2020-11-18

Berlynas: išmaudyta ir dujomis nupurkšta Merkel „demokratija“

 


Policija panaudojo vandens patrankas ir pipirų dujas, kad išvaikyti trečiadienį vykusią demonstraciją Berlyno centre. Demonstrantai reikalavo juos praleisti iki Bundestago. Čia buvo svarstomas „Apsaugos nuo infekcijos“ įstatymas.

Prie Brandenburgo vartų, policijos duomenimis, susirinko nuo 5 iki 10 tūkstančių demonstrantų. Policija ėmė suiminėti protestuojančius. Kai kas iš minios į policiją leido fejerverkus ir raketas, kai policijos sraigtasparniai skraidė virš jų galvų. „Mes norime sugrąžinti mūsų gyvenimą“, - skelbė vienas iš transparantų.

Įstatymo autoriais pasiūlė išplėsti Sveikatos ministerijos įgaliojimus dėl apribojimų COVID-19 pandemijos metu. Vokietijos Bundestago prezidentas Volfgangas Šoible pranešė, kad už „Apsaugos nuo infekcijos“ įstatymą balsavo 415 deputatų, prieš – 236, aštuoni susilaikė.



Naujojo įstatymo kritikai lygina jį su „Nepaprastųjų įgaliojimų suteikimo įstatymu“, kuris 1933 metai perdavė ypatingus įgaliojimus vyriausybei, vadovaujamai Adolfo Hitlerio.



https://youtu.be/Hr5ZTZJDlsE




Video įamžinta, kaip buvo sulaikomas Bundestago deputatas nuo AfD partijos Karsten Hilse. Jis buvo sulaikytas policininko, nes nedėvėjo kaukės. Pareigūnas nepriėmė deputato turimos pažymos, atleidžiančios nuo prievolės dėvėti kaukę. Su deputatu Hilse buvo žiauriai susidorota, rašoma portale Pi-news (žiūr.video).



https://youtu.be/Q4Km5EXvWNY




https://youtu.be/ygMNb1qK_oA


Nuorodos:

https://ria.ru/20201118/protesty-1585178714.html

https://www.breitbart.com/europe/2020/11/18/german-police-use-water-cannon-to-disperse-anti-lockd

http://www.pi-news.net/2020/11/ab-9-uhr-live-vom-reichstag-tag-der-entscheidung/own-protest/






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą