2020-11-12

Vengrija neleis iškrypėliams griauti šeimos ir ruošiasi keisti Konstituciją


 Antradienį Vengrijos vyriausybė pateikė Konstitucijos pataisas, kurios turi užtikrinti vengrų šeimų ir vengrų vaikų saugumą. Teisingumo ministrė Judit Varga pranešė apie tai Vengrijos informacinei agentūrai MTI ir paskelbė savo Facebook puslapyje.

Pagrindiniame Vengrijos įstatyme jau įtvirtinta vaikų teisė į apsaugą ir priežiūrą, reikalingą jų reikiamam fiziniam, protiniam ir doroviniam vystymuisi. Teikiama pataisa užtikrina visiems vengrų vaikams švietimą ir auklėjimą, pagrįstą Vengrijos krikščioniška kultūra, ir garantuoja netrukdomą vaiko vystymąsi atitinkamai jo lyčiai gimus, parašė ministrė Varga savo Facebook.



Pataisos 1 skyriuje sakoma: „Vengrija gina šeimos institutą kaip vyro ir moters sąjungą ir šeimą kaip nacijos išlikimo pagrindą. Šeimos pagrindu yra santuoka ir vaikų-tėvų santykiai. Motina-moteris, tėvas-vyras.”

„Žmogiškas orumas“, - sakoma paaiškinamame rašte – apima kiekvieno vaiko teisę į individualumą, atitinkamą jo lyčiai, įskaitant apsaugą nuo psichinio arba biologinio įsikišimo į jo fizinį ir psichinį neliečiamumą.“

Paėjusių metų gegužę Vengrijos parlamentas 134 balsais „už“ ir 56 - „prieš“ apibrėžė biologinę lytį.

Tą patį mėnesį parlamentas priėmė deklaraciją prieš Stambulo konvencijos pasirašymą. Šia konvencija mėginama neteisėtai įteisinti genderio teoriją prisidengiant žmogaus teisėmis.

Jau 2018 metais Vengrijos vyriausybė uždarė genderizmo studijas valstybiniuose universitetuose, nes šios programos grindžiamos „ideologija, o ne mokslu“.

Vengrijos žmogiškų išteklių ministerijos (EMMI) sekretorius Bence Rétvári pasakė, kad aukštasis mokslas turi remtis mokslo pagrindais, tuo metu kai genderiniai tyrimai, „kaip marksizmas-leninizmas“, labiau ideologija, negu mokslas, todėl netinkami universitetinio lygio švietimui.

„Tokie tyrimai neturi jokio ekonominio pagrindimo ir programa neduoda studentams įgūdžių, kurie gali būti lengvai ir tiesiogiai pritaikyti darbo rinkoje“, - pasakė Rétvári.

Nuorodos:

http://abouthungary.hu/blog/heres-what-you-need-to-know-about-the-proposed-amendment-to-the-fundamental-law-its-about-the-protection-of-families/

https://www.breitbart.com/europe/2020/11/12/hungary-proposes-constitutional-amendment-opposing-gender-theory/





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą