2020-05-29

Suokalbis prieš žmoniją buvo anonsuotas prieš pusę amžiaus. Prof.Valentinas Katasonovas (video)



Žodis „sąmokslas“ yra apyvartoje jau pusę amžiaus. Jis naudojamas diskredituoti tuos politikus, ekspertus, visuomenės veikėjus, kurie bando įrodyti, kad planetoje pagrindinių JAV federalinio rezervo akcininkų interesais kuriama nauja pasaulio pinigų šeimininkų tvarka. Jie sako, kad viskas vystosi savaime ir nėra sąmokslo, jokio slapto pasaulio pertvarkos plano.

Aš jau rašiau, kad terminus „sąmokslo teorija“, „konspirologija“, diegė JAV CŽV per specialią operaciją „Mockingbird“, kurios tikslas buvo neutralizuoti vienus ir iškvailinti kitus, užtikrinant „naujo stebuklingo pasaulio“ sukūrimą “. Yra eilė viešai pasiekiamų šaltinių, iš kurių galite susipažinti su tokio pasaulio kūrimo projektu.

Viena iš jų – Zbignevo Brzežinskio (1928-2017) knyga „Technotroninė era“ (Brzezinsky Z. Between Two Ages: America's Role in the Technetronic Era. — Viking Press, 1970). Nuo jos paskelbimo praėjo pusė amžiaus.

Brzezinskis gimė Lenkijos žydų šeimoje Varšuvoje, mirė JAV. Tiesa, jis iš tikrųjų gimė Charkove, kur tuo metu jo tėvai dirbo Lenkijos konsulate, o Varšuvoje jį tik registravo. Visa Brzezinskio veikla yra padalinta į dvi dalis: 1) mokslinė-dėstytojo (Strateginių ir tarptautinių studijų centras Johns Johns Hopkins universitete, Advanced University to paties universiteto, Columbia University) ir 2) praktinė, kai jis dirbo patarėju politiniais klausimais. vadovaujant vyresniems JAV vyriausybės pareigūnams.

Jo politinės karjeros viršūnė buvo 39-ojo JAV prezidento Jimmy Carterio (1977–1981) patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pareigos. Jis yra autorius daugelio knygų, kai kurios iš jų yra išverstos į rusų kalbą; Rusų skaitytojui labiausiai žinoma jo knyga „Didžioji šachmatų lenta: Amerikos dominavimas ir jos geostrateginiai imperatyvai“ (1997).

O su knygos „Technotroninė era“ vertimu į rusų kalbą buvo taip. Vertimą 1972 metais TSRS išleido leidykla „Progress“, tačiau knyga knygynuose nepasirodė, ji buvo išplatinta pagal specialų sąrašą siauram partijos ir valstybės pareigūnų ratui. Įžangoje sovietiniam leidimui buvo pasakyta: „Savo naujoje knygoje „Tarp dviejų amžių. Amerikos vaidmuo technotronikos epochoje “, Brzezinskis plėtoja temą apie pagrindinį Amerikos vaidmenį šiuolaikiniame pasaulyje, apie jos dabartį ir ateitį (į kurią autorius žiūri gana optimistiškai), plėtoja ideologijos sunykimo teoriją, „ tiltų statymą “, skelbia„ evoliucijos “, „ liberalizacijos “ ir „socializmo transformacijos“ idėjas.



Labiausiai stebina tai, kad ši knyga niekada nebuvo išleista Rusijos Federacijoje. Galbūt leidėjai nusprendė nedrumsti skaitytojų galvų „buržuazine ideologija“? Ar knyga prarado aktualumą?

Manau, kad viskas yra kitaip. Knyga paaiškina daugelį šių dienų „keistumų“. Brzežinskio „Technotroninė era“ tapo ideologiniu pagrindimu pasaulio perėjimo į naują būklę. Šis perėjimas prasidėjo dvidešimtojo amžiaus 60–70-ųjų sankirtoje, kai baigėsi pramoninio kapitalizmo era. Išoriniu to pasireiškimu buvo bręstanti krizė Bretton Woods valiutinėje-finansų sistemoje, paremtoje aukso dolerio standartu. Pinigų šeimininkai ruošėsi popierinio dolerio standartui, skirtam pašalinti „auksinį stabdį“ iš Fed rezervo spaustuvės. Tai reiškė pasaulio įžengimą į finansinio kapitalizmo erą, į visiškai naują pasaulį. Brzezinskis tai puikiai suprato. Jis taip pat suprato, kad finansinis kapitalizmas yra trumpalaikis, todėl pažvelgė į tolimesnę, postkapitalistinę ateitį, kurdamas pasaulinio elitų super-ilgalaikį veiksmų planą.

Zbignievas Brzezinskis buvo pilkasis kardinolas Užsienio santykių taryboje, nuolatinis kasmetinių Bilderbergo klubo susirinkimų dalyvis, palaikė glaudžius ryšius su daugeliu garsių politikų, karališkų šeimų atstovais, stambiausiais bankininkais. Ypač artimi buvo jo santykiai su Deividu Rokfeleriu (1915–2017), kuris Brzezinskį ir „atvedė į žmones“. Šio amerikiečių milijardieriaus iniciatyva 1973 metais buvo įkurta Trišalė komisija, o 1973–1976 metais Brzežinskis buvo paskirtas jos vykdomuoju direktoriumi. Vienas iš Rokfelerio darbų buvo 1968 metais įkurtas Romos klubas. Rokfeleris paragino Brzezinskį suteikti Romos klubui veiklos orientyrus, ir šie orientyrai buvo pateikti knygos „Technotronic Era“ forma.

Beveik kartu su Brzezinskio knyga pasirodė pirmojo Romos klubo prezidento, pagrindinio italų verslininko Aurelio Peccei (1908–1984), knyga „Prieš bedugnę“ („The Chasm Ahead“).

Tai buvo bendras nuostabios ateities pasaulio statytojų manifestas. Truputį paslėptu pavidalu jame buvo pateiktos idėjos, kurios vėliau buvo pradėtos atskleisti Romos klubo ataskaitose, iš kurių daugiau nei penkiasdešimt buvo parengta šios organizacijos gyvavimo metu. Įtikinamumo sumetimais daugelyje ataskaitų buvo pateikti ilgalaikio pasaulio raidos modeliai, apskaičiuoti galinguose Masačusetso technologijos instituto (MIT) kompiuteriuose. Brzezinski ir Peccea tekstuose mes perskaitysime apie tokius globalius iššūkius kaip per didelis gyventojų skaičius planetoje, gamtos išteklių išeikvojimas, žemės ūkio produktyvumo sumažėjimas, aplinkos tarša, klimato pokyčiai. Norint jų išvengti, būtina suvaržyti demografinį augimą, pramonės plėtrą, sutelkti pastangas kovojant su pasauline ekologijos krize ir pan. Labai įkyrios tezės, buvo greitai daug radikaliau suredaguotos: staigus planetos gyventojų skaičiaus sumažinimas (iki vieno milijardo žmonių); deindustrializacija, laisvanoriškas valstybių suvereniteto atsisakymas vardan žmonijos konsolidacijos, pasaulio vyriausybės sukūrimas.

Brzežnskis buvo vienas įtakingiausių ideologų, pradėjusių pagrįsti globalizaciją ir pramoninio kapitalizmo modelio atmetimą. Kartu su amerikiečių sociologu Danieliu Bellu (1919–2011) jis propagavo „postindustrinę visuomenę“, tačiau žengė toliau nei Peccei ir Bell. Brzežinskis pasisakė už technotroninę visuomenę, pagrįstą kompiuteriais ir ryšių technologijomis. Jis buvo tos „skaitmeninės visuomenės“ ideologu, apie kurią antrame XXI amžiaus dešimtmetyje kalbėjo visi.
Be to, Brzežinskis kalbėjo apie būsimą „technotroninę visuomenę“, kai dienos šviesą tik išvydo pirmoji karta lempinių kompiuterių. Žinoma, elektronika ir ryšiai (Brzezinskio kalba - technotronika) reikalingi kariniams tikslams, tačiau Brzežinskis kalba apie kitą šios technologijos naudojimo kryptį. Jis nori sukurti elektroninę koncentracijos stovyklą, suvarant ten dalį gyventojų, kuri liks atlikus „demografinį optimizavimą“. Brzežinskis (1970 m.!) rašo, kad po kelių dešimtmečių pasaulis pasieks „technotroninę erą - diktatūrą, kurioje dabartinės politinės procedūros bus beveik visiškai panaikintos“.

Jis kalba apie žmonių „mases“ kaip negyvus objektus, kaip stebėjimo objektus: „Technotroninėje epochoje pamažu, žingsnis po žingsnio formuojasi vis labiau kontroliuojama visuomenė. Tokią visuomenę valdys elitas, nepalaikantis tradicinių vertybių. Ir netrukus bus galima stebėti ir kontroliuoti beveik kiekvieną pilietį; bus galima surinkti net pačią intymiausią informaciją apie kiekvieną pilietį ir laikyti ją specialiuose elektroniniuose aplankuose. Ir valdžia tuomet prireikus galės tiesiogiai naudoti šiuos aplankus.“

Ir dar kartą: „Technotroninėje visuomenėje tendencija bus sutelkti milijonus vienišų ir nesusijusių piliečių į masę, kuri bus lengvai valdoma ir nukreipiama charizmatiškų ir simpatiškų asmenybių. Šie charizmatiški žmonės masių valdymui pasitelks pačias pažangiausias komunikacijos technologijas, kad nukreiptų žmonių jausmus ir kontroliuotų jų mąstymą.“

Žmonių suvarymo į didelę bandą („bendrą masę“) ir bandos valdymo požymiai akivaizdūs. Tik dėl „charizmatiškų ir simpatingų asmenybių“ Brzežinskis klydo - sunku tokiais laikyti Angelą Merkel, Emanuelį Makroną, Donaldą Trumpą ir daugelį kitų.

Ir štai dar: „Tuo pačiu metu padidės socialinės ir politinės asmens kontrolės galimybės. Netrukus bus galima atlikti beveik nuolatinį kiekvieno piliečio stebėjimą ir nuolat atnaujinti kompiuterinius dokumentus, kuriuose, be įprastos informacijos, būtų ir konfidencialiausia informacija apie kiekvieno asmens sveikatos būklę ir elgesį.“

Praėjo pusė amžiaus. Ir šiandien vadinamosios COVID-19 pandemijos sąlygomis tikrai matome, kaip energingai daugelio šalių valdžia bando sukurti stebėjimo sistemas žmogaus fizinės būklės, jo judesių, kontaktų, pirkinių ir kt. Visa tai buvo sumanyta daugiau nei prieš pusę šimto metų.

Brzežinskis taip pat rašė apie tai, ką galime pamatyti ateityje: „... jei pažvelgsite į priekį, tai egzistuoja galimybė sąmonės biocheminės kontrolės ir genetinių manipuliacijų su žmonėmis, įskaitant sukūrimą medžiagų, kurios ne tik veiks, bet ir mąstys kaip žmonės...“

Gyvenimo pabaigoje, tačiau, metras tapo atsargesnis prognozuodamas. Europos naujų idėjų forume (European Forum For New Ideas, EFNI), kuris vyko Lenkijoje 2012 metų rugsėjo 26–28 dienomis, jis prisipažino: „Plačiosios gyventojų masės globalus politinis aktyvumas nebeleidžia jų valdyti pasitelkiant išorės įvestą kontrolę, kaip tai buvo kolonializmo ir imperializmo epochoje ... Neišblėstantis ir palaikomas tvirtų įsitikinimų žmonių pasipriešinimas, kylantis iš pačios tautos gelmės, bazuojasi ant jų politinio atgimimo ir neigimo išorinio valdymo dėl istorinių priežasčių – šis pasipriešinimas vis sunkiau ir sunkiau yra slopinamas“.

Įsiklausykime į tai taip pat.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą