2022-03-09

Ar Vytauto Didžiojo ordinas tinka prie Zelenskio sportinės aprangos, jo muzikavimo?

 


Kovo 8 d. Prezidentas Gitanas Nausėda apdovanojo Ukrainos vadovą Volodymyrą Zelenskį Vytauto Didžiojo ordinu su aukso grandine.

Aukščiausias Lietuvos Respublikos apdovanojimas Ukrainos prezidentui skirtas už nuopelnus kartu su ukrainiečių tauta ginant laisvę ir demokratines vertybes Europoje bei už asmeninį indėlį plėtojant Lietuvos ir Ukrainos tarpvalstybinius santykius, numatoma prieš Kovo 11-ąją pasirašytame dekrete.


Vytauto Didžiojo ordinas su aukso grandine – aukščiausias Lietuvos valstybės apdovanojimas, LR Prezidento dekretu skiriamas Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams pagerbti ir pažymėti už ypatingus nuopelnus Lietuvos valstybei, lietuvių tautos garbei ir žmonijos gerovei.

 


Aš manau, kad Gitanas Nausėda, pasodintas į Lietuvos prezidento postą Švedijos oligarchų Valenbergų, yra toks pats atsitiktinis asmuo šiame poste, kaip ir buvęs juokdarys V.Zelenskis, Ukrainos oligarchų pasodintas į Ukrainos prezidento postą.

Vasario 16 G.Nausėda valstybės premiją skyrė terliui, išniekinusiam Lietuvos valstybės vėliavą, o dabar aukščiausias valstybės apdovanojimas skirtas buvusiam komediantui, įstūmusiam Ukrainos valstybę į karą su daug galingesniu kaimynu, nors prieš rinkimus pažadėjusiam ukrainiečiams taiką ir Donbaso problemos sureguliavimą.

Vakar JAV pasirodė Phulip Giraldi straipsnis „Kas nori karo su Rusija?“, kuriame glaustai pasakojama apie įvykius Ukrainoje, kokios jėgos stovi už šio konflikto. Iš šio straipsnio aš pasiskolinau ir Zelenskio nuotrauką su sportiniais marškinėliais.

Autorius rašo: ...Nesiliaujančio propagandos srauto dėka Amerikos visuomenė vis labiau įsitikina, kad Jungtinės Valstijos "atrodo silpnos" ir turi stoti prieš Vladimirą Putiną. Ričardas Haasas (Richard Haass) iš Užsienio santykių tarybos dabar ragina "pakeisti režimą" Rusijoje, o senatorius Rodžeris Vikeris (Roger Wicker) ir kongresmenas Adamas Kinzingeris (Adam Kinzinger), taip pat keli buvę Jungtinio štabų vadų komiteto generolai reikalauja, kad Jungtinės Valstijos virš Ukrainos nustatytų "neskraidymo zoną", o tam, be kitų priemonių, JAV turėtų sunaikinti Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgumus ir numušti Rusijos lėktuvus. Jei tai įvyktų, karas greitai galėtų virsti branduoliniu. Kita žiniasklaida ir vyriausybiniai "ekspertai" spėlioja, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pamišęs, o daug kitos dezinformacijos pateikia tokie Rusijos nekentėjai kaip Billas Browderis ir buvęs ambasadorius Michaelas McFaulas. Tačiau neapykantos lenktynes galbūt laimi FOX naujienų komentatorius Šonas Hanis (Sean Hannity), raginantis nužudyti V. Putiną, nes jis esą "prarado teisę gyventi", o tokiai nuomonei pritaria ir senatorius Lindsis Grehemas (Lindsey Graham).“


Toliau autorius pateikia dar eilę karštų vertinimų iš kurių išsiskiria „visiškai pamišęs evangelistas Patas Robertsonas (Pat Robertson)“, kuris „perspėja, kad Rusija užpuolė Ukrainą, tačiau tikrasis taikinys yra Izraelis, o tai sukels didžiulį karą ir Armagedoną, vedantį į "laikų pabaigą", kai ateis pasaulio pabaiga ir visi tikrieji tikintieji bus paimti į dangų“.

Straipsnyje pažymima: „Šiuo metu Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vyriausybė siekia išplėsti konfliktą su Rusija, bandydama įstoti į Europos Sąjungą ir prašydama NATO ginklų bei tiesioginės karinės intervencijos. Jis ragino savanorius prisijungti prie kovos kaip "užsienio legionas", taip pat susisiekė su Izraelio ministru pirmininku Naftaliu Bennetu ir pasiūlė Bennetui įtikinti Putiną dalyvauti taikos derybose Jeruzalėje. Taip pat ne taip taikliai buvo kreiptasi į pasaulio žydus, prašant prisijungti prie puolimo, nukreipto prieš Maskvos ekonomiką. Tarp žydų tarptautinių organizacijų išplatintame vaizdo įraše V. Zelenskis sakė: "Ar nematote, kas vyksta? Štai kodėl labai svarbu, kad milijonai žydų visame pasaulyje dabar netylėtų. Nacizmas gimsta tyloje".

Autorius pažymi Bideno administracijos veidmainiškumą ir primena, kad „Jungtinės Valstijos pradėjo karą su grėsmės nekeliančiu Vietnamu, sugriovė vyriausybes ir vykdė visiškai neteisėtą karinę okupaciją Afganistane, Irake, Somalyje, Libijoje ir Sirijoje“.

Giraldi žodžiais, 2014 m. prezidento Baracko Obamos Valstybės departamentas įvykdė Ukrainoje perversmą, kuris kainavo apie 5 mlrd. dolerių. Režimo pakeitimą paskatino Valstybės departamento rusofobė Viktorija Nuland, padedant tarptautiniam globalistui Džordžui Sorošui.

Straipsnyje taip pat pasakojama, kad Zelenskio giminės medyje yra holokausto aukų, o jo rinkimus 2019 m. gausiai finansavo ir reklamavo turtingiausias Ukrainos oligarchas Ihoris Kolomojskis, kuris taip pat yra Izraelio pilietis ir gyvena Izraelyje.

„Vienas iš Zelenskio, kaip linksmintojo, muzikinių pasirodymų buvo tas, kad jis grojo pianinu savo peniu, o tai leidžia manyti, kad ukrainietiškas humoras turi tam tikrų unikalių bruožų“, - rašoma straipsnyje.

 


Straipsnyje dar minima, kad daugiausia rusų gyvenamose rytinėse provincijose ir per pastaruosius aštuonerius metus Ukrainos valdžia nužudė 14 000 žmonių.

Auditoriaus nuomone, „teiginiai, kad Ukrainos gynyba siekiama išlaikyti demokratinę ir laisvą Europą, tėra tik priedanga ekonominiam karui su Rusija pateisinti“.

Straipsnyje pažymima apie siekį Zelenskį paversti didvyriu, „šiuolaikiniu priespaudai besipriešinančiu Makabėjumi, Dovydu prieš Galijotą. Parduodami marškinėliai su jo atvaizdu, ant kurių rašoma: "Pasipriešinimas tironams nuo pat faraono laikų."

JAV gyvenantis blogeris „Sanya“ vakar akivaizdžiai parodė, kad propagandiniai Zelenskio filmai, pasakojantys apie jo „žygdarbius“, neva jis yra Kijeve ir vadovauja karinei operacijai, yra feikas.

 


 https://youtu.be/zF-4geIb7sk

Internete yra daugybė video nuo narkotinių medžiagų apsvaigusio Zelenskio, kuriuos matė milijonai žmonių.


https://www.youtube.com/watch?v=ME3DwsIlBCo

Aš manau, kad Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pasielgė neapdairiai, švelniai kalbant, skirdamas Vytauto Didžiojo ordiną ponui V.Zelenskiui. Tai nedaro garbės nei Vytauto Didžiojo atminimui, nei Lietuvai, nei Prezidento institutui.

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą