2017-04-15

USA: Welcome to stone ages! (JAV: Sveiki atvykę į akmens amžių!)


Balandžio tryliktą visa Vakarų spauda net čepsėdama pasakojo apie 9,5 tonų JAV bombą, kuri buvo susprogdinta Afganistane. Tai buvo visų be išimties Vakarų MIP svarbiausia naujiena!

Visą „civilizuotą pasaulį“ labiausiai sujaudino ne naujiena apie mokslo pasiekimus, kurie padeda žmonijai kovoti su ligomis, kurti naujas produktyvesnes augalų ir gyvūnų veisles, patogesnius namus, ne pasiekimai, kurie šviečia ir taurina žmoniją, daro ją bent kiek laimingesne. Ne, „civilizuotas pasaulis“ net čepsėdamas džiaugėsi, kad JAV pasigamino tokią nežmoniškai didelę bombą!

Sugrįžome į akmens amžių? Į tuos laikus, kai žmogus atsistojo ant dviejų kojų ir tapo Homo erectus (žmogus stačias). Tais gūdžiais akmens amžiaus laikais viską lėmė vėzdo dydis.

Koks baisus idijotizmas sukaustė Vakarų pasaulį, kokia baisi jo moralinė ir psichinė degradacija, protinė demencija, kad bombą jau ėmė vadinti „motinos“ („visų bombų motina“) vardu. Ne, tai ne "civilizuotas pasaulis". Tai laukinis, žmogėdrų, vos išmokusių stovėti ant dviejų kojų, pirmykščių urvinių Homo erectus pasaulis.

P.S.

Buvęs Amerikos specialiųjų tarnybų darbuotojas Edvardas Snaudenas savo mikrobloge Tviteryje parašė, kad susprogdinta bomba kainavo 314 000 000 dolerių. Be to jis pažymėjo, kad Nangarcharo provincijoje, kur ją susprogdino, yra urvų kompleksas Tora-Bora (puštūnų kalba „Juodoji ola“), kuris nusileidžia po žeme iki pusės kilometro gylio ir jo tuneliai tęsiasi 25 kilometrus.

Labirintų gilumoje yra ginklų sandėliai, slėptuvės, gyvenamos patalpos. Savo laiku Tora-Bora tarnavo įtvirtintu rajonu afganų modžachrdams, 1979-1989 metais kovojusiems su TSRS. Vėliau šias olas naudojo Usama ben Ladenas. The New York Times duomenimis, šių olų statybą finansavo JAV CŽV.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą