2020-11-28

Kaip afroamerikiečiai Lenkiją išvadavo, o žydai prieš juos klaupėsi

 

Tony Blinkinas (AntonyBlinken), būsimas JAV valstybės sekretorius Baideno vyriausybėje, sukūrė nuostabią ir aktualią istoriją apie negrus tankistus, kurie karo metais nuo holokausto gelbėjo jo patėvį, kilusį iš Baltstogės (Lenkija), o šis prieš juos klaupėsi ant kelių, lygiai taip pat kaip ir JAV demokratų partijos vadovybė prieš BLN stabą-recidyvistą.


Blinkinas, Baidenui jį pristačius, pasakė: „Mano patėvis, Samuilas, buvo vienas iš 900 vaikų savo mokykloje Baltstogėje, Lenkijoje, kuris pergyveno holokaustą po keturių metų koncentracijos stovyklose...“ Blinkeno žodžiais, Antrojo pasaulinio karo pabaigoje Pisaras pabėgo į Bavarijos miškus. „ Jis bėgo prie tanko. Liukas atsidarė. Afroamerikietis kareivis pažiūrėjo į jį iš viršaus į apačią. Patėvis atsiklaupė ir pasakė tik 3 žodžius, kuriuos žinojo angliškai... „Dieve, saugok Ameriką“. Štai kas mes. Štai ką Amerika pateikia pasauliui“.





Tai kaip gi ten su ta Baltstoge karo metais?


Baltstogėje nebuvo koncentracijosstovyklų, o buvo stovykla sovietiniams karo belaisviams. Viso belaisvių buvo 25 tūkstančių, o iš viso pabuvojo 95 tūkstančių. Juos naudojo įvairiems darbams: mieste šalinant griuvėsius, oro uoste ir miško kirtimo darbuose. Šaltą 1941/42 metų rudenį daugelis belaisvių dėvėjo popierinius „drabužius“, kuriuos jie gamino iš popierinių maišų cementui. Šaltis, menkas maistas, vien iš kelių šaldytų bulvių ir burokų, o taip pat tą žiemą siautusi dėmėtos šiltinės epidemija sukėlė masinį belaisvių mirtingumą, iki 100 žmonių per dieną. Mirtingumo maksimumas buvo pasiektas 1942 metų sausio-vasario mėnesį. Mirusius laidojo masiniuose kapuose, keliais sluoksniais. 1944-siais kalinius išvadavo Sovietų kariuomenė.




Jeigu kur ir buvo Blinkino patėvis, tai žydų geto. Šiame geto buvo sukurtas pasipriešinimo pogrindis ir 1943 metų rugsėjo 13 d. prasidėjo ginkluotas sukilimas prieš fašistus. Sukilime dalyvavo apie 300 žmonių. Jie buvo menkai ginkluoti ir ginklų pakako tik tam kovotojų skaičiui. Nedidelė grupė sukilusių kovojo daugiau negu prieš tris tūkstančius vokiečių ir, kas labiausiai stebuklinga dabartinei Ukrainai, banderininkų, veikusių padedant tankams, artilerijai ir aviacijai. Šiame geto buvo sunaikinta apie šimtą vokiečių ir ukrainiečių kareivių ir policininkų, keli šimtai buvo sužeista. Ir būtent banderininkai čia vykdė baudžiamąsias operacijas, po kurių Blinkino patėvį ir jo draugus tikrai galėjo sušaudyti. Čia tiesiog įdomu, ką pasakytų Samuelio patėvis, jeigu sužinotų, kad jo posūnis į valdžią Kijeve atves neobanderininkus, o juos finansuos žydų oligarchai, pasivadinę „žydobanderininkais“?



Lenkus ir žydus Baltstogėje gelbėjo ne JAV negrai-tankistai, o Sovietinė kariuomenė 1944 metų 14 dieną. Tik praėjus metams ir vienam mėnesiui JAV atidarė Antrąjį frontą Normandijoje.

Nuorodos:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8983451/Biden-pick-Tony-Blinken-recounts-stepfathers-extraordinary-story-surviving-Holocaust.html

https://strana-ua.turbopages.org/strana.ua/s/opinions/303031-budushchij-hossekretar-ssha-pridumal-istoriju-v-kotoruju-trudno-poverit.html

http://katyusha.org/view?id=15643








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą