2017-07-28

Kačinskis: Teismų sistema vis tikai bus


Lenkijos Valdančiosios partijos Tvarka ir teisingumas (PiS) lyderis Jaroslavas Kačinskis pareiškė, kad reformos Lenkijoje tęsis.

Jaroslavas Kačinskis pareiškė, kad sustabdyti teismų sistemos reformą Lenkijoje negalima.

Kalbėdamas visos Lenkijos katalikiškos televizijos „Trwam“ laidoje, buvęs šalies premjeras pažymėjo, kad, „teismų reforma vis tiktai bus, be to radikali, nes tik tokie žingsniai atveda į realius pokyčius“.

Jaroslavas Kačinskis pabrėžė, kad jo tikslas yra tokia Lenkijos sąranga, kad būtų atmesta viskas, kas liko nuo komunizmo. PiS lyderis pareiškė, kad artimiausiu laiku valdančioji partija ketina pasiūlyti įstatymų projektą dėl MIP rinkos decentralizacijos, taip pat dėl specialiųjų tarnybų reformavimo.

Jaroslavas Kačinskis pavadino „labai rimta klaida“ prezidento Andžėjaus Dūdos veto dviems teismų sistemos įstatymams, kuriuos priėmė Lenkijos parlamentas.

Jaroslavas Kačinskis Europos komisijos veiksmus Lenkijos atžvilgiu dėl teismų reformos pavadino bandymu „psichologinio spaudimo“ šalies valdžiai. PiS lyderis pabrėžė, kad Lenkija „tvirtai gins savo nacionalinius interesus“.




Ankstesnės publikacijos Lenkijos teismų reformos tema:









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą