2020-11-02

Facebook cenzorius Lietuvoje finansuoja Sorošas


 

Facebook interneto tūrinio cenzūrą vykdo pasitelkdamas samdomus cenzorius. Išsiaiškinta, kad dėdulė Sorošas finansuoja 8 iš 11 FB cenzorių Centrinėje ir Rytų Europoje. Tokiu labiausiai pasireiškusiu angažuotu FB cenzoriumi Lietuvoje yra 15min.lt., nuo kurio melagingos cenzūros esu ne kartą nukentėjęs.

Portalas Remix News nurodo, kad siekdamas kontroliuoti interneto turinį, rūšiuoti savo nuožiūra „kas yra tiesa, o kas dezinformacija, Centrinėje ir Rytų Europoje Facebook pasitelkia faktų patikrai pašalines organizacijas“. Šiai FB „Tiesos ministerijai“ šiuo metu priklauso 60 cenzorių, kurie sijoja informaciją skelbiamą 50 kalbų. Taip Sorošas ir FB vykdo savo politines diversijas prieš suverenias valstybes. Taip kovojama prieš Donaldą Trampą, Vengrijos, Lenkijos ir kitas vyriausybes. Sorošas šioms informacinėms diversijoms skyrė 50 milijonų dolerių.



FB akcininko Sorošo organizacijos turi teisę cenzūruoti politinį turinį, markiruoti jį „melo“ arba „dezinformacijos“ žymėmis.



Lenkijoje FB „Tiesos ministerijos“ funkcijas atlieka organizacija „Demagog“. Sorošas šiuos cenzorius finansuoja per Stepono Batoro fondą, kitas jo finansuojamas NVO. Tik žinomos finansavimo apimtys viršija milijoną eurų. Stepono Batoro fondas – etatinis valdančiosios partijos Tvarka ir teisingumas (PiS) ir jos suformuotos vyriausybės kritikas.

Lietuva

Lietuvoje FB cenzūros patikėtiniu ir Sorošo pinigų skirstytoju yra NVO „Re: Baltica“. Ji gauna pinigus iš Sorošo „Atviros visuomenės“ fondo.

Šios kenkėjiškos organizacijos puslapyje rašoma, kad Re: Baltica vykdo tikrinimą socialinių tinklų ir tapo oficialiu Facebook „faktų tikrinimo“ partneriu. Šie samdomi cenzoriai nesivaržydami meluoja, kad „yra nepriklausomas organas, laisvi nuo politinės įtakos“.



Portale Rebaltica rašoma, kad nustačius „melagingus faktus“ FB algoritmas susiaurina „melagingos“ informacijos platinimą, tai „sustabdo melo platinimą ir sumažina skaičių žmonių, kurią ją gali matyti". Facebook puslapiai ir veb-saitai, kuriuos nužymi cenzoriai, - stabdomi, ignoruojami, negali uždirbti iš reklamos.

Kas gi galėjo pagalvoti, kad nuo Antrojo pasaulinio karo ir Holokausto praėjus 75 metams nacisto Gebelso propagandos mašiną taip ištobulins du žydai Zukerbergas ir Švarcas (Sorošas)?

Nuorodos:

https://rmx.news/article/article/exclusive-george-soros-funds-8-out-of-11-of-facebook-s-fact-checking-organizations-in-central-and-eastern-europe

https://en.rebaltica.lv/2020/03/recheck-becomes-facebooks-official-fact-checking-partner/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą