2022-10-24

Puota maro metu. Svečiuose karaliai, kad Nausėdoms būtų linksmiau? (replika)


Dykai valstybės duoną valganti Nausėdų šeimyna, kad praskaidrinti savo visuomenei mažai naudingą gyvenimą, sugalvojo trims dienoms pasikviesti Belgijos karališkąją šeimą. Dvaro užsakymus vykdanti LRT uoliai nušviečia šią bakchanaliją krizės metu: 


"Belgų monarchus priėmęs Nausėda: mūsų šalys kartu griežtai smerkia Rusijos karinę agresiją"

https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1807566/belgu-monarchus-priemes-nauseda-musu-salys-kartu-grieztai-smerkia-rusijos-karine-agresija

"Belgų karalienė Matilda susipažino su Lietuvos žydų kūryba ir kultūriniu paveldu"

Taip jau pas tuos, kur pirma, o gal pusantros kartos nuo žagrės (jau vien vardas ko vertas, gerai reikia arielkos prigerti, kad vaiką kitataučiu pavadinti, inteligentas gink Die tokios durnystės nepadarytų, o inteligento vaikas neištvertų tokio durno vardo nepakeitęs), labai jau norisi su karaliais ir princais pasitūsinti. Man gi smagu, kada gi melžėjos išvaizdą turinčią moterį bepamatysi įvilktą į karališkus apdarus?

Aš su sutuoktine, kaip ir kiti žydiškų šaknų turintys Lietuvos gyventojai, buvome labai pamaloninti, kad karalienė buvo pažindinama su žydų kultūra. Gerai, kad gerbiamos tautinės mažumos. Tik kodėl pradėta nuo antro galo, su lietuvių kultūra karališkos šeimos nesupažindinus? Neteko girdėti, kad Izraelyje ar kaimyninėje Lenkijoje tokie fokusai vyktų.

Gal jau ir prezidentūra su Vilniaus meru į Siamo dvynius suaugo ir visaip lietuvybės kratosi? Sunku pasakyti, bet tokia tendencija lietuvių neturėtų džiuginti. Tai labai panašu į Lietuvos ištautinimą, lietuvių darymą antrarūšiais piliečiais.

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą