2017-06-24

Lenkijos premjerė Briuselyje: Lenkija atmeta migrantų paskirstymą


Lenkijos premjerė Beata Šidlo pasibaigusiame ES Tarybos susitikime Briuselyje pareiškė, kad Lenkija yra prieš migrantų paskirstymą. Apie tai pranešė Lenkijos radijas.

Tai reiškia, kad ES valstybėms-narėms nepavyko pasiekti kompromiso šiuo klausimu. Kalbama apie naują ES prieglobsčio suteikimo užsieniečiams įstatymą, kuris numato privalomą migrantų paskirstymą ir baudas atsisakius juos priimti. Tokio sprendimo reikalauja pietinės ES valstybės ir Vokietija. Centrinės ir Rytų Europos valstybės, savo ruožtu, jį atmeta. Beata Šidlo eilinį kartą pabrėžė, kad Varšuva pasisako prieš siūlomus mechanizmus. „Europos Taryba sutiko su Lenkijos pasiūlymu įnešti pakeitimus į esamus pasiūlymus, kad pasiekti susitarimą.

„Mano siūlymu Europos Taryba sugrįš prie šios temos artimiausiu metu. Lenkijos vyriausybės pozicija lieka nepakitusi, mes atmetame priverstinio migrantų paskirstymo mechanizmą, kuris neatsižvelgia į atskirų valstybių migracinę politiką“,- pažymėjo Beata Šidlo.


Šiuo metu nėra žinoma, kada ES lyderiai sugrįš prie naujo prieglobsčio suteikimo įstatymo projekto. Pranešama, kad tai gali įvykti šių metų rudens pradžioje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą