2020-05-28

Švedijoje atėjūnas iš Eritrėjos išprievartavo 3-metę ir apkrėtė ją venerine liga


Migrantas iš Eritrėjos kaltinamas trijų metų mergaitės išprievartavimu. Medicinos centre nustatė, kad mergaitė serga „lytiškai plintančia liga“.

32-metų migrantui iš Eritrėjos, kurio pavardę draudžia skelbti konfidencialumo įstatymas, buvo pateiktas kaltinimas Attunda apylinkės teisme dėl trijų metų mergaitės išprievartavimo. Nusikaltėlis gyvena Sundbyberg savivaldybėje, į pietus nuo Stokholmo. Švedijos mokesčių tarnybos duomenimis, jis yra Eritrėjos pilietis, į Švediją atvykęs 2010 metais.

Prokuratūros teigimu išprievartavimas įvyko Sollentuna savivaldybėje, taip pat į šiaurę nuo Stokholmo, sausio ar vasario mėnesį. Po užpuolimo mama ėmė įtarti, kad mergaitė serga kažkokia liga, ir nuvežė ją į Turebergo medicinos centrą, kur buvo nustatyta, kad ji apkrėsta venerine liga. Gydytojai perspėjo policiją, o analizė parodė, kad įtariamas nusikaltėlis serga šia liga.

Policija vykdo atėjūno apklausą. Nepaisant to, kad jis gyvena Švedijoje nuo 2010 metų, jam vis dar reikalingas vertėjas bendraujant su policija. Nusikaltimą jis neigia. 

„Voice fo Europe“, pažymi, kad migrantų seksualiniai nusikaltimai yra rimta problema Švedijoje. Ši valstybė pirmauja Europoje ne tik pagal priimtų imigrantų iš trečiųjų šalių skaičių, bet ir pagal skaičių seksualinių nusikaltimų. Akivaizdi koreliacija! Tiktai per tirs gegužės mėnesio savaites Švedijoje buvo suimti ar apkaltinti dėl išprievartavimo trys migrantai, o du – dėl žmogžudystės.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą