2017-07-28

Vaclavas Klausas: Vokietija - tai Europos mūšio laukas


Vaclavas Klausas liepos 21 dieną Frankfurte pasakė kalbą partijos “Alternatyva Vokietijai “(AfD) narių susitikimo metu, pavadintą “Vokietija - tai Europos mūšio laukas.”

Pažymėjęs vienybės trūkumą AfD partijos gretose, buvęs Čekijos prezidentas Vaclavas Klausas pasakė: „Aš žinau, kad jūsų čia, Vokietijoje, šiais metais laukia svarbūs rinkimai. Mūsų, Čekijoje, taip pat. Turėjau daug optimistinių vilčių, kad šiemet Vokietijoje rinkimai bus realūs pirmą kartą po ilgų dešimtmečių. (…) Aš tikėjausi rinkimų, kurie atneš posūkį ir išėjimą iš aklavietės, kurioje mes esame ilgą laiką. Deja, tai buvo per daug optimistinės viltys“.


Klauso žodžiais, Brexit ir Trampo pergalė buvo sukėlusi daugeliui euforiją, tačiau dabar šis optimizmas nyksta, ypač po rinkimų Austrijoje, Olandijoje ir ypač Prancūzijoje. Prancūzijos prezidentą Makroną buvęs Čekijos prezidentą palygino su tuštuma, kurią galima užpildyti bet kokiu turiniu. Tai pavojinga. Makrono reiškinys, jo nuomone, puikiai atspindi dabartinius Vakarus.

Klausas išreiškė didelį nusivylimą artėjančiais rinkimais Vokietijoje, prieš kuriuos Vokietijos politiniam elitui tepavyko pagaminti „fiktyvų ginčą tarp Angelos Merkel ir M. Schulzo“.

„Vokietija - mano nuomone - šiandien kautynių laukas“, kuriame spręsis Europos ateitis.

Kautynės vyksta tarp laisvės, demokratijos, tradicinės šeimos, Europos nacionalinių valstybių suvereniteto, patriotizmo, iš vienos pusės ir susivienijimo Frankfurto mokyklos pasekėjų, tokių kaip Merkel ir Junkeris, Šulcas, kurių pusėje masinė migracija, genderizmas, homoseksualizmas, feminizmas, multikultūralizmas, politinis korektiškumas, Humanrightismas, centralizacija, standartizavimas, kontinentalizmas ir kultūrinis marksizmas.

Klausas pažymėjo, kad kova „nėra lengva“, nes ES MIP karaliauja „komunistinės eros“ propaganda.

Europos integracija dabartine forma, jo nuomone, yra „de-demokratizacija“.

„Mes esame liudininkai nuolatinės Europos visuomenės transformacijos, galbūt tiksliau, laipsniško Europos kultūros, tradicijų ir vertybių likvidavimo. To naikinimo priežastis yra masinė migracija“.


Klausas priminė 1990 metais parašytą Umberto Eco esė, kurioje šis autorius perspėjo apie neįsivaizduojamus Europos šalių pokyčius, kuriuos sukels nesustabdoma „žmonių hibridizacija“.
„Tai buvo įspėjimo žodžiai, kuriuos tuo metu turėjo išgirsti daugelis“.

Vaclavas Klausas pristatė savo knygą „Išvykimas“, kuri išleista ir vokiečių kalba, o taip pat anglų, prancūzų, švedų, rusų ir flamandų kalbomis.

Pagrindinė knygos žinia – masinė migracija turės toli einančias neigiamas pasekmes Europos visuomenei, o šio reiškinio pagrindiniai kaltininkai yra Vokietijos politikai.

„Daugelis iš mūsų žino, kad problema šiandien yra ne užuojautą, atjautą ir solidarumą, arba abejingumas, egoizmas ir sena smulkioji buržuazija. Šiandienos tema yra mūsų ateitis.“

Daugumas Europos ir ypač Vokietijos lyderių nenorėjo to pripažinti. Šie politikai tikriausiai tiki nuoširdžiai į multikultūralizmo ideologijos, bet tai sunku suvokti. Ar jie tikrai nori iš šiandienos migrantų sukurti naują Europos žmogus, homo bruxelarum? Bijau, kad to neįmanoma pasiekti šiuo būdu.

Vaclovo Klauso nuomone, „šiandieninė masinė migracija, kvietimas Didžiosios migracijos“ yra „ilgalaikė grėsmė Europos civilizacijai ir kultūrai, grėsmė laisvei ir demokratijai, ir ne mažesnė grėsmė Europos gerovei“.

Svetimos kultūros Europą sunaikins ir be terorizmo, mano Klausas. Jis nemano, kad šiandieninės Europos elitos pajėgios spręsti kokias nors problemas. Jos tai įrodė šių metų pavasarį Romoje, kai buvo švenčiamas Europos ekonominės bendrijos įkūrimo 60-metis. Deklaracija šia proga „buvo tuščių frazių rinkinys, primenantis „komunistinį žodyną“. Joje „nėra jokio rimto dabartinių ES problemų atspindžio. Ji rodo, kad nėra net menkiausio noro kalbėti apie būtinus pakeitimus. Šis tekstas taip pat turi būti laikoma arogantiška panieka europiečių protui. Mes negalime to priimti.“

Mes žinome, kad mums reikia ne tik reformų, o radikalių pokyčių. Kas yra visiškai neįsivaizduojama esant šiandieniniam ES elitui.“- konstatavo kalboje Klausas. Savo kalbą jis pabaigė tokiais žodžiais:

„Ką turėtų daryti čekai? Prieš mėnesį, po to, kai a ES lyderiai arogantiškai paskelbė, kad Vidurio Europos (ar Vyšegrado grupės) narės privalo priimti privalomas migrantų kvotas, aš oficialiai paskelbiau: Turėtume pradėti ruoštis palikti ES. Tai yra, manau, protingas atsakymas, ir šiandien yra mano paskutinis sakinys.“

Kalbos tekstas:


Ankstesnė publikacija apie Valavo Klauso pasisakymus:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą