2024-07-23

Lenkai neapsikentė su baltarusiškos "Belsat" televizijos vadovų vagystėmis


Baltarusių televizija "Belsat", veikianti po Lenkijos "TV Polonia" sparnu Lenkijoje, pasižymėjo sistemingu antilietuviškos fašistinės litvinizmo ideologijos platinimu, lietuvių ir Lietuvos valstybės niekinimu, kėsinimusi į teritorinį mūsų valstybės vientisumą, sostinę Vilnių (1, 2, 3, 4). Į tai ne kartą atkreipė dėmesį visuomenininkai, žiniasklaida. 

Pastarosiomis dienomis Lenkijos spaudoje pasirodė informacija, kad buvusi „Belsat“ direktorė Agnieszka Romaszewska-Guzy su savo bendrininko Szymono Puaczo įmonėmis be konkurso sudarė 248 sutartis ir užsakymus, kurių didelė dalis taip ir nebuvo įvykdyta. Bendra žala siekė beveik 2 mln. dolerių. Už tokius atvejus gresia 5-8 metai kalėjimo (5).

Auditoriai teigia, kad „Belsat TV“ vadovybė sudarė IT paslaugų sutartis apeidama konkurso procedūras ir neanalizuodama rinkos. Jų teigimu, sutartys buvo sudarytos su bendrovėmis, kurios neturėjo reikiamos patirties. Jų nuomone, taip pat kyla įtarimų, kad šios bendrovės buvo sukurtos specialiai konkretiems užsakymams.

Radijo ZET ir RadioZET.pl žurnalistų tyrimo duomenimis, auditas taip pat atskleidė, kad paslaugos dubliuojamos. Pavyzdžiui, išorinei įmonei buvo mokama už į „YouTube“ įkeltos medžiagos archyvavimą, nors archyvavimas buvo įprasta TVP diskų archyvavimo veikla. TVP likvidatoriaus Danielio Gorgošo pateiktas pareiškimas buvo išsiųstas Varšuvos apygardos prokuratūrai.

Televizija „Belsat TV“ transliacijas pradėjo 2007 m.

Belsat TV - baltarusių kalba transliuojamas televizijos kanalas, kurį 2007 m. įsteigė grupė baltarusių ir lenkų žurnalistų, bendradarbiaudami su Užsienio reikalų ministerija, kaip Lenkijos visuomeninio transliuotojo Telewizja Polska S.A. dalis.

Agnieszka Romaszewska-Guzy dalyvavo kuriant „Belsat“, 2007 m. tapo jos direktore, taip pat vadovavo TVP Balstogės skyriui. Iš TVP ji buvo atleista 2024 m. kovo mėn.


Nuorodos:

https://lebionka.blogspot.com/2023/11/belsat-uz-lenkijos-pinigus-is-varsuvos.html

https://lebionka.blogspot.com/2023/11/belsat-skleidzia-litvinizmo-ideologija.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/11/belsat-uz-lenkijos-pinigus-is-varsuvos.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/11/belsat-skleidzia-litvinizmo-ideologija.html

https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/news-likwidator-tvp-zawiadamia-prokurature-chodzi-o-fikcyjne-faktury-i-milionowe-straty


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą