2024-07-31

Barbara Butch sakė vaizdavusi Jėzų olimpinių žaidynių ceremonijoje

 


JAV portale "Lifesitenews" rašoma, kad nepadori lesbietė Barbara Butch, atsidūrusi gėdingos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos centre, sakė, kad siekė pavaizduoti „olimpinį Jėzų“, kaip matyti iš jos „Instagram“ paskyros ekrano nuotraukų, į kurias dėmesį atkreipė laikraščio „Post Millennial“ žurnalistas Thomas Stevensonas.



„Atsiprašau, bet 1) @barbarabutch kaip olimpinis Jėzus“, - rašoma iš prancūzų kalbos išverstame įraše jos ‚Instagram‘ istorijoje. Šį įrašą išsaugojo ir juo pasidalijo X Stevensonas.


Po tarptautinio pasipiktinimo homoseksualus ceremonijos vadovas Thomas Jolly teigė, kad šventvagiška ceremonija buvo skirta ne Paskutinei vakarienei imituoti, o pagonių dievams. Tačiau ceremonijoje aiškiai pavaizduotas pokylis su drag queens, parodijuojantis Leonardo da Vinčio paveikslą „Paskutinė vakarienė“.

Taip pat Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) paskelbė atsiprašymą, „jei kas nors įsižeidė“ dėl antikrikščioniškų atidarymo ceremonijų, teigdamas, kad jos neturėjo tikslo vaizduoti Paskutinės vakarienės. Vėliau šį atsiprašymą pasmerkė daugelis socialinės žiniasklaidos atstovų.

Irano lyderis ir dvasinis vadovas ajatola Ali Khamenei sakė, kad Jėzų Kristų tikrai gerbia visi musulmonai, o islamo respublika griežtai smerkia jo įžeidinėjimus.

„Jėzaus Kristaus gerbimas yra neginčijamas, vienareikšmis musulmonų klausimas. Mes smerkiame šiuos įžeidimus, nukreiptus prieš šventus dieviškųjų religijų asmenis, įskaitant Jėzų Kristų“, - parašė jis socialiniame tinkle X. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą