2020-11-01

COVID-19: Prof. V. Katasonovas apie šešias problemas, susijusias su koronavirusu. Kokie klausimai stebina (vertimas, video rusų k.)


 

Aš nesu medikas ir nesiruošiu pasinerti į medicinos mokslo subtilybes ir diskusijas apie COVID-19 viruso kilmę, jo išplitimo mastą ir būdus, apsaugos ir gydymo metodus. Norėčiau tik atkreipti jūsų dėmesį į tuos akivaizdžius valstybės valdžios institucijų veiksmų, susijusių su vadinamąja koronaviruso „pandemija“, keistumus.



Tokie absurdai krenta į akis bet kuriems sveiko proto žmonėms, ir jie bando kalbėti ir rašyti apie šias „keistenybes“. Aš neatrandu jokios Amerikos, aš tik bandau apibendrinti visus šiuos pastebėjimus. Stebėjimai susiję tiek su Rusija, tiek su kitomis pasaulio šalimis. Iš šių pastebėjimų kylanti išvada yra baisi: valdžia žmones ne gelbsti, o žudo. Sąmoningai ar nesąmoningai tai dar vienas klausimas, kuris nepatenka į mano straipsnio rėmus. Išvardysiu tik šešias pagrindines tokios išvados priežastis (argumentus).



Pirmoji priežastis. Visi įtariami užsikrėtę virusu (paprastai, remiantis tyrimais, kurie duoda teigiamą rezultatą) surenkami ligoninėse, ar kitose specialiose patalpose. Ribotoje teritorijoje sukuriama nepriimtinai didelė žmonių koncentracija. Net ir tie, kurie nėra užsikrėtę (o teigiami tyrimo rezultatai nieko nereiškia), garantuotai užsikrečia virusu tokiose įstaigose. Tie, kurių liga buvo besimptomė (lengva), suserga sunkia ligos forma su letalia baigtimi. Kaip sako gydytojai, visa ligoninė virsta ištisine „raudona zona“, įstaigose nėra nuošalių saugių kampelių. „Raudonose zonose“ yra ne tik pacientai, bet ir gydytojai, kurie taip pat miršta nuo infekcijų.

Antroji priežastis. Visas medicinos įstaigų dėmesys, pasak valdžios nurodymų, buvo sutelktas į asmenų, užsikrėtusių COVID-19, gydymą. Likusiųjų gydymas buvo atidėtas „iki geresnių laikų“ arba buvo vykdomas minimaliai.

Skubios chirurginės operacijos, gyvybiškai svarbios procedūros ir tyrimai buvo atidėti arba atšaukti. Greitoji medicinos pagalbos tarnyba (jei skambučiuose nebuvo įtarimų dėl koronaviruso) galėjo atvykti kitą dieną ar net po kelių dienų (tuo metu pacientas jau galėjo mirti).

Nuo metų pradžios iki spalio pabaigos pagal medicinos statistiką pasaulyje mirė 53,5 mln. žmonių. Iš užsikrėtusių koronavirusu mirė 1,182 tūkst. Išeina 2,2 proc. Tačiau vis dar yra daugybė ligų, nuo kurių miršta daug daugiau žmonių.

Pavyzdžiui, to paties šaltinio duomenimis, per dešimt šių metų mėnesių nuo koronarinės širdies ligos (ŠKL) mirė 7 840 tūkst., tai yra 6,6 karto daugiau nei nuo COVID-19. Nuo insulto mirė 5,588 tūkst. - 4,7 karto. Nuo plaučių ligų (ūminės apatinių kvėpavimo takų infekcijos ir lėtinė obstrukcinė plaučių liga) - 5,696 tūkst. - 4,8 karto. Nuo plaučių, trachėjos ir bronchų vėžio - 1,518 tūkst. - 1,3 karto.

Žmonės, sergantys lėtinėmis ir gyvybei pavojingomis ligomis, paliekami likimo valiai. Jų yra dešimtis kartų daugiau nei tų, kurių būklė yra sunki dėl koronaviruso infekcijos.

Aš net nekalbu apie tai, kad mirtingumo nuo COVID-19 statistika, daugelio sąžiningų ir profesionalų gydytojų nuomone, yra suklastota. Tik kas dešimtas diagnozuotas COVID-19 gali būti laikomas mirusiu nuo koronaviruso. Kitais atvejais tai yra mirę su koronavirusu. Bet priežastys yra skirtingos - jau egzistuojančios ligos (vainikinių arterijų liga, vėžys, plaučių ligos ir kt.). „COVID-19“ mirčių skaičius yra maždaug toks pat kaip ir sezoninio gripo. Ar jūs kada girdėjote, kad net gripo epidemijos metu žmones nustotų gelbėti nuo vėžio, koronarinės širdies ligos, plaučių uždegimo ir kitų sunkių ligų? O dabar, pretekstu kovos su „COVID-19“, sunkiai sergančius žmones pamiršo, kalbant paprasčiau, išbraukė iš gyvenimo.

Trečioji priežastis. Kovos su koronavirusu pretekstu valdžia sukūrė režimą, kuris lėtai, bet užtikrintai žudo žmones. „Saviizoliacijos“ pretekstu žmonėms buvo atimta teisė į saulę, gryną orą, judėjimą. Arba ši teisė yra tokia ribota ir reglamentuota, kad žmogaus įėjimas iš buto primena pasivaikščiojimą kalėjime. Ypač reikėtų paminėti kaukes, kurias valdžios institucijos bando uždėti visiems piliečiams. Tai labai didelė ir rimta tema, apie kurią savo nuomonę jau pareiškė tūkstančiai gydytojų visame pasaulyje.



Ketvirtoji priežastis. Pretekstu kovos su koronavirusu valdžios institucijos iš tikrųjų blokavo ekonomikos funkcionavimą. Tai anglakalbėse MIP vadinama lockdown. Nesigilinsiu per daug į šią ekonomikos funkcionavimo temą, nes jau esu rašęs apie blokavimą užsienio, taip ir Rusijos ekonomikos.

Apskaičiuota, kad dėl krizės, kurią sukėlė „COVID-19“, 2020 m. nuostoliai pasaulio ekonomikai svyruoja nuo 5 iki 10 trln. dolerių. Tai maždaug 5–10 procentų viso pasaulio BVP praėjusiais metais. Žinoma, kai kurioms korporacijoms (pavyzdžiui, farmacijos) „COVID-19“ virto papildomais milijardiniais pelnais. Bet apskritai žmonija, veikiama „COVID-19“, tapo žymiai skurdesnė.

Skurdas labai išaugo. Šių metų liepą JT prognozavo, kad 2020 metais dėl pandemijos skurdžių žmonių skaičius pasaulyje padidės 71 milijonu, palyginti su praėjusiais metais. Remiantis pirmojo pusmečio rezultatais Rusijoje, žmonių, kurių pajamos nesiekia pragyvenimo lygio, skaičius siekė 20 milijonų žmonių. Tai yra 1,8 milijono daugiau nei pernai. Kaip sakoma, „tai dar ne viskas“. Iki metų pabaigos elgetų armija Rusijoje gali išaugti 3 mln., lyginant su praėjusiais metais. Akivaizdu, kad padidėjęs skurdas neišvengiamai padidins mirtingumą. Tai aksioma, kuriai nereikia jokių specialių įrodymų.

Penktoji priežastis. Daugelis COVID-19 prevencijos ir gydymo metodų, kuriuos naudoja ir rekomenduoja skirtingų šalių sveikatos apsaugos ministerijos, pasak medicinos specialistų, kelia grėsmę žmonių gyvybei. Tuo pačiu metu krinta į akis labai ryškus dabartinės medicinos institucijų bruožas: jos nenori klausyti ir girdėti tų ekspertų nuomonės, kuri nesutampa su Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) „bendrąja linija“. Kodėl, pavyzdžiui, neaptarus gydytojų pareikštų abejonių dėl tokio užkrėstų žmonių gydymo kaip dirbtinė ventiliacija (ALV) efektyvumo ir galimybių? Kai kurie gydytojai netgi mano, kad mechaninė ventiliacija ne gydo, o suluošina. Aš net nekalbu apie tai, kad daugelis vaistų, vartojamų užkrėstiems žmonėms gydyti, tik pablogina jų būklę.

Atrodo, kad rimtos grėsmės visuomenei sąlygomis medicinos ir kitos institucijos turėtų maksimaliai sutelkti medicinos specialistų žinias ir patirtį, kad nustatytų efektyviausius kovos su COVID-19 grėsme metodus.

Užuot sukūrę nuolatinius medicinos specialistų susitikimus ir konsultacines tarybas, kurios galėtų pateikti reikalingas rekomendacijas valdžios institucijoms, mes matome visai ką kita. Rusijoje valdininkai (merai, gubernatoriai, „Roskomnadzor“, Sveikatos apsaugos ministerija ir kt.) vadovauja žmonėms. Jie apsieina be Rusijos mokslų akademijos, Medicinos mokslų akademijos, medicinos universitetų, tūkstančių profesionalių gydytojų, turinčių patirties sprendžiant panašias problemas dar sovietmečiu, patarimų ir rekomendacijų.



Iš kur ateina komandos šiems pareigūnams? Iš PSO. O iš kur PSO gauna komandas? Iš tų, kurie finansuoja šią organizaciją. T.y. iš Bilo Geitso su jo vardu pavadintu „labdaros“ fondu ir už jo stovinčiais farmacijos gigantais. O šios valdymo vertikalės sluoksnis turi strateginį tikslą sunaikinti didžiąją dalį pasaulio gyventojų, priartinant jų skaičių prie „optimalaus“ lygio - 1 milijardo žmonių. Kaip galite įsivaizduoti, tai nebe medicina, o kanibalizmo geopolitika.

Šeštoji priežastis. Tai penktosios priežasties tęsinys. Aukščiausioms pasaulio valdžios instancijoms reikia kaip galima greičiau pereiti į finalinę faze operacijos kodiniu pavadinimu „COVID-19“. Finaline faze turi tapti visuotinė (globali) gyventojų vakcinacija. Ši tema jau taip senai aptariama pasaulio ir Rusijos MIP, kad aš nenoriu dabar į ją panardinti skaitytojo. Aš ją asmeniškai seku jau dešimtis metų, ir aš neturiu jokių abejonių, kad pasaulio užkulisės suplanuota vakcinacija nuo „COVID-19“ skirta pasiųsti į aną pasaulį milijardą nereikalingų žmonių.

Yra ir kitų priežasčių teigti, kad žmonės, kovojantys su „kovos su COVID-19“ vėliava, pasaulyje (taip pat ir Rusijoje) žmones ne gelbėja, o varo į skerdyklą. Daugelyje pasaulio šalių mirtingumo statistika jau paskelbta dviejų, o kai kur - net trijų 2020 m. ketvirčių. Štai kas stebina: beveik visur mirtingumas padidėjo, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Na, tai yra padidėjimas, kurį lemia koronavirusas, sako kiti. Tačiau faktas yra tas, kad bendras mirtingumo padidėjimas kelis kartus viršija šių metų mirčių nuo COVID-19 skaičių. Tai galima laikyti valdžios indėliu mažinant pasaulio gyventojų skaičių prisidengiant kova su pandemija!

Pateiksiu tik šių metų birželio duomenis apie mirtingumą Rusijoje. Palyginti su praėjusių metų birželiu, jis išaugo 25 560 žmonių. Šį birželį buvo pranešta apie mirtis nuo COVID-19 (kaip pagrindinę, o ne papildomą priežastį) 7037.

Galima manyti, kad skirtumas tarp dviejų skaičių, lygus 18 523 žmonių, yra mirtys, kurias sukėlė neteisingi valdžios veiksmai. Jei padauginsime šį skaičių iš 12, gausime 223,3 tūkst. Žmonių, kurie per metus gali tapti žudančios Rusijos valdžios politikos aukomis. Pavyzdys vis dar yra sąlyginis. Tikslius metinius skaičiavimus bus galima atlikti tik kitais metais. Būtų korektiška nagrinėti mirtingumo dinamiką laiko atkarpoje 2020 m. antrojo ketvirčio (balandžio 1 d.) pradžios (kai valdžia ėmėsi aktyvių veiksmų gyventojams „gelbėti“) iki 2021 m. antrojo ketvirčio pradžios.

Daugelis skirtingų pasaulio šalių politikų, gydytojų, teisininkų ir sociologų teigia, kad mirtingumas nuo „kovos“ su koronavirusu yra daug kartų didesnis nei mirtingumas nuo paties koronaviruso. Kaip pavyzdį galiu pateikti daugybę žinomo amerikiečių teisininko ir Amerikos prezidento Johno F. Kennedy sūnėno Roberto F. Kennedy jaunesniojo pasirodymų žiniasklaidoje. Vienas iš vaizdo įrašų su jo kalba vadinamas „Mirtingumas kovojant su virusu yra didesnis nei nuo paties viruso“.

Šiandien, kaip žinote, gyventojų skaičius Rusijoje pradeda sparčiai mažėti. Tiek dėl itin mažo gimstamumo, tiek dėl didėjančio mirtingumo. Valdžia nesivargins statistinės analizės subtilybėmis, o gyventojų skaičiaus mažėjimas bus nurašytas tokiai „stichinei nelaimei“ kaip COVID-19. Neva, mes čia ne prie ko, fors mažoras! Apie tai perspėjau dar balandžio mėnesį savo straipsnyje „Rusijos išmirimą nurašys COVID-19“.

Tikiuosi, kad mano trumpą straipsnį, kuriame nepretenduojama „atrasti Ameriką“, gali naudoti kaip „špargalkę“ tie skaitytojai, kurie atlieka aiškinamąjį darbą tarp mūsų bendrapiliečių. O toks aiškinamasis darbas yra labai reikalingas. Išnykę už kaukių žmonių veidai – požymis ir simbolis to, kad visuomenė atsidūrė visuotinės tamsos būsenoje. Bet aš tikiuosi, kad tamsa praeis ir aš vėl pamatysiu žmonių veidus.

Kažkodėl į galvą atėjo Amerikos prezidento Abraomo Linkolno žodžiai: „Galima kvailinti dalį tautos visą laiką, galima kvailinti visą tautą tam tikrą laiką, bet negalima kvailinti visą tautą visą laiką“

https://svpressa.ru/society/article/280201/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą