2020-11-25

ES prioritetas – ne nuo pandemijos nukentėję europiečiai, o vežami imigrantai

 

Il Giornale rašoma, Europos komisija pateikė naują imigracijos planą septyneriems ateinantiems metams, kuris apima imigrantų socialinę integraciją, jų aprūpinimą naujais būstais. Taip pat Europos parlamente vyksta ataskaitos dėl pilietinių teisių. Tačiau ir čia prioritetas ne kova su terorizmu, o kova prieš rasizmą ir islamofobiją.

Galima būtų laukti, kad ekonominės krizės ir pandemijos sąlygomis Europos komisija užsiims būtent šiais klausimais. Tačiau viskas čia ne taip. Prioritetas – migrantai ir jų teisės.

Europos komisijos dienotvarkėje šiomis dienomis, rašoma portale, naujas migrantų integracijos planas. Tai konkretūs projektai. Jie pakeis 2016 metų planus ir galios 2021-2027 metais. Jie apima keturias kryptis: švietimo, darbo, sveikatos apsaugos ir adekvataus būsto.

Dėl švietimo Europos komisijos planuose yra nurodoma, kad imigrantams būtų suteiktas švietimas „nuo vaikystės iki aukštojo mokslo“ ir akcentuojama nenutrūkstama edukacija, palaikant ES fondams.“ Dėl darbo sakoma, kad šioje srityje migrantai „dar lėktuve turi gauti palaikymą, kad galėtų išreikšti „savo potencialą““. Sveikatos apsaugos srityje „be konkrečių ES finansavimo priemonių“ pateikiamas „veiksmų planas“, kad „žmonės būtų informuoti apie jų teises“. Būsto punktas numato „adekvataus ir patogaus būsto“ finansavimą imigrantams per Europos regioninio vystymo, Europos socialinį ir Prieglobsčio ir migracijos, ES investicijų fondus.



Šiuo metu, pažymi Il Giornale, ES valstybėse, labiausiai nukentėjusiose nuo koronaviruso pandemijos nėra aiškių finansinių šaltinių, kuriuos siūlytų ES, kad atgaivinti ekonomiką.

Ataskaita dėl pagrindinių teisių.

Tuo metu, kai EK komisija kuria imigrantų integracijos planus, EP šiuo metu svarsto 2018-2019 metų pagrindinių teisių ataskaitą, pažymi Il Giornale. Ir čia prioritetu yra kova su rasizmu ir islamofobija, bet nieko nekalbama apie terorizmą, teroro aktų aukas, apie tuos, kurie nekenčia europiečių, mūsų gyvenimo būdo, mūsų kultūros ir mūsų vertybių.

Dienraštis pažymi, kad ES prioritetai labai nutolę nuo realybės, kurioje gyvena milijonai europiečių, laukiančių iš Briuselio konkrečių atsakymų ekonomikos ir sveikatos apsaugos srityse.

Mane kamuoja štai koks klausimas: ar mums reikalinga tokia Europos sąjunga? Aš manau, kad tokia išsigimusi ES yra blogis Lietuvai ir lietuvių Tautai.

Nuorodos:

https://www.ilgiornale.it/news/politica/priorit-delleuropa-sui-migranti-assicurar-loro-casa-e-lavoro-1905393.html

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/european-agenda-migration/proposal-implementation-package/docs/20160607/communication_action_plan_integration_third-country_nationals_en.pdf




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą