2018-05-11

Putinas aplaižė Netanyahu ..., o šis jam skėlė antausį



Visą gegužės 9 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „tūsinosi“ su Izraelio premjeru, o šis jam žiebė antausį, ir, reikia pasakyti, skambų antausį, kuris nuaidėjo per visą pasaulį. Tai įvyko gegužės 10 d. vakare. Izraelis atakavo Rusijos sąjungininkės Sirijos karinius objektus ir sunaikino naujausią Rusijos raketų-patrankų sistemą „Pancir C-1 (NATO klasifikacija - SA22). 




Padarytas milžiniškas smūgis Rusijos prestižui. Po šio antpuolio niekas nepasitikės tokiais „draugais“ rusais, kurie leidžia naikinti savo sąjungininkus, tariasi su agresoriumi Izraeliu už savo sąjungininkų sirų nugaros, tampa Izraelio nusikaltimų bendrininku. Apie tai savo video kalba ir rusų generolas-pulkininkas Evgenijus Ivašovas.

Rusijos dienraštis KP rašo, kad Sirija turi 40 kompleksų „Pancir-S-1E“. Kompleksai yra išimtinai gynybiniai. Vieno komplekso kaina – 14 milijonų JAV dolerių.

Izraelis tvirtina, kad „Pancir“ sunaikintas raketa Spike NLOS (NLOS - Non Line Of Sight). Šios raketos veikimo radiusas – 25 kilometrai. Jos svoris – 71 kilogramai. Raketos kaina 145 tūkstančiai dolerių.



Yra įvairūs aiškinimai, kaip Izraeliui pavyko su raketa sunaikinti naujausią rusų priešraketinę sistemą: SA22- negali kovoti su prieštankinėmis raketomis, kokia buvo Spike NLOS, žmogiški faktoriai, kompleksas nebuvo kovinėje parengtyje.

Spėjama, kad raketa buvo iššauta iš savaeigės sistemos Pereh. SA22 buvo netoli nuo Izraelio okupuotų Golano aukštumų sienos. Tai taktinė sirų vadovybės klaida. Ekipažas galėjo tiesiog pražiopsoti ataką. Video medžiagoje matomas prie mašinos bėgantis sirų kariuomenės karininkas. Jei atakos objektas yra nematomas, NLOS valdomos įtaisytos kameros pagalba. Ją tuomet valdo žvalgų grupė. Tai būtent buvo šiuo atveju.

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą