2017-06-06

Viktoras Orbanas Vengrijos radijo laidoje pasisakė prieš Briuselio ir Sorošo savivalę


Birželio 2 dieną Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas Kossuth Radio’s “ laidoje „180 minučių“ pažymėjo, kad migracijos ir nacionalinio suvereniteto klausimais jis nenuolaidžiaus Briuselio diktatui ir vetuos tokius nutarimus.

Vengrijos premjeras pažymėjo, kad Briuselis birželio mėnesį įvyksiančiame susitikime mėgins priversti Vengriją priimti migrantus. „Aš pasinaudosiu savo vetto teise“,- pasakė jis.

„Aš remsiuos tuo, kad rinkėjai vengrai davė suprasti, kad jie nenori deleguoti šiuos įgaliojimus Briuseliui, ir mes patys turime spręsti, su kuo mes norime gyventi kartu“.

Orbanas įvertino paskutinius Džordžo Sorošo pareiškimus prieš Vengrijos vyriausybę, kaip „karo paskelbimą“.

„Prieš mus finansinis spekuliantas, kuris sukaupė milžinišką pinigų sumą, keldamas problemas kitiems žmonėms, ir netgi sugriaudamas daugeliui gyvenimus. Tokiu būdu jis sukaupė milijardus dolerių, ir jis panaudojo šiuos pinigus, kad pasaulyje sukelti pokyčius, tarp jų ir Europos kontinente ir Vengrijoje“, - pasakė Orbanas.

Vengrijos premjeras ypač kritiškai atsiliepė apie Sorošo NVO, kaip šešėlines organizacijas, kurios vykdo jo migracijos skatinimo į Europą programą. Sorošas NVO tinklą Orbanas pavadino jo agentais.

„Jis apmoka tūkstančių žmonių tinklą. Šie aktyvistai, iš tikrųjų, yra politiniai darbuotojai, ir jie dirba įgyvendinant Džordžo Sorošo iškeltus tikslus.

„Sorošas atvirai pareiškė vieme iš ankstesnių savo straipsnių: kad vienas milijonas migrantų turi būti atgabenami kiekvienais metais – ir jis šiems tikslams europiečiams teiks kreditus“.

Orbano žodžiais, Sorošo nepasitenkinimą sukėlė tai, kad Vengrijos vyriausybė priešinasi jo masinės migracijos planams.

„Vengrijos vyriausybė gins savo sienas ir pastatė tvorą; ir šiomis sąlygomis neįmanoma realizuoti Sorošo scenarijų ir planą“, - pasakė jis. .

„Yra Sorošo planas, ir vengrų rinkėjai turi planą. Šie du planai yra nesuderinami. O vakar Džordžas Sorošas pareiškė, kad jis ruošiasi įgyvendinti savo idėjas, nežiūrint į nieką. Tai karo paskelbimas.“

Orbanas pareiškė, kad Sorošo pozicija yra antidemokratinė, nes jis nori tai primesti prieš vengrų tautos valią. Tai ir „įžeidžia“.

„Tai įžeidimas kalbėti tokiu tonu apie Vengriją, apie šalį, kuri buvo 2010 metais buvo ties finansinio kracho riba, o po to pakilo be užsienio pagalbos, dėka nuosavų resursų, kitais žodžiais, ne dėka vokiškų pinigų, ir ne ES lėšomis“, - pasakė Orbanas.

„Mes pasiekėme aukštų rezultatų, ir mes tikime savo ateitimi. Ir tada ateina finansinis spekuliantas ir sviedžia tai į veidą vengrų tautai. Ir daro tai, iš tikrųjų, vienintelis tinklas Vengrijoje vykdantis mafijozines operacijas, vienintelis neskaidrus ir besislapstantis tinklas, tai Sorošo tinklas. Vengrijoje kiekvienas parlamento narys, vyriausybės vadovas ir ministrai privalo teikti deklaraciją apie aktyvus ir atsiskaityti už savo veiklą. Jie atsiskaitys prieš tautą. Tačiau yra svarbus elementas Vengrijos visuomeniniame gyvenime, kuris nėra skaidrus ir yra uždaras – ir tai yra Sorošo tinklas, su jo mafiozine veikla ir jos agentūrine organizacija.“

„Mes turime reikalauti padaryti šias organizacijas skaidriomis, nes vengrų tauta turi teisę žinoti, ką jos atstovauja, kas ir kam, ir kokių tikslų jie siekia savo veikla“, - kalbėjo radijo laidoje Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą