2017-06-29

Čekijos gyventojai ginkluojasi, kad apsiginti nuo migrantų


Čekijos parlamento žemesnieji rūmai pritarė naujai konstitucinei teisei, kuri leis Čekijos piliečiams turėti ginklus. Už – balsavo 139 deputatai, 9 – prieš. Dabar įstatymo projektas keliauja į Senatą, kur turi surinkti 3/5 senatorių balsų.

Šis įstatymas turi tarnauti šalies saugumui ir suteiks „Čekijos piliečiams teisę įsigyti, laikyti ir nešioti ginklus ir šaudmenis“, - sakoma įstatymo projekte. Jiems nebereikės gauti leidimo ginklui.

Vidaus reikalų ministras Milan Chovanec pasakė, kad tai yra signalas Briuseliui. „Mes nenorime nuginkluoti mūsų žmonių, tuo metu kai saugumo situacija nuolatos blogėja“, - pasakė jis.

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas pasakė: „Aš iš tikrųjų skaitau, kad piliečiai turi ginkluotis prieš teroristus“. Jis pasakė, kad jo žmona turi dabar revolverį.

Nauja ES direktyva dabar draudžia pusiau automatinius šaunamuosius ginklus su didele dėtuve (daugiau 10 šūvių, ir 20 ilgavamzdžiams ginklams).

Čekijoje yra apie 10,5 milijonai gyventojų ir 300000 ginklų savininkų, kurie turi užregistravę 800000 pistoletų ir šautuvų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą