2017-04-13

Valentinas Katasonovas apie dabartinę Rusijos konstituciją, Navalną ir Dimoną (Medvedevą)


Betvarkė valdžios struktūrose (labai primenanti mūsiškę) pas mūsų kaimynus negali džiuginti sveikos psichikos žmogų. Jau mėnuo laiko Rusijoje netyla skandalas dėl Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo neskaidriai įgytų turtų, apie kuriuos paviešino Aleksėjus Navalnas filme „Jis jums ne Dimonas“.

Skandalas netyla. Apie premjero D.Medvedevo veiklą kritiškai pasisakė žinomas Rusijos ekonomistas Valentinas Katasonovas, kurį cituoju:

Matyti, kad mūsų konstitucija buvo rašoma diktuojant konsultantams iš už vandenyno. Mūsų konstitucija – kolonijinės šalies! Net jeigu paskaityti šitą striuką konstituciją ir sulyginti ją su realiu gyvenimu nesunku pamatyti, kad ir ji absoliučiai nevykdoma ir nepaisoma.

Pats paprasčiausias pavyzdys. Ponas Navalnas pasisakė su savo video medžiaga apie mūsų premjerą. Premjeras juk pas mus ne žmogus nuo staklių, jis profesionalus juristas, jis supranta, kad šioje situacijoje pirma ir teisinga reakcija iš jo pusės turėjo būti ieškinys dėl garbės ir orumo gynimo. Matomai, kad jei mėnesio bėgyje toks pareiškimas nepasirodo, tai liaudis ima suprasti, kad nėra dūmų be ugnies. Taip pat Konstitucijoje parašyta, kad pas mus dar yra ir teisėsaugos organai, yra Prokuratūra ir Tyrimų komitetas, kuris be abejo turi sekti įvykius net žymiai mažesnio kalibro, nekalbant apie šį.

Aš kiek nustebau, kada sužinojau, kad mūsų juristai jau nusiuntė laišką į prokuratūrą dėl jos neveiklumo, o atsakymas buvo toks: „Vyriausybės veikla nėra mūsų kompetencijoje“. Kaip jums tai patinka? Dėl to aš dar kartą perverčiau Konstituciją ir vėl supratau, kad mes neturime jokios
Konstitucijos. Mūsų visuomenės ir valstybės eilinį kartą nušvietė Aleksejus Navalnas. Toliau, tegul juristai ką nors pasakys. Pas mus juk juristų perprodukcija, tegul jie laisvu nuo darbo laiku pamąsto apie šią temą.

Medvedevas tai tik darbo pradžia. Manau, kad šiais metais ir sekančiais bus daug įdomių, ryškių video ir informacijos įmetimų. Aš manau, sukurtas detalus ir subtilus planas to, kaip „nuleidinės“ mūsų vadovus. Visame tame, žinoma, apsireiškia klinikinis mūsų vadovybės netalentingumas, kuri nei tinkamo atsako negali duoti, nei savo klaidų pripažinti, nei žmones nuraminti. Valdininkai linkę nieko neveikti. O daug metų tokio neveiklumo, deja, atvedė prie pilnos mūsų intelektualinės ir moralinės elito atrofijos.

Šaltinis:









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą