2017-06-15

Kodėl lietuviška mergelė puola su nuogu užpakaliu į ukrainietiškas dilgėles?


Ukrainiečių nuomone, jų 50 milijoninė šalis yra chaoso ir nuosmukio būklėje. Kaip situaciją šioje šalyje ir Lietuvoje mato Izraelio žvalgybos „Nativ“ buvęs šefas Jakovas Kedmi?

Parama Urainai pas mus virto paranoja. Kuo 2,5 mln. Lietuvai kištis į 50 milijonų gyventojų turinčios (TSRS laikais, iki 1991 metų, gyveno 56 milijonai žmonių) išvogtos ir žlungančios valstybės vidaus reikalus, kuo skruzdėlė gali padėti drambliui? Juokingiausia tai, kad mūsų valstybė, kurios gyventojai yra didžiausi skurdžiai euro zonoje, teikia pagalba valstybei, kurios prezidentas-oligarchas ją plėšia ir per kelis metus savo turtus apiplėštų žmonių sąskaita pasididino 10 kartų!



Apie situaciją Ukrainoje iš eksžvalgo Rytų Europai Jakovo Kedmi lupų

Šis Kedmi pasakojimas ne tik apie žlungančią Ukrainą. Jis pasakoja ir apie žlungančias Baltijos valstybes:

6:27 – apie bevizį režimą. Ukrainiečiai norėjo, kad jiems duotų darbo. Jei jiems Europa suteiktų galimybę dirbti, ar mokytis, aš manau, gyventojų skaičius Ukrainoje sumažėtų du kartus, ar net daugiau.

8:50 – apie gyventojų skaičiaus mažėjimą. Latvijoje gyventojų skaičius pasiekė jų skaičių praeito šimtmečio pradžioje. Latvių liko milijonas su trupučiu, o visa respublika – 1,7 milijono. Iš jų apie 400000 rusų. Virš milijono latvių išvažiavo iš šitos Latvijos. Ir kam jiems buvo reikalinga šita nepriklausomybė, kad gyventi Airijoje? Estijoje liko kiek daugiau milijono gyventojų. Ketvirtis Ukrainos gyventojų jau išvyko iš Ukrainos. Ši demografija naikina valstybę.

11:30 – jei Ukrainos žemę parduos, kas liks? Liks vien pavadinimas Ukraina. Jeigu Ukrainos jaunimo svajonė būti juodadarbiais Portugalijoje ir net Turkijoje, tai puiki ateitis šiai šaliai.

14:20 – Ukrainą bando kurti neapykantos rusams ir Rusijai pagrindu. Vargu ar tai pavyks. Pas banderininkus jau buvo toks bandymas statyti savimonę ant neapykantos rusams, žydams ir lenkams. Iš ko gali uždirbti Ukraina, tai iš antirusiškos pozicijos.

16:50 – Ukraina tolsta nuo Rusijos. Tokia jų oficiali politika, bet jos niekur neima. Jų nepriėmė į Europą, tai jie surengė tą idiotišką festivalį su beviziu režimu. Tai vienintelis pasiekimas nuo 2014 metų. O NATO jų irgi neima. Jie nori priimti įstatymą, kad jie reikalauja. Vargu ar Ukraina po 10 metų bus NATO, o gal po 10 metų nebus NATO?

24:20 Kelių oligarchų priešprieša Ukrainoje gali pereiti į pilietinį karą. Jie kovos dėl valdžios. Viena ką jiems lieka – tęsti šalie apiplėšimą, ką jie sėkmingai darė 23 metus. Tai vienintelė galimybė, nes visos kitos jiems pasibaigs labai liūdnai. Bandyti kažką daryti su Lugansko ir Donecko pajėgomis gali baigtis tarp Odesos ir Dniepro.

26:10 – Kas yra Europa? Europa yra geografinė sąvoka, politine prasme ji neegzistuoja. Yra Europos Sąjunga, kurioje veikia jos administracija – jie turi savus interesus. Yra Europos valstybės, kurios irgi ieško, kas jos tokios. Ar šiandien kas nors gali pasakyti, kokia yra Prancūzijos vyriausybės politika? Praeitas prezidentas per savo kadenciją sugebėjo sunaikinti savo partiją ir savo reitingą privesti beveik iki nulio. (…) Sarkozi buvo gėda Prancūzijai. Sekantis prezidentas buvo dar didesnė gėda. O šitas berniukas, kuris nežinia iš kur išlindo ir kur įlindo, perlipo per politinių priešininkų lavonus, ir už didelius pinigus, kuriuos į jį įdėjo, jis tapo Prancūzijos prezidentu.

Ponia Merkel, nežiūrint į jos kompleksiją ir amžių daro akrobainius kulversčius, kurie nesisapnavo Vokietijos politinėje arenoje niekada. Ko nori Vokietija niekas nežino. Anglijos premjero "toliaregiškumas" buvo parodytas per pirmalaikius parlamento rinkimus.

30:40 – Europa stovi ant labai rimtų problemų slenksčio. Nei viena iš jų nėra sprendžiama. Prie visų problemų jie paėmė savo nelaimei šitą nesusipratimą, kuris vadinasi Ukraina, nesuprasdami ką jie daro ir metodiškai padėdami griauti valstybingumo ir civilizacijos likučius Ukrainoje.

31:30 – Praėję ir ateinantys rinkimai Europoje nepriartino Europos prie išsprendimo nei vienos iš buvusių politinių problemų.

33:25 – Trampas negali paimti valdyti ir Ukrainos. Paimti ją kaip išlaikytini jis irgi negali. Bet kokie pinigai, kurie bus įdėti į Ukrainą sugrįš į Šveicarijos bankus. Vargu ar kas darys tokią pinigų transakciją.

37:40 – Vakarų Europos gamykloms nereikia ukrainiečių darbininkų. Ukrainos darbininkai nėra susipažinę nei su šiomis technologijomis, nemoka kalbos. Rusijoje jie neturi problemų. Ta pati techninė kultūra, ta pati kalba. Lenkija nepasižymi dideliais pasiekimais.

39:20 – Yra viena sritis, kur gali panaudoti išeivius iš Ukrainos paimti medicinos seseris ir gydytojus į Latviją, kad jos pakeistų tas medicinos seseles ir gydytojus, kurie pabėgo į vakarus.



Ukrainiečių nuomone, jų šalis yra chaoso ir nuosmukio būklėje

Ukrainos sociologų grupės „Reiting“ atlikti tyrimai parodė, kad šios šalies gyventojų nuomone valstybė yra chaoso ir nuosmukio buklėje.

Su tvirtinimu, kad šiandien Ukraina yra chaoso buklėje sutinka 85% respondentų, kad nuosmukio buklėjė - 75%, pokyčių procese - 44%", - kalbama apklausos medžiagoje. Tiktai 21% mano, kad šalis yra vystymosi buklėje, ir 17% situaciją įvardina kaip konsolidaciją.

Sociologų duomenimis, dauguma ukrainiečių taip pat pažymėjo savo materialinės padėties blogėjimą per praėjusius metus. Daugiau nei 60% apklaustųjų nepajėgia apmokėti būsto-komunalinių paslaugų, absoliuti dauguma (97%) respondentų jaučia vartojimo prekių ir paslaugų kainų augimą šiais metais.

Pagrindine priežastimi tokios socialinės-ekonominės padėties šalyje, daugumos nuomone (65%), yra veikiančios valdžios neprofesionalumas ir korupcija. 54% pažymi kaip susidariusios padėties priežastį karinę situaciją šalies rytuose, o 31% - nesugebėjimą Aukščiausios rados priimti reikiamus įstatymus šalyje.

Galimi masiniai protestai

Esanti Ukrainoje situacija, gali sukelti prie masinių visuomenės protestų mano 70 % respondentų, 40% - patys dalyvautų juose. 52% palaiko idėją paleisti parlamentą ir paskelbti jo pirmalaikius rinkimus.

Apklausos vyko tarp 19-25 metų Ukrainos gyventojų. Buvo apklausta 2 tūkstančiai respondentų. Tyrimo paklaida – 2,2%.

                                                                       ***

Dalia Grybauskaitė, mano nuomone, yra valstybės vadovo parodija, jos neįgalumo simbolis. Tokia ir jos užsienio politika – neįgali ir su neigiama dinamika. Tokie ir jos „užsienio partneriai“, kuriuos Jakovas Kedmi vadina „banderininkais, apsivogusiais oligarchais ir gaidamakais“.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą