2020-11-27

THANKSGIVING 2020. JAV gyvenančio rašytojo Valdo Anelausko laiškas


Labas vakaras, gerbiamas Algimantai,

Šiandien pas mus čia vadinamoji Padėkos diena (Thanksgiving), kuri ir yra amerikonams paprastai bene pati svarbiausia metų šventė, tačiau pas daugelį jų (tame tarpe, suprantama, ir mus) šįkart nuotaika tikrai toli gražu ne šventinė. Kai sakau "daugelį", turiu omeny pusę Amerikos gyventojų, kadangi čionykštė visuomenė, kaip ne kartą ir ne du visur jau esu minėjęs, yra suskilusi į dvi radikaliai priešiškas dalis. Taigi viena dalis šiandien švenčia ir dėkoja Šėtonui už pergalę, o kitai kokia gi čia šiemet išvis gali būt šventė, už ką ir kam dėkot?..  



Beje, šiemet pirmas Thanksgiving, kada mes net negavom mūsų tradicinio kalakuto. Mes visada būdavo pirkdavom tiktai rūkytą kalakutą, kuris dvigubai (ar net trigubai) brangiau kainuodavo, bet ir skonis užtat jo dešimt kartų geresnis, negu paprasto, o šiemet jų, tų rūkytų, kažkodėl išvis niekur nėra. Apvažiavom vakar visas parduotuves, buvom pasirengę sumokėt už jį kiek bekainuotų, bet nė vienoje taip ir nepavyko rast. Visur sako, kad šiemet, dėl tos koroninės nesąmonės, atseit "turkey shortage", todėl ir parduoda tiktai tokius kalakutų variantus, kur liaudis labiausia mėgsta ir perka. Rūkyti kalakutai matyt nebūdavo labai populiarūs. Taigi teks apsieit šiandien be kepto kalakuto. Vietoj tradicinio amerikoniško kalakuto pasidarysim geriau tradicinių lietuviškų cepelinų.  :)

Na o dėl koronavelniavos, tai man atrodo, kad mes čia vis gi esame bent jau šiek tiek geresnėje padėtyje, nei kad dabar yra daugelyje kitų šalių. Bent jau kol kas. Čia tie, kas eina gatve be antsnukio, vis gi dar nėra baudžiami. Vakar ryte buvau nuvažiavęs pasivaikščioti prie upės tai net nustebau, kad bene du trečdaliai žmonių ten ir vaikščiojo be antsnukių. Čia mes iškart matome, jog jeigu žmogus neturi kaukės tai jis ar ji šitaip ir parodo, kad protestuoja prieš visą šitą siurrealistinį absurdą. Ir tokių yra vis tik nemažai. Tame tarpe, aišku, ir mes su žmona. Europoje žmonės taip pat protestuoja, bet ten valdžia griežtai slopina tokius protestus, kaip kad buvo neseniai Berlyne. Girdėjau, kad ir Lietuvoje, kai žmonės Vilniuje protestavo prieš priverstines kaukes ir karantiną, jiems visiems, kiekvienam buvo skirta 1500 eurų bauda. Mes tokio teroro čia dar neturime. Nors irgi dabar, būtent šios šventės proga, paskelbtas dviejų savaičių karantinas, kurį kažkodėl pavadino ne karantinu, o "užšaldymu"...


VALDAS

Asakymas:https://lebionka.blogspot.com/2020/11/thanksgiving-2020-lietuvoje-mano.html





 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą