2017-07-11

Kas tie antiglobalistai?



Kas tie Antiglobalistai, kurie praėjusią savaitę niokojo Hamburgą per G20 šalių vadovų susitikimą? Rusijos TV laidoje "Savaitės žinios" pasakojama:



Antiglobalizmo ideologijos šerdimi yra kova prieš skurdą. Kada globalizuotas pasaulis paklusta vienam centrui – JAV, o Amerika pamina po savimi įvairias tarptautines organizacijas, priversdama dirbti sau. Antiglobalistai prieš tai, kad pagrindinė pasaulio gyventojų dalis būtų taip vadinamo auksinio milijardo vergais, jie prieš tai, kad turtingi su greitėjančiais tempais turtėtų, o neturtingi toliau skurstų. Štai kur problemos šaknis. 2015 metais buvo paskelbta bendra Šveicarų banko UBS ir Price Waterhouse Cooper ataskaita. Kurioje nurodoma, kad turtingiausių pasaulio žmonių turtas auga greičiau negu Pasaulio ekonomika. Per 20 metų, nuo 1995 iki 2014 metų jų turtas išaugo nuo 8 kartus, o pasaulio BVP išaugo tik 3 kartus. O štai visai nauji duomenys iš Forbes, kad per metus turtingiausių planetos žmonių turtas išaugo 18%. Ar tokiais tempais auga pasaulio ekonomika. Žinoma ne.

P.S. Laidos vedantysis D.Kiseliovas savo laidoje antiglobalistu pavertė net Rusijos prezidentą! 



Rusijos oligarchai vien pernai į užsienį išvežė 150 milijardų dolerių kapitalo (nuo TSRS sugriovimo išvežta 1,3 trilijonai USD), jie pelnosi ir iš karo Ukrainoje ir Sirijoje. Rusijos oligarchai vien per du pirmuosius šių metų mėnesius savo turtą padidino beveik 30 procentų.


Mano ankstesni straipsniai šia tema:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą