2018-05-19

Švedija: mažiausiai 78% iš 9000 afganų-migrantų „vaikų“ melavo apie savo amžių



Portalas Voice of Europe cituoja švedų laikraštį Expressen, kuris ištyrė į Švediją atvykusius vaikus-migrantus afganus. Tyrimai parodė, kad mažiausiai 78% iš jų melavo apie savo amžių.

Šie pabėgėliai migracijos tarnyboje buvo registruoti kaip nepilnamečiai, nors daugumai jų tuo metu buvo daugiau negu aštuoniolika metų. Nei vienas iš atvykusių afganų neturėjo galiojančių dokumentų.



Nelydimi nepilnamečiai įgyja eilę privilegijų, jiems leidžiama lengviau susijungti su šeima, jiems švelnesnės bausmės už nusikaltimus. Šie „vaikai“ Švedijai per 3 metus kainavo 290 milijonus eurų.

Tokia pati situacija su „nepilnamečiais“ pabėgėliais yra ir Vokietijoje. Čia jie irgi meluoja apie savo amžių, dažnai sunkiai nusikalsta. Tuomet tenka atlikti medicinines amžiaus nustatymo ekspertizes. Jos parodo, kad tai subrendę vyrai.

„Nepilnametis“ Abdula D., kuriam iš pažiūros ne mažiau kaip 30 metų, Vokietijos Reino-Pfalco krašto Kandel miesto vaistinėje gruodžio 27 dieną papjovė 15-os metų mergaitę Mią. Sekančią dieną po žmogžudystės buvo paskelbta „15 metų“ žudiko nuotrauka. Vokiečius ištiko šokas, nes iš nuotraukos žvelgė subrendęs vyras, kuris mokėsi mokykloje su dvigubai už jį jaunesniais vokiečių vaikais.


2015 metų gruodžio mėnesį Kandel mieste padarytoje nuotraukoje įamžintos Kandel miesto 13-15 metų mokinės. Jos „šiek tiek pasimetusios ir droviai šypsosi prieš kamerą. Tarp jų pilna barzdotų jaunų vyrų, matomai iš Sirijos ir Afganistano, kuriems 20 ir daugiau metų“.

Nuorodos:





Pensininkai nusiminę: Skvernelio vyriausybė jiems atkišo špygą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą