2017-07-01

Siras kirpėjas skustuvu perpjovė savo darbdavei kaklą ir pilvą. Žiauri pabėgėlių integracijos pamoka Vokietijoje



Vokietijos laikraštis Lausitzener Rundschau birželio 29 pranešė, kad pabėgėlis siras, kuris buvo įdarbintas Herzberg (Elbe-Elster) miesto kirpykloje kirpėju, skustuvu perpjovė savo darbdavei kaklą ir pilvą. Moteris ligoninėje, ji sunkioje būklėje. Jai atliktos operacijos.

Prieš kurį laiką Lietuvos pabėgėlių integrastai jau netilpo savo kailyje iš džiaugsmo ir noro visus atvykstančius „pabėgėlius“ sirus ir kitus padaryti barzdaskučiais, nes daugiau niekam šie atvežti mažaraščiai žmonės, po teisybei, netinka. Aš tada žmonai pasakiau: „Reikia būti bepročiu, kad patikėti savo gyvybę žmogui, apie kurio praeitį niekas nieko nežino.“ Buvau teisus.

Priminsiu, kad žydų tautos kelių tūkstančių metų išmintis, surašyta Talmude ir Šulchan Aruch, kategoriškai draudžia naudotis ne žydo kirpėjo paslaugomis, nes tai yra pavojinga gyvybei.

Šulchan Aruch 80 Įstatymas sako:

"Griežtai draudžiama žydui duoti akumui kirpti jo plaukus (ant galvos ar barzdos), todėl kad akumas galėtų perpjauti jam gerklę. Tai leidžiama tik tuomet, kuomet dalyvauja keletas žydų, arba kada prieš jį yra veidrodis, kad tuoj pat pastebėti piktą kėslą akumo perpjauti jam gerklę ir kuo greičiau pabėgti."


Štai kelios optimistiškos pabėgėlių integracijos Lietuvos kirpyklose naujienos:

Po pabėgėlio iš Sirijos Mahrano Karho peiliu lietuviai gulasi drąsiai. Kad ir kaip dramatiškai tai skambėtų, nieko siaubingo čia nėra. Mahranas – vienas iš keleto profesionalių barzdaskučių Lietuvoje.“ (1)

„Sostinėje įsikūrė neįprasta kirpykla: joje dirba vien tik užsieniečiai, kai kurie jų – pabėgėliai. Į Lietuvą iš svetur atvykę ir įsidarbinę vyrai nori vieno: darbo.“ (2)


„Lygiai prieš du mėnesius pabėgėlis irakietis Jaseras su žmona ir dviem vaikais atvyko į Lietuvą. Šeima gyvena Ruklos Pabėgėlių centre, tačiau greitai turėtų iš čia išsikelti. Jaseras jau pradėjo derybas dėl darbo su sostinės barzdų tvarkymo ir kirpimo salono vadovu. Tiesa, jokios panašios patirties irakietis neturi. Jis baigė viešbučių administravimo mokslus, dirbo darbą, susijusį su kelių tiesimu. Tokį darbuotoją į barzdaskučių saloną pasiūlė pats Ruklos pabėgėlių priėmimo centras.“ (3)

O štai vakarykštės naujienos iš Vokietijos apie pabėgėlio integraciją kirpykloje

Laikraštis Lausitzener Rundschau birželio 29 pranešė, o Vokietijos centrinis dienraštis die Welt birželio 30 dieną pakartojo šią informaciją, apie siro pabėgėlio, kuris buvo įdarbintas Herzberg (Elbe-Elster) miesto kirpykloje kirpėju nusikaltimą. Kirpėjas siras skustuvu perpjovė savo darbdavei kaklą ir pilvą. Moteris ligoninėje, ji sunkioje būklėje. Jai atliktos operacijos.

Siras Muchamedas (39), papjovęs savo darbdavę (64), buvo sėkmingos integracijos pavyzdžiu.

Prokuratūra patvirtino, kad Muchamedas 18.30 su peiliu puolė viršininkę. Kitas siras, buvęs kirpykloje, apsaugojo auką nuo nužudymo.


Nevykusi integracijos pamoka

Ant kirpyklos durų, kurioje įvyko pasikėsinimas nužudyti kabo užrašas „dėl techninių priežasčių kirpykla bus atidaryta tiktai nuo 14 valandos“.

Michael F. ir jo žmona turi kirpyklą ir kosmetikos saloną. Jo žmona išvakarėse buvo atakuota jų darbuotojo siro Muchamedo H. Su skustuvu ir sunkiai sužeista. Michaelis ateina tiesiai iš ligoninės.

Jis sako: „Jai geriau. Ji pergyveno kaklo ir pilvo operacijas gerai“, rašoma Lausitzener Rundschau.

Tai įvyko prieš 17 valandą trečiadienį grožio salone. Klientė, matomai, dar buvo salone, kai įėjo darbuotojas su skustuvu ir perpjovė viršininkei gerklę. Kitas siras, išgirdęs pagalbos šauksmą savo tėvynainiui užstojo kelią.

Muchamedas kirpykloje dirbo jau metai. Jis sakė, kad bėgo iš Damasko, kur jis turėjo dvi nuosavas kirpyklas. Salono savininkė su džiaugsmu jį priėmė ir net išnuomojo jo šeimai butą.

Muchamedas H. Buvo sėkmingos pabėgėlių integracijos pavyzdžiu šiame mieste, apie ką pernai rugpjūtį pranešė RUNDSCHAU. Buvo pranešama, kad siras „labai dėkingas, norėjo greitai išmokti vokiečių kalbą“.

Michael F. pasakė, kad siras „paskutinėmis savaitėmis stipriai pasikeitė“. Jis parodė tikrąsias integracijos problemas. Vokiečių ji vos mokėjo. Kirpykloje buvo vis daugiau problemų“.

Michaelio žodžiais, siras neklausė darbdavio nurodymų. Paskutines 14 dienų su juo buvo labai daug problemų. Kirpyklos savininkas įtarinėjo, kad kad jo darbuotojas siras turi problemų su narkotikais ir bandė įtikinti savo žmoną jį atleisti. Bet ji laikėsi „savo begalinio gailestingumo ir kilniaširdiškumo“. Ji „ buvo 100 procentų įsitikinusi, kad yra teisinga padėti kitiems žmonėms“, - pasakė Michael.

„Bet mes turime pripažinti, kad mūsų integracija žlugo“, - sako Michael.

Protingi žmonės mokosi iš svetimų klaidų, ar pasimokys lietuviški integrastai iš vokiškų?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą