2020-03-30

Kas iš mėgintuvėlio paleido koronavirusą? Įrodymai, kad jis buvo pagamintas karinėse laboratorijose (video)


Video pasakojama: Iki šiol oficiali versija skelbia, kad COVID-19 yra gamtoje atsiradusi koronaviruso mutacija. Tačiau jo laboratorinė kilmė jau nekelia abejonių. Daugelis pasaulio mokslininkų yra šios nuomonės.

O dabar įrodymai. Pateikiama 5 metų senumo publikacija: „Mokslininkai atrado naują mirtiną gripo virusą.“ Biologai sukūrė virusą, sugebantį tiesiogiai apkrėsti žmogų ir sukelti jo mirtį. Tyrėjai eksperimentavo kurdami hibridą koronaviruso iš Kinijoje gyvenančio šikšnosparnio. Jie sukryžmino jo paviršiaus baltymo SHC-014 geną su SARS viruso genomu, kurį paėmė iš šikšnosparnių plaučių. Buvo gautas virusas-mutantas. Daugelis nepatikėjo šia naujiena. Tačiau straipsnyje yra nuoroda į originalią publikaciją žurnale „Nature“ „Engineered bat virus stirs debate over risky research. Lab-made coronavirus related to SARS can infect human cells“. Ir nepaisant to, kad įžangoje redakcija atsiriboja nuo šio fakto, iš šio straipsnio galima pasisemti daug informacijos ryšium su dabartiniais įvykiais. Straipsnio autoriai yra penkiolika mokslininkų, 13 iš kurių yra iš Šiaurės Karolinos universiteto, o du jų – bendradarbiai iš laboratorijos specialių patogenų ir biosaugumo iš Uhanio virusologijos instituto. Žurnale mokslininkai detaliai išdėstė darbo metodus sukūrimo dirbtinio patogeninio viruso ir jo sugebėjimą užkrėsti peles ir žmogaus plaučių epitelio ląsteles. Kaip nurodoma straipsnyje, šio darbo tikslas buvo SARS grupės virusų patogeniškumo tyrimas.



Chimeriniai SARS virusai tai dirbtinai sukurti koronavirusai, SARS pagrindu ir su skirtingu patogeniškumu. Juos augino ant Vero E6 ląstelių, gautų iš JAV armijos infekcinių susirgimų instituto.

Akivaizdu, kad tyrimai buvo susieti su šia karine JAV struktūra. Žmogaus plaučių ląstelių kultūra buvo gauta pagal Šiaurės Karolinos universiteto protokolą. Šis virusas buvo auginamas ant kultūros diferencijuotų žmogaus kvėpavimo takų epitelio ląstelių. Tai reiškia, kad mokslininkai tyrė galimybę užkrėsti būtent žmogų.

Buvo sukurti du dirbtiniai koronavirusai: chimerinis mutantas ir SHCO14-CoV. Abi šias konstrukcijas patvirtino Šiaurės Karolinos universiteto ir Dual Use Of Concern Committea. Buvo stebimas ir pačių tyrinėtojų saugumas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą