2023-02-22

Putino pranešimo Nacionaliniam susirinkimui metu žydų religinės bendruomenės atstovų salėje nebuvo?

 


Atidžiai vakar stebėjau susirinkusius salėje. Tokia tradicija, kad per kiekvieną V.Putino pranešimą telvizijos kameros būtinai parodo visų Rusijoje veikiančių religinių konfesijų atstovus. Vasario 21 d. Vladimiro Putino pranešimas nebuvo išimtis. Kameros užfiksavo garbingose salės vietose sėdintį Rusijos patriarchą Kirilą, kiek atokiau sėdinčius Rusijos musulmonų ir budistų lyderius. Nebuvo tik rusijos žydų bendruomenės atstovų, nors jie visada dalyvauja tokiuose renginiuose ir yra visada stambiu planu rodomi?

Rusijos informacijos šaltiniuose aš neradau atsakymo, kodėl Vladimiro Putino pranešimo salėje nesiklausė Rusijos vyriausias rabinas Berl Lazar ir Rusijos žydų bendruomenių federacijos prezidentas rabinas Aleksandras Boroda.

Šių metų sausio 26 d. Rusijos vyriausiasis rabinas Berlas Lazaras patikino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad žydų bendruomenė yra pasirengusi padaryti viską, kas įmanoma, kad būtų pasiekta taika.

Berlas Lazaras ir Rusijos žydų bendruomenių federacijos prezidentas rabinas Aleksandras Boroda susitiko su prezidentu Holokausto aukų atminimo dienos išvakarėse.

"Mes visi suprantame, kad visi esame vieno Dievo vaikai, ir norime, kad visi vaikai gyventų broliškai, vienas kitą suprasdami, draugiškai, gerbdami vienas kitą. Kai žmonės kenčia, tai reiškia, kad kažkas jiems trukdo gyventi ramų, normalų gyvenimą. Talmude sakoma, kad tas, kuris išgelbsti vieno žmogaus gyvybę, atrodo, išgelbsti visą pasaulį, ir aš kartoju: mes, žydų bendruomenė ne tik Rusijoje, bet ir visame pasaulyje, esame pasirengę padaryti viską, kad rastume taikius sprendimus", - susitikime kalbėjo rabinas Lazaras.

Vladimiro Putino santykiai su Berl Lazaru visada buvo labai draugiški. 


Izraelio spauda: Berl Lazaras ištisus metus maitina Putiną macais


2018 m. balandžio mėn. Izraelio portalas Cursorinfo.co.il informavo savo skaitytojus, kad „Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kiekvieną dieną valgo košerinius macus, kuriuos atveža jam į Kremlių vyriausias Rusijos rabinas (pagal Chabado versiją) Berl Lazaras.

Apie tai pranešė kelios Izraelio MIP, tarp jų portalas „Kikar-Šabat“ su nuoroda į vyriausią RF rabiną.

Berl Lazaro žodžiais, macai — tai mėgiamas Putino maistas, kurį jis paprastai valgo iš ryto, užgerdamas arbata.




Vienas iš Chabado leidinių pateikė iliustraciją iš publikacijos, kur Putino galva yra pavaizduota fabrikinės gamybos „macos lakšto“ fone (Chabadininkai gamina apvalius „rankų darbo“ macus).
Cursorinfo pažymi, kad nepaisant Rusijos prezidento kulinarinių pomėgių, šioje šalyje kiekvieną dieną skelbiami „purvini antisemitiniai paskviliai, skatinantys neapykantą žydams ir kviečiantys rengti pogromus. Maskvos „kovotojai su ekstremizmu“ to nemato ir yra užsiėmę kitais reikalais, pažymi portalas Cursorinfo.

Rusijos spaudoje yra informacijos, kad pagal motiną, kurios mergautinė pavardė Šalomovą Marija, Vladimiras Puinas - žydas.



Rusija kaip macas. Žurnalas Beit-Mašiach (Niujorkas-Kfar Chabad), Nr.1113.  


2022 metais Spalio pabaigoje Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas, Federalinės saugumo tarnybos generolas leitenantas Aleksejus Pavlovas dienraštyje "Argumenty i Fakty" paskelbė straipsnį "Kas verdama "raganos katile". Ukrainoje stiprėja neopagoniški kultai". Generolas greta kitų sektų paminėjo ir žydų chasidų sektą "Chabad Liubavič", kuri turi labai glaudžius santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.


2023 m. sausio 20 d. dienraštyje “Zavtra” (Rytoj) paskelbtas straipsnis, pavadintas “Patruševo padėjėjas atleistas iš pareigų už tai, kad pavadino Lubavičių chasidus "sekta"”, autorius Aleksej Ivanov. Straipsnyje rašoma:

Prisimenate FSB generolą Aleksejų Pavlovą? Praėjusį rudenį Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus padėjėjas savaitraštyje "Argumenty i fakty" paskelbė straipsnį "Kas dedasi "raganų katile", kuriame kalbėjo apie Ukrainos virsmą totalitarine hipersekta ("Kijevo valdžia pirmiausia virto karingais fanatikais, kurių pažiūros tiesiogiai prieštarauja normalių žmonių pažiūroms") ir būtinybę desatanizuoti šią teritoriją per URM. Be kita ko, jis paminėjo chasidus chabadnikus, pabrėždamas: "Pagrindinis Lubavičių chasidų principas - sektos šalininkų pranašumas prieš visas tautas ir žmones." Įsiutę žydai apkaltino Pavlovą antisemitizmu, "bandymais iškreipti judaizmo suvokimą masinėje sąmonėje" ir net "kraujo šmeižtu" bei pareikalavo, kad generolas būtų atleistas iš Saugumo Tarybos ir patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Prieš Aleksejų Anatoljevičių pasipylė įžeidimų ir grasinimų srautas. Tai pasiekė tokį lygį, kad tiesioginis Aleksejaus viršininkas, saugumo tarnybos sekretorius Nikolajus Patruševas (žiniasklaidoje Pavlovas buvo vadinamas Patruševo dešiniąja ranka), buvo priverstas viešai atsiprašyti. Pats generolas leitenantas Pavlovas neatsiprašė.


Sausio 20 d. Aleksejus Pavlovas (nuotrauka aukščiau) buvo atleistas iš Saugumo Tarybos sekretoriaus padėjėjo pareigų, kurias ėjo nuo 2009 m. kovo 19 d. Prezidento dekrete atleidimo priežastis nenurodyta.

Kokia juoda katė perbėgo gerus Rusijos žydų bendruomenės vadovybės ir Prezidento V.Putino santykius galima tik spėlioti. Gali būti, kad tai buvo V.Putino pranešime išreikštas reikalavimas Rusijoje veikiančias bendroves deofšorovizuoti, jų registraciją perkelti į Rusiją, čia mokėti mokesčius, investuoti kapitalus?

Palaukime kelias dienas ir sužinosime, kaip šį akibrokštą pakomentuos patys rusai.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą