2020-11-16

Pasaulio bankas apie „pandemiją“ pranešė aštuoniomis dienomis anksčiau už Pasaulio sveikatos organizaciją!

 

COVID-19 pandemija – gerai suplanuota operacija. Tai patvirtina daugybė spaudoje pasirodžiusių faktų. Vienas iš šios aferos įrodymų yra tai, kad Pasaulio bankas apie „globalią pandemiją“ pranešė aštuoniomis dienomis anksčiau už Pasaulio sveikatos organizaciją.


Pasaulio banke penkis metus dirbęs finansistas prof.Valentinas Katasonovas pastebi, kad MIP žmonėms sukūrė įspūdį, kad svarbiausiu kovotoju su COVID-19 yra Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Tai tik dalinė tiesa. PSO diktuoja pasauliui, kaip kovoti, tačiau tam turi ribotas galimybes. PSO biudžetas, formuojamas iš šalių narių įnašų, 2020-21 m. jie siekė apie 1 milijardą dolerių (956,9 milijono) ir 4,8 milijardų dolerių privačių aukų. Pagrindinis aukotojas – Bilo ir Melindos Geitsų fondas.



Palyginimui, Jungtinių Tautų organizacijos (JTO) 2020 metų biudžetas – 3,07 milijardų JAV dolerių. JTO fone, sako prof. V.Katasonovas, PSO JTO sistemoje atrodo superturtinga.

Tačiau visos šios sumos atrodo apgalėtinai, jei jas palyginti su išlaidomis, kurias šalys patiria kovoje su COVID-19. JAV finansų ministerija pavasarį tam skyrė 2,2 trilijonus dolerių. „Tačiau Amerika turi spausdinimo stakles: JAV FRS atspausdino papildomai trilijonus ir paskolino juos Amerikos iždui. Jeigu apskaityti visus trilijonus dolerių, atspausdintus FRS ir išduotus tiesiogiai kreditų pavidalu Amerikos ekonomikai, bendras dydis pinigų masės, mestos gelbėjimui nuo koronaviruso, sudaro 6 trilijonus dolerių (30% JAV BVP). Dauguma pasaulio šalių tokio stebuklingo pinigų šaltinio neturi. PSO įvaro neturtingas ir neturtingiausias šalis į baimės pandemiją, tačiau be „patarimų“ ir „direktyvų“ ji nieko neduoda šioms valstybėms“, - sako prof. V.Katasonovas.

Čia, finansisto nuomone, į areną išeina TVF ir Pasaulio bankas, kurie, atrodytų, nieko bendro su medicina neturi. Tačiau COVID-19 atžvilgiu ši pozicija pasikeitė. TVF 81 valstybei išdavė beveik 100 milijardų kreditų koronaviruso pandemijos įveikimui. Pasaulio bankas (PB) tiesiogiai užsiėmė pandemija. Jis, kaip ir TVF, pareiškė, kad prioritetine jo veiklos sritimi taps likvidavimas viruso-ekonominės krizės pasekmių.

Nuo 2020 balandžio iki 2021 liepos 30 d. PB COVID-19 problemai spręsti skirs 160 milijardų dolerių kreditų. Katasonovo nuomone, PB visus savo turimus pinigus per 15 mėnesių mes į kovos su COVID-19 frontą. Pats laikas pervadinti PB į kovos su COVID-19 fondą! 12 milijardų šios sumos numatyta COVID-19 vakcinų pirkimui ir platinimui. Dar 12 milijardų dolerių spalio pradžioje buvo skirta besivystančioms šalims pirkimui testų ir COVID-19 gydymui.

Prof. V.Katasonovas nurodo, kad jis 1995-2000 metais dirbo PB banke su projektais Rusijai ir gali tvirtinti, kad ši prieš 76 metus įsteigta organizacija anksčiau taip nesielgė, o „šioje organizacijoje nebuvo priimami skubūs sprendimai“... „Bet koks klausimas ruošiamas iš anksto, kartais kelis metus. Ir COVID-19 „ekspromtas“ yra gerai iš anksto parengtas“.



Buvęs PB ekspertas kalba apie oficialų PB 63 puslapių apimties 2020 metų balandžio 2 d. dokumentą COVID-19 tema „World COVID-19 Strategic Preparedness and Response Program (SPRP). Tituliniame dokumento puslapyje nurodoma, kad tai pirmos programos fazės, apimančios 25 projektus, aprašymas.

„Pirma, kas krinta į akis: dokumentas kruopščiai nušlifuotas; aš žinau daug PB dokumentų, kurių kokybė daug menkesnė. Ypač stebina, kad dokumentas liečia daug klausimų, kurie nėra profesionalių finansistų, bankininkų, projektų valdymo specialistų, teisininkų kompetencijoje (tokia profesinė PB darbuotojų sudėtis). Tai klausimai, liečiantys virusologiją, epidemiologiją, vakcinaciją ir pan. Mano supratimu, parengimas tokio dokumento prasidėjo ne vėliau 2019 metų. Be to jo ruošėjai gavo kažkokius pradinius duomenis (kurių praėjusiais metais dar negalėjo būti) ir techninė užduotis, nusakanti, ką reikia gauti iš šio projekto. Dokumente yra duomenų, kad jis buvo ruošiamas iš anksto, mano Katasonovas ir nurodo:

„Štai fragmentas 6 dokumento puslapyje: „2020m. Kovo 3 d. direktorių taryba kreipėsi į Pasaulio Banko grupę kviesdama imtis skubių priemonių palaikant šalių-narių pastangas kovojant su COVID-19 pandemija. Taryba taip pat nutarė įsteigti 12 milijardų dolerių fondą užtikrinantį greitą reagavimą į COVID-19...“

Pasaulio bankas, neturintis nieko bendro su medicina, kovo 3 d. jau operavo terminais „COVID-19 pandemija“ ir „globali pandemija.“

PSO ištarė žodį „pandemija“ tik kovo 11 d., praėjus aštuonioms dienoms. Pasaulio bankas aplenkė PSO! Žinoma, ir PSO, ir PB, ir TVF, ir kitos tarptautinės organizacijos rengė spektaklį COVID-19 iš anksto ir koordinuotai. Katasonovo nuomone, galėjo įvykti falš startas, PB iššoko į sceną anksčiau, negu buvo numatę „dramaturgai.“

Tryliktame dokumento puslapyje sakoma, kad 2021 metais bus išleista 160 milijardai dolerių, o iki 2023 metų vidurio dar 180-200 milijardų dolerių. Įbauginti PB klientai jau nesidera dėl kreditų ir paskolų sąlygų.



PB savo dokumente numatė ir COVID-19 plandemijos pirmojo etapo pabaigą – 2025 metų pavasarį! Toliau, reikia galvoti, prasidės antroji pasaulio mulkinimo su koronavirusu fazė, o žmonijai nepavyks atsikratyti šio absurdo dėl priežasčių, nieko bendro neturinčių su medicina, epidemiologija ir virusologija.

Nuorodos:

https://www.fondsk.ru/news/2020/11/15/kak-dalekij-ot-mediciny-vsemirnyj-bank-operedil-voz-s-globalnoj-pandemiej-52258.html

http://lebionka.blogspot.com/2020/10/covid-19-projektas-suplanuotas-iki-2025.html




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą