2020-11-03

Teroro aktas Vienoje: trys žmonės žuvo, 15 sužeistų (papildyta 8 val.)


Pirmadienio vakarą grupė nežinomų asmenų surengė išpuolių seriją Vienos centre. Du žmonės žuvo, 15 žmonių buvo sužeista. Vienas užpuolikas buvo nužudytas, likusieji galėjo pabėgti. Valdžia šį įvykį laiko teroro išpuoliu. Šaudymas prasidėjo 20 val. Saitenstättengasse gatvėje, prie sinagogos. Kaip praneša Austrų dienraštis Krone, pirmiausiai buvo nušautas policininkas, saugojęs sinagogą.

Nusikaltėlių motyvai, tikslus skaičius ir tapatybė kol kas nėra žinomi. Valdžia atsisakė atskleisti detales, nes jų sulaikymo operacija tęsiasi. Vienos gyventojams buvo įsakyta likti namuose. Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas pasakė, kad operacija truks dar kelias valandas, ir paragino piliečius prieš einant į lauką ryte perskaityti naujienas.







Iš viso policija ir Vidaus reikalų ministerija pranešė apie šešis išpuolius. Yra žinoma, kad vienas teroristas buvo pašalintas. Austrijos vidaus reikalų ministerija nei patvirtino, nei paneigė informacijos, kad teroristai turėjo šachidų diržus. Nušautas teroristas turėjo ilgavamzdį šaunamąjį ginklas, šachido diržą.

Pranešama, kad septyni žmonės, įskaitant policininką, buvo sunkiai sužeisti ir operuoti. Tūkstantis žmonių buvo užblokuoti Vienos operoje.

Apie vidurnaktį Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas socialiniame tinkle „Twitter“ pavadino išpuolį teroro aktu. Jis parašė: „Dabar mes išgyvename sunkias valandas mūsų respublikoje. Norėčiau padėkoti visoms tarnyboms, kurios šiandien ypač rizikuoja savo gyvybe dėl mūsų saugumo. Mūsų policija ryžtingai imsis veiksmų prieš šio žiauraus teroristinio išpuolio organizatorius.“



„Tai sunkiausia diena Austrijai per daugelį metų", - pasakė vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris (ÖVP) spaudos konferencijoje po teroro išpuolio Vienoje. „Mes turime keletą sužeistų, kelis nužudytus, o specialiosioms pajėgoms pavyko sunaikinti stipriai ginkluotą teroristą", - sakė ministras. Šiuo metu „bent vienas nusikaltėlis vis gaudomas.“ Nehammeris dar kartą paprašė Vienos gyventojus likti namuose. Meras Michaelas Ludwigas, atsižvelgdamas į situaciją, antradienį uždarė mokyklas.

Austrija moka didelę kainą už neatsakingą ES ir savo valdžios imigracijos politiką. Vien tik vakar iš Afrikos į Italijos Lampedūzos salą atplaukė 900 potencialių teroristų iš Afrikos. Spalio 29 d. islamo teroristas Brahim Aoussaoui (21 m.), nužudęs Nicos katedroje tris krikščionis, rugsėjo 20 dieną nelegaliai iš Tuniso atvyko būtent į Lampedūzą. Leidimą, leidžiantį laisvai keliauti po Europą ir žudyti europiečius, teroristui išdavė Raudonasis kryžius.





Pagal naujausią informaciją žuvo trys civiliai, nušautas vienas teroristas, daug sužeistų. Teroristai – IS-rėmėjai. https://www.krone.at/2266925



Sinagogos rabinas Schlomo Hofmeister, kuris gyvena greta sinagogos, patvirtino, kad išpuolis vyko prieš kitoje gatvės pusėje esančius kavinės lankytojus, į kuriuos teroristas šaudė iš automatinio ginklo (žiūr. nuotraukas). Jis paleido į juos apie 50 kulkų.

https://www.ilgiornale.it/news/mondo/almeno-50-colpi-ai-clienti-bar-poi-barbara-esecuzione-strada-1900645.html

Šaltiniai:

https://www.krone.at/2266750

https://www.krone.at/2266891

https://www.krone.at/2266893






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą