2024-06-20

Beprotynmetis Vilniuje. Taip atrodo Vilniaus savivaldybės suremontuotas šaligativis

 

https://youtu.be/Sx9cqBatTc4  

Vilniaus Petro Vileišio 15 namo, o ir kitų aplinkinių namų gyventojai, neteko žado išvydę, kaip atrodo savivaldybės suremontuotas  (!!!) pėsčiųjų takas. "Remonto" vietą, įamžintą iš dviejų krypčių, nuotraukoje apvedžiau mėlynai.

Esu rašęs, kad šis ir iš namo kiemo pusės esantys šaligatviai buvo sunaikinti, kuomet juos traiškė sunkiasvorė statybinė technika, kurios pagalba savivaldybės idiotai, kitaip nesiverčia liežuvis vadinti šitų niekadėjų, vykdė aplinkos "tvarkymo" darbus

Vaizdas iš priešingos namo pusės

Beprotynmetis Vilniuje


Mano fiksuojamą Vilniaus miesto savivaldybės veiklą pavadinau "Beprotynmečiu". Kai matai tokius šaligatvius Antakalnyje, kaip mano nuotraukose, ir išgirsti, kad Pilaitėje, kieme tarp daugiabučių už milijoną eurų pilamos smėlio kopos, pagalvoji, kad gyveni beprotnamyje, o ne sostinėje.

Savivaldybės portale "Made in Vilnius" nesenai paskelbtas straipsnis "Pilaitėje įrenginėjamos smėlio kopos". Jame rašoma:

Vilniuje sparčiai įsibėgėja viešųjų erdvių tvarkymo darbai. (...) Esamos pušelėmis apsodintos poilsio aikštelės bus pritaikomos jaukių susitikimų, nedidelių renginių, stalo žaidimų, piknikų, gimnastikos erdvėms. Vaikų žaidimų aikštelė įrengiama centrinėje skvero dalyje: pakankamai toli nuo gatvės, kad vaikai neišbėgtų į gatvę, taip pat matoma iš suaugusiems skirtų poilsio, susitikimų, gimnastikos erdvių. Šiaurinės skvero dalies pagrindinis akcentas – iš dalies apželdinta smėlio kopa, kurianti ypatingą smėlynų atmosferą. Šios teritorijos sutvarkymas kainuos apie 923 tūkst. Eur.


Gal Antakalnio gyventojai nežino Vilniaus Savivaldybės planų? Gal ir Petro Vileišio gatvėje kuriama kokia nors eko-sistema? Pvz. pelkė ar purvynė?


P.S. Lai mane jie pavadins "vatniku" ar "kremliniu", bet aš vis tiek pasakysiu, kad sovietmečiu štai tokie fokusai buvo neįsivaizduojami. Vagys buvo sodinami, o idiotai gydomi.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą