2020-11-05

JAV prezidento rinkimus ir vėl laimėjo Izraelis


JAV prezidento rinkimų nugalėtoju bus Izraelis, teigia Dr. Philip M. Giraldi straipsnyje „Israel Wins U.S. Election“. Autoriaus nuomone, „Izraelis gali būti tikruoju neginčijamu 2020 rinkimų nugalėtoju, net jei ir nebuvo įtrauktas į rinkimų biuletenius ir beveik neminimas priešrinkiminės kompanijos metu“.

Stambiausiu Demokratų sponsoriu buvo JAV-Izraelio milijardierius Haim Saban, o Respublikonų – JAV-Izraelio milijardierius Sheldon Adelson. 60% politinių įnašų demokratai gavo iš žydų šaltinių. Jiems abiem Izraelio interesai – prioritetas.

Straipsnio autorius mini, kad Izraelis yra vienintelė pasaulio valstybė, kuriai JAV tiekia naujausią ginkluotę ir naujausias karines technologijas. JAV valdininkai, kuriems neparsiduoda už pinigus, yra bauginami, netenka galimybės siekti karjeros, yra kaltinami neigiant Holokaustą, antisemitizmu. Kas nelaimėtų rinkimuose, tai neturi reikšmės. Izraelis gaus ką panorėjęs, sako Giraldi, ir primena, kad Izraelis turi veto teisę JAV ginklų pardavimams bet kuriai Artimųjų Rytų valstybei, JAV finansuoja Jordano vakarų kranto neusėdijų statybą.





Visi supranta, kad „mieguistas Džo“, sergantis dimensija, yra tik širma, iš už kurios bus ištraukta ir į JAV prezidento postą pasodinta viceprezidentė Kamala Harris.

JAV žydų bendruomenės portale „The Jewish News of Northern California“ Ron Kampeas rugsėjo 11 d. paskelbė straipsnį „5 Jewish things to know about Kamala Harris“, skirtą žydiškai Kamala Harris kilmei.

Kampeas rašo, kad Kamala Harris, jaunesnioji Kalifornijos senatorė, rugpjūčio 11 d. buvo išrinkta kandidate į viceprezidentus kartu su Džo Baidenu, kandidatu į JAV prezidento postą. 55-metė Harris daugeliu klausimų yra progresistė, o būdama Kalifornijos prokurore, ji už savo griežtą poziciją nusikaltėliams sukėlė tam tikrą kairiųjų susierzinimą. Ji įgijo daug gerbėjų tarp rinkėjų demokratų, kuomet buvo iškelta Demokratų partijos kandidate, o jos pasirinkimas atitinka Džo Baideno pažadą pasirinkti į viceprezidento postą moterį. Ji gimė Oklende, užaugo Berklyje ir pradėjo savo karjerą Alamedos prokuratūroje.

„Motinos, kuri imigravo iš Indijos, ir tėvo, kuris imigravo iš Jamaikos, dukra, Harris savo istorijoje turi keletą žydiškų grynuolių,“ - pažymi straipsnio autorius. Štai šie jos „grynuoliai“:

1. Ji sudaužė stiklinę savo vestuvėse (žydų vestuvių tradicija, A.L.). Savo vyrą žydą Douglasą Emhoffą ji sutiko atsitiktinai draugų surengto susitikimo San Franciske metu. Jie susituokė 2014 metais – Harris sesuo Maja, sutuokė juos. Tai buvo jos pirma santuoka ir antroji pas Emhofą, kuris turi du vaikus iš pirmosios santuokos.

„Pati geidžiamiausia emerikiečių-žydų viengungė teka už savo kolegos-juristo“, - taip apie tai pranešė viena Amerikos žydų MIP. Emhofas išlaikė advokato egzaminą Vašingtone, Kolumbijos valstija, 2017 metais, kad dirbti tame pačiame mieste. Emhofo paskyra „Twitter“ beveik išvien sudaryta iš frazių „Aš myliu savo žmoną“.

2. Ji tai padarė iš mėlynos dėžutės. „Aš augau San Francisko įlankos rajone ir šiltai prisimenu tas dėžutes, skirtas žydų nacionaliniams fondams, kurias mes naudojome aukoms medžių sodinimui Izraelyje“, - ji pareiškė Amerikos-Izraelio komitete ryšiams su visuomene 2017 metais. „Praėjus metams, kada aš atvykau čia, Izraelyje, aš pirmą kartą pamačiau šių pastangų vaisius ir Izraelio kūrybingumą, dėka kurių dykuma iš tiesų pražydo“.



3. Ji labiau myli AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee), negu „J Street“. Nuo savo išrinkimo momento 2016 metais Harris du kartus pasisakė kasmetinėje politinėje Amerikos-Izraelio komiteto ryšiams su visuomene konferencijoje. Jos pasisakymas kartu su Kalifornijos delegacija 2018 metais buvo neoficialiu (nors Izraelio kritikai jaudinosi), tačiau ji gerai pristatė savo pažiūras kalboje 2017 metais. Ji palaiko „dviejų valstybių“ planą – kaip ir AIPAC, nors kai kada ir ne taip kategoriškai, - bet ji netiki dideliu palaikymu nei vienos iš pusių. „Aš skaitau, kad šio konflikto sprendimą negalima primesti, - pasakė ji. - Tai turi būti suderinta pačių šalių“.

Virš pusės demokratų frakcijos Senate gauna paramą „J Street“, žydų liberalios lobistų grupės, kuri skaito, kad taikių derybų pradžiai būtinas spaudimas.

„J Street“ nepalaikė Harris. Jos vienintelis kontaktas su organizacija įvyko 2017 metų lapkritį, kada ji buvo viena iš 17-os federalinių politikų komiteto vakarėlyje, organizuotame Los Andželo „J Street“ skyriaus. 2018 metais ji taip pat savo ofise susitiko su organizacijos direktoriumi Džeremiu Ben-Ami. Harris taip pat buvo bendraautore 2017 metų Senato rezoliucijos, kurioje Obamos administracija, iš esmės, sukritikavo priėmimą JAV Saugumo Tarybos rezoliucijos, smerkiančios Izraelio politiką nausėdijų atžvilgiu. Ji palaikė susitarimą dėl Irano branduolinės programos, nors ji buvo senatoriumi 2015 metais, kada Kongresas balsavo už ją, ir oficialiai pasisakė prieš anti-Izraelio judėjimą „Boikotas, izoliacija ir sankcijos“.

Harris taip pat giria Izraelio Aukščiausiojo teismo pastatą. „Architektūros grožis ir dizaino dvasia paliko neišdildomą įspūdį – tiesios statinio linijos įkūnija nekintančią tiesos prigimtį, tuo metu kai išlenktas stiklas ir sienos buvo pastatytos taip, kad atvaizduoti laipsnišką teisingumo paiešką“, - pasakė ji „Jweekly“ 2016 metais. „Teismas, kaip ir Izraelis, yra nuostabiais namais demokratijai ir teisingumui regione, kur radikalizmas ir autoritarizmas per daug dažnai įtakoja vyriausybę“.

4. Ji labai stengiasi kovoti su neapykantos nusikaltimais. Harris sukūrė neapykantos nusikaltimų padalinį kaip San Francisko apygardos prokuroras, o neapykantos nusikaltimai buvo jos darbo, kaip valstybės generalinio prokuroro, dėmesio centre. (Harris pranešė, kad 2012 m. neapykantos žydams nusikaltimai buvo dažniausiai pasitaikantys nusikaltimai prieš religiją.) Vienu iš jos pirmųjų veiksmų Senate buvo priėmimas neįpareigojančios Senato rezoliucijos, kurioje religinės įstaigos buvo įvardintos galimais objektais nusikaltimų neapykantos pagrindu, kas buvo pagrindiniu reikalavimu žydų organizacijų, ilgus metus kovojančių už pilietines teises. 

5. Jos vyresnės seserys – žydės. Na, bent jau politine prasme. 2016 m. spalio mėn. ji sulaukė esminės savo išrinkimui paramos iš dviejų žydžių senatorių - Barbaros Boxer, kuri ėjo į pensiją ir kurią turėjo pakeisti Harris, ir Dianne Feinstein, valstijos vyresniosios senatorės. Tai buvo svarbu, nes Kalifornijos praimeriz du lyderiai, surinkę juose didžiausią balsų skaičių, patenka į lapkričio biuletenius, net jei priklauso vienai partijai. Harris nugalėjo rinkimuose populiarų demokratų kandidatą, Atstovų rūmų atstovę Loretta Sanchez.





Ukrainos politiko ir publicisto Eduardo Hodoso teigimu, Donaldas Trampas, tapęs prezidentu priėmė Judaizmą ir apsipjaustė. Judaizmą yra priėmusi Trampo duktė Ivanka. Trampo ir žydų ryšiams esu skyręs šiuos straipsnius:

http://lebionka.blogspot.com/2016/11/trampas-ir-zydai.html

http://lebionka.blogspot.com/2016/11/trampas-nori-paskirti-savo-zenta.html

http://lebionka.blogspot.com/2019/06/the-millenium-report-apie-donalda-trampa.html



Nuorodos:

https://www.unz.com/pgiraldi/israel-wins-u-s-election/

https://www.jweekly.com/2020/08/11/5-jewish-things-to-know-about-kamala-harris/

http://hodos-video.com/




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą