2017-04-05

57 procentai prieglobsčio prašytojų yra žemos kvalifikacijos


Išsilavinę pabėgėliai – tai mitas, rašo Austrijos dienraštis Krone. Įmonės Think Tanks EcoAustria tyrimai parodė, kad prieglobsčio prašytojų kvalifikacija yra nedidelė. Be to visiems jiems pradėjus dalyvauti darbo rinkoje, nedarbas Austrijoje iki 2030 metų padidės 0,4 procentais, rašo tyrimo autoriai, kurie tyrimams panaudojo pabėgėlių apklausas ir palyginamuosius duomenis iš jų kilmės šalių. Be to, buvo panaudoti Vokietijos migracijos reikalais užsiimančių žinybų duomenys.

Vokietijoje atlikti 420000 pabėgėlių tyrimai parodė, kad tik 19 procentai iš jų turi aukštą kvalifikaciją, 24% vidutinę, o 57 – žemą.

Tyrimo duomenimis žema pabėgėlių kvalifikacija Austrijos darbo rinkai turės neigiamas pasekmes: augs nedarbas ir mažės uždarbiai. Prieglobsčio prašytojai susiras pagrindinai žemos kvalifikacijos reikalaujančias darbo vietas, tai stabdys darbo užmokesčio augimą. „Vidutiniškai visų darbuotojų kategorijų darbo užmokesčiai augs lėčiau 0,3 procentais, nei tai būtų be pabėgėlių antplūdžio,“-kalbama tyrime.

Pabėgėlių bedarbystė Austrijoje auga. Iš 100000 pabėgėlių, atėjusių 2015/2016 metais į šalį, įsidarbino vos keli tūkstančiai.

Po „ekspertų“ sukelto triukšmo apie pabėgėlių naudą Austrijos ekonomikai tapo aišku, kad tai labiausiai nekvalifikuoti migracijos banga per visą Austrijos istoriją, ir jų integracija „tęsis dešimtmečius“. Šalies ekonomikai šie migrantai neatneš jokios naudos, o vien tik nuostolius.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą