2020-11-29

Problemiška Pfizer mRNR vakcina nuo koronaviruso

 


Bilas Geitsas aktyviai finansuoja ir diegia nepatikrintas vakcinas, kurios, jo nuomone, turi apsaugoti mus nuo naujo koronaviruso ir atnaujinti normalų gyvenimą, teigia F.William Engdahl.

Farmacijos gigantas Pfizer paskelbė, kad gavo įspūdingus rezultatus pirminiuose eksperimentuose su žmonėmis. Gruodžio 9 dieną Pfizer ir jo partneris iš Vokietijos BioNTech paskelbė, kad vakcina nuo Sars-CoV-2 yra daugiau negu 90% efektyvumo. ES nedelsiant paskelbė, kad pirks 300 milijonų šios vakcinos dozių.

F. William Engdahl nurodo, kad Pfizer generalinis direktorius Albert Bourla nepasitiki savo vakcina, nes gruodžio 9 dieną jis pardavė 62% jo turėtų Pfizer akcijų ir gavo milijoninį pelną. Jis neigė, kad kompanija negavo paramos iš Trampo administracijos vakcinos kūrimui, tačiau vasarą pasirašė kontraktą dėl 100 milijonų vakcinos dozių su JAV vyriausybe. Įtarimą sukėlė ir tai, kad Pfizer apie savo pasiekimus pirmiausiai informavo ne JAV vyriausybę, bet Džo Baideną.



Pfizer žinoma savo Viagra ir kitais vaistais. Ji bendradarbiauja su nedidele Vokietijos kompanija BioNTech, kuri sukūrė radikalią mRNR metodiką. BioNTech įkurta Vokietijoje dirbančių turkų 2008 metais, 2019 rugsėjo mėnesį ji pasirašė susitarimą su Bilo ir Melindos Geitsų fondu, t. y. neužilgo iki naujo koronaviruso atsiradimo Uhane ir debiuto BioNTech fondų rinkoje. BioNTech taip pat turi susitarimą su vienu iš stambiausių Kinijos vaistų gamintojų Shanghai Fosun Pharmaceutical Co., Ltd („Fosun Pharma") kuriant koronaviruso mRNR vakciną Kinijos rinkai.

Eksperimentinėmis žiurkėmis ir kitais laboratoriniais gyvūnais, ant kurių anksčiau buvo testuojamos vakcinos, šį kartą buvo žmonės. Bandymai su žmonėmis buvo pradėti liepos pabaigoje – rugpjūčio pradžioje. Paprastai tyrimai vyksta kelis metus, bet dėl sukeltos panikos PSO palaimino šitą bakchanaliją.

Visi vakcinų gamintojai yra juridiškai apsaugoti nuo atsakomybės, t. y. juos negalima paduoti į teismą, jeigu žmonės ims mirti nuo vakcinos. Manoma, kad naujoje Pfizer-BioNTech vakcinoje naudojama modifikuota koronaviruso mRNR niekada anksčiau nebuvo aprobuota. Tam „pakako“ 90 dienų trukusių eksperimentų su žmonėmis.

Pfizer-BioNTech vakcina yra eksperimentinė ir neturi patikimumo garantijos. Čia taikoma CRISPR genų redagavimo technologija. Straipsnyje žurnale Foreign Relations New York Council on Foreign Relations magazine, Foreign Affairs, Bilas Geitsas gyrė CRISPR technologiją kaip ypatingai pajėgią „transformuoti globalų vystymąsi“. Jis pažymėjo, kad jo fondas jau dešimtmetį finansuoja genų redagavimo darbus kuriant vakcinas. Nepaisant Geitso optimizmo, tvirto atsakymo, ar šios vakcinos saugios, nėra.



Žurnale Trends in Genetic spalį paskelbtas straipsnis, kurio autoriai sako, kad diapazonas galimų gentinių pasikeitimų, atsirandančių redaguojant genomą, nėra pilnai įvertintas.

F. William Engdahl pateikia ir daugiau abejonių dėl Pfizer vakcinos kūrimui naudotos technologijos patikimumo. Problema ir būtinybė šią vakciną saugoti minus 70 laipsnių celsijaus temperatūroje. Tai milžiniška brangiai kainuojanti techninė problema, besiribojanti su beprotybe. Kalbama ir apie didelę šios vakcinos kainą, viršijančią šimtą JAV dolerių.

Aš visą savo aktyvų gyvenimą dirbau molekulinės biologijos laboratorijose nukleino rūgščių modifikavimo srityje. Aš būtinai pasiskiepysiu Pfizer vakcina... bet po kokių 5-10 metų.

Nuorodos:

https://kopp-report.de/die-gefaehrlichen-seiten-des-neuen-coronavirus-impfstoffs/

https://www.foreignaffairs.com/articles/2018-04-10/gene-editing-good?cid=nlc-fa_fatoday-20180601

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S016895252030247X

https://detaly.co.il/bolshaya-problema-v-vaktsine-pfizer-kak-hranit-i-transportirovat/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą