2018-05-24

Europiečius apėmė siaubas: Merkel valdžia „pabėgėlius“ rengs sunkvežimių vairuotojais



Merkel „svečiai“ į šalį atvykę su padirbtais dokumentais ir su išgalvotais vardais dabar čia bus mokomi tapti sunkvežimių vairuotojais, nes jau eilę metų šie nekvalifikuoti arba beraščiai „Merkel svečiai“ sėdi vokiečių mokėtojams ant sprando be jokio darbo.

Vokiečių Raudonasis kryžius ir Logistikos organizacija (UVL) nori taip išspręsti vairuotojų deficito problemą Šlezvigo-Holsteino žemėje. Šios organizacijos verbuoja prieglobsčio prašytojus. Jų pastangas šio regiono ekonomikos ministras Bernd Buchholz įvertino, kaip „kūrybiškas ir pagirtinas“. Šiuo metu čia trūksta 1200 vairuotojų. 


Panašias bendranacionalines programas, kaip vairuotojų rengimas, paskatino tai, rašoma Breitbart, kad 2015 metais Vokietijos kanclerė Angela Merkel atvėrė valstybės sienas ir į šalį atvyko virš milijono migrantų iš Artimųjų Rytų ir iš Afrikos, dauguma iš kurių yra nekvalifikuoti.

2016 metais dvi Vokietijos transporto asociacijos atmetė tokį Merkel siūlomą vairuotojų rengimo projektą ir praėjus vos trims mėnesiams „pabėgėlis“ Anis Amri nužudė lenką vairuotoją, užgrobė sunkvežimį ir su juo atakavo Berlyno kalėdinę mugę. Žuvo 11 ir sužeista virš 50 žmonių.

Šį kartą planuojama priimti į darbą 100 „pabėgėlių“ į 25 auto kompanijas.

Pagal šią programą pas imigrantus bus tikrinami leidimai prieglobsčiui ir darbui, o taip pat vokiečių kalbos žinios.

Šią savaitę paskelbti apklausų rezultatai rodo, kad 80 procentų vokiečių nepasitiki migracijos tarnybos darbu. Tai įvyko po skandalo Bremeno miesto migracijos tarnyboje, kai buvo nustatyta, kad 1200 imigrantų pabėgėlio statusą gavo neteisėtai. Bremeno skyriaus darbą tiria Vokietijos prokuratūra, o visi šios tarnybos darbuotojai buvo nušalinti nuo darbo.

Federaline migracijos ir pabėgėlių tarnybą (BAMF) imta kritikuoti po to, kai ji suteikė prieglobstį teroristui Anis Amri. Paaiškėjo, kad buvo pažeista prieglobsčio suteikimo procedūra, padarė daugybę sukčiavimų su pašalpomis, buvo išduoti leidimai remiantis sufalsifikuotais pažymėjimais.

Ekonomikos profesorius Sinn perspėjo apie „pabėgėlių“ žalą Vokietijos ekonomijai: „Pabėgėliai Vokietijos mokesčių mokėtojams kainuos trilijoną eurų“


Garsiausias Vokietijos ekonomistas profesorius Hansas-Werneris Sinn prognozuoja, kad migrantų krizė gali kainuoti šaliai beveik vieną trilijoną eurų. Sinnas yra buvęs Angelos Merkel patarėjas ir iki pernai buvęs ekonominių tyrimų IFO instituto prezidentas.

Nuo 2015 metų Vokietija priėmė 1,5 milijono migrantų, kurie, kaip sako Sinnas, nėra stomatologai, teisininkai ir branduolinės energijos mokslininkai, tačiau dažniausiai neturi kvalifikacijos ir jokio išsilavinimo. Tarp jų 59 procentai buvo beraščiai. Profesorius nuomone, šie žmonės jų gyvenimo metu niekada negrąžins to, ką gavo iš Vokietijos gerovės valstybės. Kiekvienas „pabėgėlis“ Vokietijai per savo gyvenimą kainuos 450000 eurų, atskaičius jo indėlį į šalies ekonomiką.

Vokietijos federalinė vyriausybė pabėgėliams 2016 metais išleido per 21,7 mlrd. eurų. Dar tiek pat išleido savivaldybės iš savo biudžetų. Prie šių išlaidų dar reikia priskaičiuoti valdymo, socialinio poveikio, medicinos draudimo, saugumo, personalo, transporto, juridines, padaromų nusikaltimų išlaidas, imigrantų šeimų susijungimo kainą. Į savo kilmės šalis šie „pabėgėliai“ išsiunčia iš Vokietijos 343 milijonus eurų.

Visos šios išlaidos leido profesoriui Sinn sumuoti visus pabėgėlių kaštus, kurie per jų gyvenimą pasieks astronominę 1 trilijoną eurų sumą.

Autoriaus nuomone, turi būti atsisakyta ekonominių imigrantų, o įsileisti reikia tuos, kas Vokietijai yra ekonomiškai naudingi. Sinnas siūlo „pabėgėlius“ grąžinti į jų kilmės šalis, tačiau politikai nepripažįsta ekonominės realybės ir laidoja Vokietijos ekonomikos ateitį.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą