2017-06-06

Saugumo sumetimais Čekija oficialiai atsisakė priiminėti „pabėgėlius“


Čekija oficialiai atsisakė priimti migrantus pagal Europos Sąjungos kvotas. Sovo sprendimą Čekijos valdžia paaiškino saugumo situacija, susidariusia po paskutinių trijų teroro aktų Didžiojoje Britanijoje.

„Dėl paaštrėjusios situacijos su saugumu ir visos sistemos neefektyvumu, vyriausybė pritarė... siūlymui sustabdyti kvotų vykdymą“ - pareiškė Čekijos Vidaus reikalų ministras Chovanecas.

Pagal kvotas Čekija turėjo priimti 1600 migrantų. Tačiau teisėsaugos organai dar prieš kelis mėnesius pareiškė, kad to nedarys, nes susidūrė su sunkumais tikrinant pabėgėlius, kurie yra Italijos ir Graikijos stovyklose.

Tos pačios pozicijos tvirtai laikosi Lenkija su Vengrija. Tuo tarpu Lietuva turi, matyt, unikalią teroristų identifikavimo sistemą ir vienintelė visame pasaulyje gali juos patikrinti, todėl nelegalus šimtais veža į Lietuvą.

JAV prezidentas Donaldas Trampas yra pareiškęs, kad JAV negali patikrinti šių iš Azijos ir Afrikos atvykstančių žmonių, todėl JAV negali jų priimti. Keista, kad su savo unikalia teroristų patikros metodika Lietuvos saugumo darbuotojai nesupažindina amerikiečių.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą