2023-10-06

Dr.M.Starkevičiūtė: ir mokytojams pinigų yra, ir atbėgėlius neprivalome gydyti, jais rūpintis. Skandalinga afera Baltijoje (video)


https://www.youtube.com/watch?v=0l4LSPjXqUg

Dr.Margarita Starkevičiūtė Rūtos Janutienės Laidoje "Šimonytė grįžo į nusikaltimo vietą. Migrantų sveikata ir švietimas: spėkit, kieno sąskaita" pasakojama, kad per pastaruosius pusantrų metų į Lietuvą yra atvežta 200 000 migrantų. Tiek pat lietuvių išvyko iš Lietuvos. Šiuo metu Lietuvoje realiai yra 2,6 milijono gyventojų. 100 000 atėjūnų nedirba. Likę, net dirbdami, yra krūvis Lietuvos socialinei sistemai, nes dauguma dirba nekvalifikuotą darbą, yra apmokami pagal "juodas" schemas. 


Lietuva gali nebepriimti imigrantų iš Ukrainos ar Baltarusijos, kaip tai daro Liuksemburgas, bet migracijos, drastiškai keičiančios demografinę Lietuvos sudėtį, valdžia nestabdo. 

"Pramonininkų konfederacija" skatina nekvalifikuotos darbo jėgos įvežimą iš Vidurinės Azijos. Tai nuostolinga Lietuvos makroekonomikai, bet padeda "pasistatyti vilas užsienyje" valstybės interesus ignoruojantiems verslininkams.

M.Starkevičiūtė papasakoja ir apie mega aferą Baltijos jūroje su vėjo jėgainėmis. Mums "moki-vagi" meluoja, kad vėjo jėgaines verčia statyti EK dėl atsinaujinančių enegijos šaltinių naudojimo programos. Tačiau dujos, valstybės turimas "Independens", ir yra atsinaujinantis energijos šaltinis. ES turi blogą patirtį su vėjo jėgainėmis. Šiaurės jūroje pastatytas vėjo jėgainių parkas nepasiteisino - nėra vėjo.

Jėgainės Baltijos jūroje -  mega afera dar ir todėl, kad finansuojama iš mokesčių mokėtojų kišenės ir nėra numatytos lėšos, kiek kainuos utilizuoti šias jėgaines po kelių dešimčių metų. Jos bus sprogdinamos ir laidojamos jūroje, kadangi išvežti jų neįmanoma, Baltijos jūroje, labiausiai užterštoje Pasaulyje.

Dr.Margarita Starkevičiūtė laidoje paneigė premjerės Ingridos Šimonytės melą, kad valstybės biudžete nėra pinigų mokytojų algoms. Politikės nuomone, PIŠ nesugeba vadovauti valstybei, jos finansams, ūkiui.


Laidoje dar kalbama apie planus vežti per Klaipėdos uostą ukrainietiškus grūdus. M.Starkevičiūtė pateikia argumentus ir faktus, kad tai eilinė beprotiška šios valdžios afera. "Kur dėsime užkrėstus grūdus? - klausia prelegentė, gal užkąsime Palangos ir Nidos smėlyje?"



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą