2017-04-17

Čečėnijos homoseksualistai – didžiausias Vakarų rūpestis?


Birželio pradžioje iš „Novaja gazeta“(Naujas laikraštis) pasigigirdo signalai, kad neva Čečėnijoje persekiojami homoseksualistai. Izraelio portalas isra parašė: „„Novaja gazeta“ tvirtina, kad Čečėnijos teritorijoje ėmė veikti koncentracijos stovykla, kurioje kankina ir žudo vyriškos lyties atstovus, kurie įtariami homoseksualistiniais ryšiais. Remdamasis LGBT-aktyvistės Svetlanos Zacharovos (Svetlana Zakharova) pareiškimu tas pats leidinys rašo, kad koncentracijos stovykla, įrengtas buvusios karinės bazės teritorijoje Argune, gali būti toli gražu ne vieninteliu tokio pobūdžio objektu. Be kita ko, aktyvistė pareiškė, kad Čečėnijos valdžia homoseksualistų atžvilgiu taiko kankinimus, panaudojant tam elektros srovę, bet kai kuriuos gėjus paleidžia su sąlyga, kad jie nedelsiant išvyks iš šalies ir nesiims bandymų sugrįžti. „Amnesty International“ atstovybė RF pakvietė Maskvą ištirti galimą buvimą Čečėnijoje minimų koncentracijos stovyklų“.

Ramzano Kadyrovo atstovas spaudai pažymėjo MIP, kad "Čečėnijoje vyrai yra teisingos orientacijos ir apie tai kalba didelis gimstamumas Čečėnijoje".

Net neišsiaiškinus gandų dėl homoseksualistų persekiojimo Čečėnijoje patikimumo, Vakaruose buvo sukeltas didelis triukšmas.

Kokios to triukšmo galimos priežastys ir kas tuo suinteresuotas?

Taigi, šiam keistam „Civilizuotam pasauliui“ visai nerūpi, kad homoseksualistus persekioja Saudo Arabijoje, Katare, Kiuveite, kitose islamo valstybėse, bet labai tapo svarbūs gandai, kad, neva, persekiojami Čečėnijos homoseksualistai.

Čečėnija, žinia, savotiškas regionas, kur Rusijos nedaug telikę, kur merginos į mokyklą vaikšto apsidengusios galvas, kur nepardavinėja alkoholio, o jų lyderis Ramzanas Kadyrovas turi generolo laipsnį ir vadovauja kariuomenei. O kariuomenė toje Čečėnijoje, tarytum ir Rusijos, ir ji labai galinga. Tai mažiausiai 40 tūkstančių specialiųjų dalinių karių, geriausiai paruoštų pasaulyje ir pačių karingiausių. Istoriškai tai norma, čečėnai nepaprastai karingi, jie dar pas Rusų carus tarnavo jų apsaugoje. Dabar jie caro Vladimiro Putino garantas. Savotiška simbiozė.

Dar yra ten „Nacionalinės gvardijos“ daliniai, kurie labai sėkmingai prižiūrėjo tvarką Sirijoje, Aleppo mieste. Tai, suprantama, nepatiko Izraeliui, norinčiam suskaldyti Siriją, kad nereikėtų grąžinti jai Izraelio 1967 metais okupuotų Golano aukštumų, kur yra didžiausias regione gėlo vandens Tiberijaus ežeras (Galilėjos jūra) derlingiausios žemės, citrusinių sodai, kur išauginama 70% Izraelio citrusinių. Izraelis, be to, savo ligoninėse gydo teroristus iš Sirijos, o Egipto televizija net informavo, kad "Islamo valstybės" vadovas Abu Bakr al-Bagdadi yra Mosado agentas. 


Dėl „Čečėnijos gėjų persekiojimo“ sujudo visa Izraelio agentūra užsienyje. Susirūpinimą gėjų padėtimi Rusijoje nedelsiant pareiškė JAV valstybės departamentas, o pačioje Rusijoje žydų tautybės rusofobas ir „Echo Moskvy“(Maskvos aidas) vyriausias redaktorius A.Venediktovas pavadino Čečėniją „namuose išaugintu IVILu“. „Tokiems ir ant kelių atsiklaupusiems, pavojinga atleisti“, - pasakė Venediktovas. Į jo įžeidimus čečėnų tautai atsakė Čečėnijos muftijus savo interviu portalui „Groznyj-inform“ ir išvadino A.Venediktovą „užsienio darbuotoju“, „šaitanu“, „satanistu“ ir „nevertu būti žmogumi“. „Mums visiškai vis vien, kaip vienas ar kitas supranta žodį „atsakas“, svarbus pats faktas, kad jis neišvengiamas“, - pabrėžė muftijus. Valstybės Dūmos narys Šamsailas Saralijevas pasakė: „Lyginti su „Islamo valstybe“ regioną, kuris įveikė terorizmą, gali tiktai atviri Rusijos priešai, kurie siekia sutrikdyti šalies stabilumą iš vidaus“. 

Ši istorija apie „Čečėnijos homoseksualistus“ gali tarnauti puikiu pavyzdžiu, kaip iš piršto išlaužiami konfliktai. Iš išorės nesiseka sugriauti Rusijos, todėl Rusija griaunama iš vidaus, o tam kurstomi tarpnacionaliniai konfliktai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą