2017-06-13

Lenkija ir Vengrija nepasiduos Briuselio šantažui, pareiškė susitikę šių šalių užsienio ministrai



Kaip pranešė Lenkijos radijas, birželio 12 dieną Varšuvoje susitiko Lenkijos užsienio reikalų ministras Vitoldas Vaščykovskis (Witold Waszczykowski) su savo kolega iš Vengrijos Peteriu Sijarto (Péter Szijjártó), kuris atvyko į Lenkiją su oficialiu vizitu.

Po derybų Vitoldas Vaščykovskis pabrėžė, kad Lenkija nesutinka su Europos komisijos politika, kuri, jo nuomone, primeta valstybėms-narėms priėmimą migrantų iš Artimųjų Rytų.

„Koncepcija tokio šiuolaikinio tarptautinio instituto, kokiu nori atrodyti Europos sąjunga, kuri pasireiškia priverstiniu perkėlimu žmonių, ХXI amžiuje atrodo antihumaniška ir visiškai ne šiuolaikine. Ir mes nesutinkame su šantažo tonu, kuris pasireiškia tuo, kad atsisakius priimti migrantus, mums apribos finansavimą“, - pažymėjo Vitoldas Vaščikovskis.

Savo ruožtu, Vengrijos užsienio reikalų ministras Peter Sijarto pasakė, kad versdama priimti migrantus, Europos komisija viršija savo įgaliojimus.

Vitoldas Vaščykovskis patikino, kad Lenkija tęs prieglobsčio suteikimo politiką. Jo žodžiais, jeigu prie Lenkijos sienų pasirodys žmogus, kuris sugebės įrodyti, kad jam priklauso prieglobstis, jis turės galimybę pateikti atitinkamą pareiškimą.

Tenka tik pasidžiaugti kaimynų sugebėjimu tvarkytis savo valstybėje. Lietuvoje gi valdžioje mes turime bestuburius duobagyvius ir infuzorijas, kurie toliau savo pilvo nieko nemato, pas kuriuos patriotizmo – 0.

Storžievis Jaroslavo Hašeko smuklininkas Palivecas iš Prahos „Taurės“ traktieriaus, kur mėgdavo lankytis Šveikas, apie tokią valdžią pasakytų: „Šūdas ne valdžia! O jų ekonomika ir užsienio politika – visiška šikna!“



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą