2018-05-25

Multikultūrinis švedų miestas tapo pragaru žemėje: mergina ir dvi moterys pasakoja savo istorijas



Staffanstorp-nedidelis miestelis in Skåne, Švedijoje. Po kelių audringų incidentų miesto gyventojai, ypač moterys, jaučiasi nesaugiai, praneša žinių Fria Tider portalas. Anglų kalba tai aprašoma portale Voice of Europe.

Švedų žurnalistas Joakim Lamotte apsilankė Staffanstorp mieste, pasikalbėjo su šio miesto gyventojais ir paskelbė savo interviu. Šio interviu ištrauką su angliškais subtitrais skelbia Voice of Europe. Youtube yra visas reportažas ir jo dalis švedų kalba.



Anksčiau šis Švedijos miestas buvo išgarsėjęs tiktai afgano išpuoliu su peiliu, po kurio šis „pabėgėlis“ buvo sulaikytas.

Joakimui Lamotte vietos gyventojai švedai pasakoja, kad miestas tapo pavojingu, jame klesti prievarta, gaujos, kurios dominuoja jo visuomeninėje erdvėje.

Viena mergina pasakoja apie seksualinį priekabiavimą ir sumušimą mokykloje. Jos žodžiais, tai kartojasi kiekvieną dieną.

Ji pasakoja, kaip jai graibstoma už krūtų, o kai ji išeina pasivaikščioti su savo šunimis. Ji pasakė bijanti dėl savo brolių ir seserų ateities.

Kita šio miestelio gyventoja žurnalistui pasakoja, kas vaikai prašo nieko nedaryti, nes gauja keršys jiems. Dar kita moteris pasakoja, kaip ją sumušė 15 žmonių „pabėgėlių“ gauja.

Interviu metu nelauktai pasirodė politkorektiškas advokatas ir paneigė miestiečių kalbas. Pasakė, kad miestas yra taikus. Advokato žodžiais, visiškai neteisinga skatinti „neapykantą“ visuomenėje. Jis tvirtina, kas Lamotte saitas yra „siaubingas“. Tai išgirdusios moterys aršiai jį puola ir sako: „žmonės turi žinoti, kas vyksta!“.

Įdomu, kaip šį reportažą pakomentuotų „zoologinio landsbergizmo“ šalininkai, pasiryžę Lietuvą užtvindyti tais „pabėgėliais“?

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą