2017-06-26

Vengrijos užsienio reikalų ministras: ES turi veidmainišką požiūrį į migrantų problemą


Vengrijos URM vadovas Peter Sijarto mano, kad Europos sąjunga turi iš esmės spręsti nelegalios migracijos problemą, kad išsaugoti saugumą Europoje. Apie tai jis pranešė praėjusį sekmadienį televizijos "Baltarusija-1" laidoje, informuoja žinių agentūra TASS.

Baltarusijoje praeitą savaitę įvyko Siarto susitikimas su Baltarusijos vadovais, kuriame buvo aptarti šalių tarpusavio santykiai ir ekonominis šalių bendradarbiavimas.

Vengrijos URM vadovas „Baltarusija-1“ laidoje pasakė:

„Europos sąjungos požiūris į migrantų problemą yra veidmainiškas. Mes leidome 1,5 milijonui nelegalių migrantų patekti į Europos teritoriją be jokios kontrolės ir reguliavimo, niekas nieko netikrino, ir mes nežinom, kas tie žmonės, ko jie atėjo, kokie jų planai“. Jo žodžiais, akivaizdu, kad „tai milžiniška rizika“. „Mes jau matome, kad Europa susidūrė su pačia rimčiausia terorizmo banga, dabar teroro aktai vyksta beveik kiekvieną dieną, tai tiesiog nepriimtina“, - pasakė jis.

Sijarto pabrėžė, kad vietoj to, kad spręsti problemą, „Europos komisija pasirenka Lenkiją, Vengriją , Čekiją, Centrinės Europos valstybes, jas šantažuoja, grasindama bausti“. „Kodėl jie neužsiima realiais klausimais? Todėl, kad jų nejaudina tai, kaip išsaugoti Europoje saugumą, - pažymėjo diplomatas. - Vietoj to jie surengia demonstratyvią egzekuciją toms valstybėms, kurios atvirai sako apie iššūkius ir grėsmes“.


2015 metų rudenį ES priėmė sprendimą paskirstyti po visą bendrijos teritoriją 160 tūkstančių iš tuo metu buvusių Graikijoje ir Italijoje pabėgėlių iš Afrikos ir Azijos. Kvotos buvo paskirstytos proporcingai ES valstybių gyventojų skaičiui (ir priimančių valstybių vadovų kvailumui, Lietuvos atveju). Vengrija pasisakė prieš šį sprendimą, bet EK įpareigojo priimti 1,3 tūkstančius žmonių. Šiuo metu prieš migracijos kvotas kategoriškai pasisako visos „Višegrado grupės“ valstybės – Vengrija, Slovakija, Čekija ir Lenkija.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą