2017-07-27

Vokietijos MIP „atsigulė“ po Merkel


Izraelio televizija Iton-TV1: 

Vokietijoje paskelbtas tyrimas, demaskuojantis Vokietijos MIP, „kvailinančias“ visuomenę, kad būtų visuotinis palaikymas Angelos Merkel politikos dėl masinio priėmimo „pabėgėlių“. Televizijos studijoje Vokietijos žurnalistas Eugenijus Kudriac iš Vokietijos. Vedantysis Gur-Arje (G-A).

G-A: Mes ne kartą kėlėme pabėgėlių problemą, kurie ne visai pabėgėliai, tai dažniausiai ekonominiai migrantai. Mane visada stebino, kaip vokiečiai valgo šitas piliules, kuriomis juos maitina vyriausybė? Kaip nutiko, kad Vakarų pasaulyje, kur spauda nepriklausoma, ji iš visų jėgų palaikė vyriausybę?

E.K.: Aš jus noriu nuvilti dėl laisvos spaudos Vakarų pasaulyje. Ir aš maniau, kad Vakaruose yra alternatyvus požiūris, nuomonių pliuralizmas, bet situacijoje su pabėgėliais viešpatavo tik oficialus Angelos Merkel vyriausybės požiūris, kuri paskelbė „atvirų durų“ politiką. Redaktoriai buvo švietėjų vaidmenyje, vietoj to, kad situaciją vertinti kritiškai. Tiktai 6% publikacijų buvo pateikiama patikima informacija, ir kas penktas straipsnis turėjo perdėtai didelį vertinimą pačių autorių.

G-A: Tai yra žurnalistai prisiėmė sau teisę auklėti gyventojus, kad antplūdis šios juodos, tamsios masės iš Afrikos ir Artimųjų Rytų tai didelė laimė vokiečių tautai ir Vokietija džiaugsmingai turi juos priimti, laiminti savo kanclerę Angelą Merkel, kad ji šiuos migrantus priėmė.

E.K.: Straipsniuose buvo daug moralizavimo, pabėgėlių tema buvo nušviečiama perdėtai sentimentaliai ir be kompetentiškos kritikos. Buvo diegiama, kad tai vokiečiams didžiausia laimė, džiaugsmas. (...)

P.S. Lietuviškos MIP lygiai taip pat sėkmingai atsigulė po Dalia Grybauskaite, visiškai pamiršusios, kad pūsti į antrą galą nėra žurnalistika.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą