraus poveikio, net ir remiantis pagrindiniais tyrimais. Vietoj to, kiekvienas dūris gali sukelti šalutinį poveikį, kuris pakeis jūsų gyvenimą.

Laidotuvių procesijos Linco ir Klagenfurto miestuose

"Tai tikra vakcinacijos aukų ir mirčių epidemija", - neseniai "Wochenblick" sakė Rutteris, sukrėstas daugybės atvejų. Reikia, kad apie tai būtų plačiai kalbama ir susirūpinta: "Turime atkreipti dėmesį į skiepų aukas. Negalime apie juos tylėti. Šie žmonės nusipelno mūsų dėmesio. Esame jiems tai skolingi." Dėl šios priežasties jis išspausdino šimtus tūkstančių informacinių lapelių, kad supažindintų žmones su pavojais.

Taip pat bus rengiamos didelės laidotuvių procesijos, kuriomis bus siekiama atkreipti dėmesį į šią problemą ir kančias, taip pat reikalauti teisingumo nukentėjusiems asmenims. Be rytojaus mitingo Graco mieste, artimiausiu metu laidotuvių eitynės taip pat planuojamos Linco (spalio 8 d., Urfahraner Gelände, 13 val.) ir Klagenfurto (spalio 15 d., Stadttheater, 13.30 val.) miestuose.


Kitą savaitę MEGA-demo prieš skurdinimą

Skiepų siaubas - ne vienintelė svarbi problema, kuri šį rudenį kels žmonėms rūpesčių: "Daugelyje namų ūkių žiemą bus šalta. Kai žmonės neturės ko valgyti, Austrijos gatvėse bus šimtai tūkstančių. Vyriausybė turės atsistatydinti!" - aiškina Rutteris.

Dėl šios priežasties jis taip pat jau telkia jėgas kitai didelei MEGA demonstracijai Vienoje, kuri vyks spalio 2 d., sekmadienį, nuo 13.00 val., Heldenplatz aikštėje Vienoje.

Tuo metu Lietuvoje, valdomoje užsienio marionečių, padėtis daug kartų baisesnė. Valstybę valdo protiškai riboti žmonės, siekiantys valstybės ir lietuvių tautos sunaikinimo. Jie sąmoningai naikina pramonės likučius, sveikatos apsaugą, švietimo sistemą, beprotiškai aštrina konfrontaciją su kaimynais. Jei ši pusglušių vyriausybė nebus išmesta lauk, Lietuvos laukia kolapsas. Koronė buvo panaudota tautos naikinimui, todėl pripirktas beprotiškas marmalų skaičius - po 8 eksperimentinius marmalus kiekvienam Lietuvos gyventojui. Dauguma jų buvo tiesiog išmesti. 


2022-09-24

Italija parlamento rinkimų išvakarės. EK diktatas


Rytdienos rinkimai Italijoje, trečioje ES ekonomikoje, gali lemti tolimesnę ES raidą: ar ES bus Tautų sąjunga, ar degeneruos į betautę ir belytę unitarinę JAV koloniją, valdomą korumpuotų marionečių, kaip dabartinė EK pirmininkė.

Italų dienraštis "Il Giornale" rašo:

Rytoj vyksiančių parlamento rinkimų rezultatai vis dar visiškai neaiškūs: paskutinės apklausos, paskelbtos prieš transliacijos draudimą, rodė aiškią centro dešiniųjų persvarą prieš kairiuosius, tačiau žinoma, kad galutiniai rezultatai visada daromi atsižvelgiant į tikrąją rinkėjų reakciją. Todėl teks palaukti oficialių atskirų partijų bendro sutarimo procentų, kuriais remiantis bus galima apibrėžti stabilią arba visiškai nesaugią padėtį. Galimi trys pagrindiniai scenarijai.

Centro dešiniųjų pergalė

Šiandienos "Il Fatto Quotidiano" numeryje pateikiamas konfidencialus pranešimas, kuris jau kelias dienas sklando "Fratelli d'Italia" aukštesniuose sluoksniuose. Tai būtų tam tikra schema, pagal kurią, atsižvelgiant į situaciją, kuri susidarys pasibaigus balsavimui, būtų galima numatyti perspektyvą. Išskiriamos trys galimybės: aiški pergalė, nedidelė dauguma arba rinkimų lygiosios.

Centro dešiniųjų partija turėtų reikiamą daugumą ir Senate, tačiau būtina, kad koalicija nacionaliniu lygmeniu viršytų 42 proc. balsų. Tokiu būdu "Forza Italia", "Lega", "Fratelli d'Italia" ir "Noi moderati" galėtų pasigirti daugiau nei 50 balsų atotrūkiu rūmuose ir daugiau nei 20 balsų "Palazzo Madama". Toks kontekstas leistų būsimai vyriausybei plaukti ramiais vandenimis, nebijant nežinia kokių sukrėtimų.

Nedidelė dauguma


Dinamika būtų kitokia, jei centro dešinieji gautų 40-42 proc. balsų. Šiuo atveju dauguma nebūtų tokia granitinė, nes atsirastų 10 senatorių atotrūkis. Tai sudarytų nestabilios pusiausvyros vaizdą, nors ir suteiktų koalicijai pranašumą prieš jos oponentus. Iš esmės centro dešinieji mano, kad yra saugūs, jei jiems pavyks laimėti daugumą su bent 10 punktų persvara prieš kairiuosius, nes priešingu atveju reikalai gali komplikuotis, ir ne ką mažiau.

Svarbu atkreipti dėmesį į Giovanni Naso Forti, kuris užsiima duomenų analize ir apklausomis "YouTrend", kurią atnaujino "Libero", ir jos užsakymu, analizę: "Jei centro dešinieji viršija 42 %, dauguma yra saugi (net jei apklausos klaidingos). Nėra "stebuklingo" skaičiaus, žemiau kurio nebūtų daugumos, bet jei jis egzistuotų, jis būtų panašus į 38 proc.".

Demokratų partijos pergale abejojama. Jai "kovingo antifašizmo nepakanka, kad PD laimėtų", todėl abejojama, kad "fašizmo aliarmas gali kompensuoti strateginės vizijos stoką, kurią ypač demonstruoja Letta'os partija, ir nusivylimo bei frustracijos jausmą, jau daugelį metų kankinantį kairiuosius rinkėjus".

Lenkijos valdančiųjų PiS vertinimas

Dienraštyje "wPolityce" rašoma:

Giorgia Meloni vadovaujama centro dešiniųjų koalicija, kuriai vadovauja partija "Italijos broliai", turi daug šansų laimėti. Ką Lenkijai reikštų šios stovyklos triumfas?

Ryszardas Czarneckis, Europos Parlamento narys,pažymi, kad PiS palaiko brolių italų partiją. Didelė tikimybė, kad Italija turės pirmąją ministrę pirmininkę moterį. Neabejotinai pagerės Lenkijos ir Italijos dvišaliai santykiai ir pagerės Varšuvos ir Romos bendradarbiavimas Europos institucijose: Europos Vadovų Taryboje ir Europos Sąjungos Taryboje. Tačiau ši pergalė nereiškia, kad pasikeis Italijos komisaras. Nėra jokio papročio ar teisinės normos, kuri leistų priimti tokį sprendimą. Giorgia Meloni tikrai sušildys mūsų santykius. Džiaugiuosi, kad prieš metus vykusiame Europos konservatorių ir reformistų valdybos posėdyje pasiūliau jos kandidatūrą į frakcijos vadovus.

Apie Italijos rinkimus kalbėjo Ursula von der Leyen, kuri sakė: "Pamatysime, kokie bus rinkimų rezultatai. Jei situacija pakryptų sunkesne linkme, turime priemonių, kaip Lenkijos ir Vengrijos atveju." Kaip vertinate Europos Komisijos vadovo elgesį?

"wPolytice" pažymima, kas tai yra kraštutinis Vokietijos CDU politiko, priklausančio Europos liaudies partijai, nelojalumas. Primenama, kad Silvio Berlusconi partija "Forza Italia" taip pat priklauso EPP. Jos žodžiai yra visiškai nepriimtini ir prilygsta kišimuisi į valstybių vidaus reikalus. Jos tėvynainė ir lyderė Angela Merkel kartu su Nicolas Sarkozy privertė atsistatydinti S. Berlusconi vyriausybę, kaip tai anksčiau buvo padaryta su Andreas Papandreu vyriausybe. Susiklostė situacija, kai Briuselis reikalauja teisės nuspręsti, kaip turi balsuoti ES šalių piliečiai. Von der Leyen gerokai peržengia savo kompetencijos ribas.

Matteo Salvini paskelbė pasiūlymą atleisti EK vadovą. Ar yra tokia galimybė?

Tam reikia dviejų trečdalių balsų. Tai neįmanoma misija. Tačiau tai rodo, kad ir veiksmai Lenkijos ir Vengrijos atžvilgiu yra nulemti blogos valios. Nėra jokių stabdžių, jokių kliūčių. Europos Sąjunga degraduoja.




2022-09-23

Britus iš rusų nelaisvės išvadavo oligarchas Abramovičius

 


Penki iš Rusijos nelaisvės išlaisvinti britai atskleidė mainų detales. Jų teigimu, jie buvo nugabenti į Saudo Arabiją privačiu lėktuvu, kuriuo skrido milijardierius Romanas Abramovičius. Apie tai šiandien rašo rusų portalas "Tsargrad".

Apsikeitimui karo belaisviais su Ukraina padėjo Romanas Abramovičius. Anksčiau į Saudo Arabiją nuskraidinti britų samdiniai teigė, kad milijardierius atliko svarbų vaidmenį juos paleidžiant.


Vienas iš britų, Johnas Hardingas, prisipažino, kad tiek jis, tiek jo bendražygiai buvo sukrėsti - jie buvo paimti iš nelaisvės kaip karališkosios šeimos nariai. Jie skrido iš Rusijos į Saudo Arabiją privačiu lėktuvu.

Laive jie buvo maitinami kepsniais, tiramisu ir kanapėmis. Be to, grupę lydintis asmuo davė jiems "iPhone" telefonus, kad jie galėtų susisiekti su savo šeimomis.

Paaiškėjo, kad šis mecenatas buvo Romanas Abramovičius. Kalbėdamas su "The Sun", vienas iš samdinių prisipažino, kad juos nustebino žinia, jog juos lydi milijardierius.

Hardingas prisiminė, kaip vienas iš jų grupės narių kreipėsi į nepažįstamąjį: "Tu atrodai kaip Romanas Abramovičius." Vyras patvirtino samdinių nuojautą, atsakydamas: "Nes aš esu jis, pone".

Didžiosios Britanijos žiniasklaida, pateikdama išsamią informaciją apie anądien įvykusius mainus, primena, kad "Abramovičius anksčiau atliko tarpininko vaidmenį karo metu". Teigiama, kad milijardierius dalyvavo Stambule vykusiose taikos derybose ir buvo vienas iš pagrindinių pasirašant susitarimą dėl Ukrainos grūdų eksporto.

Anksčiau "Tsargrad" rašė, kad apsikeitimas karo belaisviais sukėlė nevienareikšmišką reakciją. Čečėnijos respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas savo pranešime išreiškė bendrą nuotaiką dėl to. Jis pabrėžė, kad yra labai nepatenkintas šiuo apsikeitimu, kurio detalių nežinojo net specialiosios operacijos dalyviai.

Klausimas, ar tai buvo mainai, išdavystė ar sandėris, lieka atviras. Atsakymų vis dar nėra, kaip ir į diplomatijos klausimą, už kurį kažkodėl atsakingi milijardieriai.



2022-09-22

Krokuvoje rugsėjo 25 d. vyks eitynės už gyvybę ir šeimą!

 

Krokuvos gatvėmis rugsėjo 25 d. vyks eitynės už gyvybę ir šeimą! Tai yra gyvenimo civilizacijos atsakymas į socialinės tvarkos griovimą, rašoma lenkų portale Pch24.

Organizatoriai rašo:

Rugsėjo 25 d., sekmadienį, Krokuva garsiai pasisakys už gyvybę ir šeimą. Tą dieną miesto gatvėmis vyks 8-asis žygis už gyvybę ir šeimą. Šioje didžiulėje gyvybės civilizacijos šventėje gali dalyvauti kiekvienas, kuriam artimos pagrindinės teisės ir laisvės, tokios kaip teisė į gyvybę nuo pradėjimo, sąžinės laisvė ir šeimos, kaip visuomenės funkcionavimo pagrindo, pripažinimas. 12 val. organizatoriai kviečia atvykti į Matejki aikštę, iš kurios eisena pajudės link pagrindinės aikštės.


Mūsų tėvynei, lenkų šeimoms ir Katalikų Bažnyčios tikintiesiems atėjo sunkūs laikai, kai mūsų prisirišimas prie krikščioniškosios civilizacijos pagrindų tampa išbandymu. Nes negailestingi išpuoliai prieš krikščionis šiandien vyksta ne tik žodžiu.

Po žodinės agresijos, kurią skleidė lenkakalbė didžioji žiniasklaida ir kurią skatino socialinių tinklų trolių provokacijos, sekė fiziniai išpuoliai prieš Bažnyčios žmones ir religinių apeigų vietas. Prie antilenkiškos ir antikatalikiškos kampanijos prisideda politikai, menininkai ir įžymybės. Jie nori pasisavinti teisę panaikinti sąžinės laisvę ir vadinamosios pažangos vardan griauti prigimtinės teisės pagrindus. Atsižvelgdami į šiuos grasinimus ir veiksmus, vykdomus su valdžios institucijų ir valstybės institucijų pritarimu, gyvybės civilizacijos šalininkai telkia savo jėgas.

Gyvybės ir šeimos gynimo klausimas yra poreikis, išeinantis už Bažnyčios ribų - jis susijęs su kiekvienu iš mūsų. Lenkų katalikai, ypač įpareigoti ginti gyvybę ir šeimą bei skatinti patriotizmą, nori užkirsti kelią šioms pavojingoms tendencijoms, įgyvendindami daugelyje Lenkijos miestų rengiamų eitynių už gyvybę ir šeimą idėją. Susidūrus su suvienytomis gyvybės civilizacijos priešų jėgomis, veiksmingai jiems pasipriešinti ir pateikti pozityvią alternatyvą viešojoje erdvėje galima tik bendrais veiksmais.

Dėl pirmiau minėtų priežasčių, atsižvelgiant į kairiosios pagrindinės žiniasklaidos informacinę blokadą, labai svarbu visais prieinamais kanalais skleisti informaciją apie Krokuvoje vyksiantį Maršą už gyvybę ir šeimą. Žygio organizacinis komitetas prašo apie artėjantį žygį plačiai informuoti savo draugus, kaimynus, artimesnius ir tolimesnius šeimos narius. "Pasistenkime, kad informacija apie šį svarbų įvykį - šis straipsnis arba nuoroda į mūsų "Facebook" puslapį (https://www.facebook.com/marszkrakow) - pasiektų kuo daugiau žmonių, neabejingų mirties civilizacijos keliamiems pavojams ir iš to kylančiam vertybių bei principų, kuriais remiantis buvo sukurta mūsų tauta ir tėvynė, atmetimui", - sakoma komiteto komunikate, kurį paskelbė Tėvo Piotro Skargio asociacija.


2022 m. rugsėjo 25 d., sekmadienį, Krokuvoje vyks 8-asis žygis už gyvybę ir šeimą, kurio šūkis - "Vaikas Krokuvos širdyje". Planuojama, kad susirinkimas įvyks 12 val. Krokuvos Matejkų aikštėje.

Organizatoriai praneša, kad eisenos kolona keliaus Florianska gatve ir toliau eis per turgaus aikštę. Dalyviams akompanuos profesionalus pučiamųjų orkestras. Be to, organizatoriai taip pat pasirūpino, kad eisenos finale skambėtų muzika. Ypatingą pasirodymą paskelbė Lidia Jazgar ir Ryszardas Brączekas, arba "Galicja w Ducie".

Dėmesio: Krokuvoje vykstančiam žygiui už gyvybę ir šeimą reikia savanorių pagalbos. Organizatoriai prašo visų, kurie planuoja dalyvauti eisenoje ir turi laisvo laiko, susisiekti su jais. Jei norite tapti Krokuvos eitynių už gyvybę ir šeimą savanoriu, susisiekite su komiteto atstovu Piotru Podleckiu:

Telefonu: +48 695 077 787

El. paštu: piotr.podlecki@piotrskarga.pl

Renginys FB: www.facebook.com/events/814856073167150


Putino kognityvinis disonansas: šalyje skelbia mobilizaciją, bet Vakarams veltui tiekia strategines žaliavas (video)


https://youtu.be/4aFjHh-L4uM

Už ką turės kariauti Rusijos jaunimas, už ką turės lieti kraują? Toks klausimas šiandien kyla ne tik disidentams, organizuojantiems mitingus, bet ekonomistams, kurių niekaip neapkaltinsi nemeile savo tėvynei Rusijai.  Štai šie ekonomistai, susipažinę su šios šalies eksporto ir importo balansais, CB ir Finansų ministerijos veikla, sako, kad Rusijos valdžia toliau tęsia "ekonominės rentos" mokėjimą Vakarams, veltui tiekia naftą, dujas, aliuminį, uraną ir kitas strategines žaliavas, faktiškai finansuoja karą prieš Rusiją.  Apie tai kalba Čeripoveco metalurgijos-elektromechaninio fabriko gen. direktorius Vladimiras Boglajevas ir žinomas Rusijos ekonomistas ir publicitas prof. Valentinas Katasonovas.


https://www.youtube.com/watch?v=TYe6KNazFJM



2022-09-21

„Su durniu du turgu“: adv.dr.A.Bartusevičiaus laiškas „Igničiui“ dėl iš piršto laužtų sąskaitų siuntinėjimo

 


LIETUVOS RESPUBLIKOS ADVOKATŪRA

ADVOKATO DR. ANTANO BARTUSEVIČIAUS KONTORA

„IGNITIS“

Viršuliškių skersgatvis 34, Vilnius

Urbi et Orbi

2022 m. rugsėjo 21 d.

Vilnius

Mielas "Igniti",


Nors į mano asmeniškai įteiktus Jums ir registruotus Lietuvos pašte laiškus neatsakėte, gavau Jūsų aštuntąjį laišką elektroniniu paštu, kad aš, Antanas Bartusevičius, /buvęs kliento kodas: 84192442/ nedeklaravau rodmenų iki paskutinės 2022 m. liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesio dienos. Siūlote deklaruoti skaitiklio parodymus iki spalio mėnesio pabaigos ir toliau.

Naują sąskaitą ketinate pateikti už 2022 m. rugsėjo mėnesį pagal faktinį suvartojimą iki 2022 m. spalio 31 dienos.

Penktą kartą informuoju Jus, kad sodyboje-objekte Užukalnio k., Stakliškių sen.,59366 Prienų r. sav., nesinaudoju nei "Ignitis", nei kitų elektros tiekėjų paslaugomis, nes 2022 m. birželio mėnesio 29 d., pardaviau sodybą pagal "Žemės sklypų, žemės sklypo su statiniais pirkimo-pardavimo sutartį" Osvaldui Stripeikiui. Šie duomenys registruoti Registrų centre.

Todėl nuo pardavimo momento už man neteikiamas elektros tiekimo paslaugos mokėti už 2022 m. liepos, rugpjūčio, rugsėjo ar kitus mėnesius 42,92 Eur ar kitas Jūsų išgalvotas sumas melagingai teigiant, kad „turite skolą“ neprivalau, nes tam nėra jokio faktinio ir teisinio pagrindo, nei šiuo metu, nei ateityje.



Paskutinį kartą pranešu Jums, kad tolimesnės nepagrįstos ir neteisėtos Jūsų pretenzijos bei raginimai deklaruoti ir susimokėti už neteikiamas elektros tiekimo paslaugas visiškai nepagrįstos ir nusikalstamos, nes, kaip aukščiau minėta, nekilnojamasis turtas parduotas.

Taip pat vėl maloniai paaiškinu Jums, kad apie šį sandorį Jūsų atstovai – advokatai gali sužinoti ir viešai prieinamoje nekilnojamojo turto Registrų centro duomenų bazėje.

Ateityje panašaus pobūdžio elektroniniais ir kitokiais raštais prašyčiau manęs netrukdyti. Jeigu gaudami lupikiškus ir neteisėtus viršpelnius iš nusikalstamai mulkinamų Lietuvos žmonių, peržengdami sveiko proto ribas, manytumėte, kad aš esu neteisus, prašyčiau šį ginčą spręsti teismine tvarka. Kartu paaiškinu, kad atmetus Jūsų ieškinį teisme iš Jūsų gali būti priteista iki 5000 Eur bylinėjimosi ir teismo, o taip pat atitinkama maksimali neturtinės ir moralinės žalos išlaidų suma bylai pasiekus Lietuvos Aukščiausiąjį teismą.

Linkėdamas susimąstyti ir sustoti, advokatas dr. Antanas Bartusevičius