2020-05-03

COVID-19. Saviizoliacija – pasityčiojimas iš sveiko proto. Liberalai izoliavo žmones nuo medicinos. dr. Andrejus Fursovas (video)


Žinomas Rusijos mokslininkas-istorikas ir publicistas dr.Andrejus Fursovas griežtai sukritikavo Rusijos valdžios sukeltą COVID-19 isteriją ir paaiškino, kad dėl padėties šalyje kaltas neoliberalus šalies režimas.

Mokslininkas dėl Rusijoje ir pasaulyje sukeltos Covid-19 isterijos pasakė:

Pirmiausiai susitarkime dėl terminų.

Pirmiausiai – pandemija. Yra tokia organizacija Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Ji labai įdomi. Jos sponsoriai yra farmacijos korporacijos, ir nesenai buvo JAV vyriausybė. Ši organizacija aktyviai vykdo įvairius kulbitus. Pavyzdžiui, prieš kelis mėnesius iki kiaulių gripo epidemijos jie staiga sumažino nustatymo kriterijus, kas tai pandemija, kad pandemija padaryti kiaulių gripą. Ir po to, nes tai tapo pandemija, ėmė aktyviai kurti vakciną.

Farmacijos kompanijos gavo užsakymus. Kitais žodžiais, į viską, ką kalba ir proteguoja PSO, reikia žiūrėti labai atsargiai. Ir į jų pateikiamus skaičius, taip pat. Kada jie sako – pandemija, tai – ginčytinas klausimas.





Koronavirusas egzistuoja, neginčytina. Jis – aktyvesnis, negu tradiciniai gripo virusai. Bet kaip sako specialistai, neangažuoti gydytojai, kol kas jis neišeina stipriai už rėmų virusinių susirgimų formų.

Jis turi visą eilę pasekmių, kurių neturi kiti virusiniai susirgimai, tačiau, mes dideliu laipsniu turime ne tiek koronaviruso epidemiją, kiek sukeltą psichikos epidemiją, kurios žala gali būti daug didesnė, negu nuo pačios virusinės epidemijos.

Antras terminas – saviizoliacija. Tai tiesiog pasityčiojimas iš sveiko proto. Jeigu tai saviizoliacija, reiškia aš bet kada galiu išeiti ir eiti kur noriu. O jeigu aš negaliu to padaryti, jeigu už tai mane gali bausti, reiškia tai – ne saviizoliacija, tai – priverstinė izoliacija. Ir daiktus reikia vadinti savo vardais.

Aš neįsitikinęs, kad mes galime šiame etape (kas bus toliau, neaišku) kalbėti apie skaitmeninį GULAGĄ, apie elektroninį konclagerį, kaip tai kas rašo internete. Bet tai – iš tiesų konstitucinių teisių pažeidimas.

Išeina labai įdomiai. Dalis gyventojų gavo galimybę judėti kur nori bet kuriame rajone, o žymiai didesnei daliai judėjimas apribotas. Socialiniu-erdviniu požiūriu gyventojus padalino į dvi nelygias dalis: tuos, kaip sakė Gogolis, kurie švaresni, ir visą likusią masę.

Yra labai įdomi Olego Markeevo knyga „Nenumatytas faktorius“. Jis ją parašė 2008 metais ir tuojau po to keistomis aplinkybėmis žuvo. Ši knyga apie perversmą Rusijoje, kuris vyksta 2016 metais. Jis aprašo situaciją Maskvoje. Maskva padalinta į visą eilę rajonų-domenų, kur egzistuoja griežta leidimų sistema. Valdininkai ir atstovai vyriausybinių grupių turi teisę judėti, kur nori, o štai pagrindinė masė apribota. Markeev pataikė į dešimtuką.

Liberalai izoliavo žmones nuo medicinos

Saviizoliacija, mano požiūriu, tiesioginė pasekmė to, ką efektyvūs menedžeriai pridarė medicinos sferoje.
Juk svarbiausias saviizoliacijos tikslas – ne tai, kad žmonės nesusirgtų (čia neapsisaugosi). O kad nebūtų didelio antplūdžio ligonių į ligonines. O kodėl iškilo problema antplūdžio į ligonines? Todėl, kad ligoninių skaičių sumažino. Igoris Aleksejevičius Gundarevas, kurį aš labai gerbiu, davė tokius skaičius.

1990 metais Rusijoje buvo 12 762 ligoninių, 2018 — 5257, tai yra – minus 60%. Lovų skaičius sumažėjo nuo 2038 000 iki 1173 000 — minus 43%.

(Ar ne tas pats vyko Lietuvoje? Ar ne per galvą vertėsi A.Veryga, kad „optimizuoti“ ligoninių ir lovų skaičių???)

Maskvos valdžia prieš aštuonis mėnesius labai džiaugsmingai pranešė, kaip jie optimizavo ligoninių ir lovų skaičių, kad dabar bus didelė ekonomija ir taip toliau.

Štai ir nusioptimizvo iki to, kad trūksta ligoninių ir lovų. Kad likęs mažas skaičius nebūtų perpildytas, ir reikalingas saviizoliacijos režimas. Jei vadinti daiktus savo vardais, tai – neoliberalaus režimo krizė medicinos srityje.

Efektyvūs menedžeriai nusiefektyvino ir nusimenedžeriavo

Mūsų pliusas, kad pas mus ne viską suspėjo optimizuoti iki pabaigos. O štai tose šalyse, kur viską suspėjo, Jungtinėse Valstijose, Italijoje, Ispanijoje, pavyzdžiui, gavo pagal pilną programą šita neoliberalią mediciną. Ten - tokios pačios priemonės, kaip pas mus, bet daugiau lavonų.

Iš tikrųjų, socialinės pasekmės COVID-19 epidemijos – tiesiog nuosprendis neoliberaliems režimams.

Kaip sako specialistai, dideliu mastu pasisekė, kad virusas – ne toks agresyvus. O jeigu įsivaizduoti, kad jis būtų toks, kaip ispaniškas? Ir kas tuomet atsitiktų su medicina? Ir kas įvyktų tuomet su socialinėmis pasekmėmis?…

Pasirodė, kad neoliberali santvarka, kuri susiformavo pasaulyje ir Rusijoje po 1991 metų, su rimtais iššūkiai susitvarkyti negali. Ji negali garantuoti žmonių saugumą. Ir iškilo labai paprastas klausimas: kam reikalingas toks neoliberalus politinis-ekonominis režimas visame pasaulyje? Jis turi būti kitoks.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą