2022-03-28

Ukrainos prezidento kanceliarijos atstovas spaudai Oleksijus Arestovičius komentavo skandalingus belaisvių kankinimų video

 

Vakar Ukrainos prezidento kanceliarijos atstovas spaudai Oleksijus Arestovičius informavo, kad atliekamas tyrimas dėl vaizdo įrašo, sukėlusio rezonansą visame pasaulyje, kuriame užfiksuotas Rusijos kariškių kankinimas.

Patyčios iš belaisvių yra karo nusikaltimas ir kiekvienas toks faktas bus tiriamas, sakė Oleksijus Arestovičius (žiūr.video).

"Tokius atvejus vertiname itin griežtai. Bus atliekamas tyrimas. Ne kartą oficialiai raginau iš tribūnos ir šiandien dar kartą paraginau - mes nesityčiojame iš kalinių. Esame Europos kariuomenė, Europos valstybė", - vaizdo įraše sako A. Arestovičius ir pripažįsta, kad "tokių ekscesų gali pasitaikyti".

Anksčiau keli "Telegram" kanalai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tyčiojamasi iš rusų karo belaisvių. Vaizdo įraše jie šaudė į kojas, reikalaudami nurodyti karių buvimo vietą.

Vaizdo įrašą su žiauriu rusų karo belaisvių kankinimais, pagal daugelį požymių, galėjo nufilmuoti naciai iš Charkovo Azovo pulko (pripažintas ekstremistiniu, Rusijoje uždraustas) būrio netoli Olchovkos kaimo.

Jiems vadovavo Serhijus Velička, kuris buvo paleistas iš kalėjimo prasidėjus Rusijos specialiajai operacijai Ukrainoje. Nuo 2021 m. vasaros jis ir septyni jo bendrininkai yra sulaikyti dėl įtarimų sukūrus nusikalstamą organizaciją ir turto prievartavimo. Šią grupę rėmė buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministras A. Avakovas. Velička savo "karjerą" pradėjo Charkovo ultradešiniųjų gretose, veikė Kijevo Euromaidane, o 2014-2015 m. buvo kovotojas. Kai Kijeve buvo teisiamas Velička, jo ginti susirinko 3 000 nacionalistų.

https://www.youtube.com/watch?v=EeRfbfV-bzA

Vakar Rusijos tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas pavedė nustatyti ypač žiauraus elgesio su rusų karo belaisviais aplinkybes.


Rusijos tyrimų komitetas nagrinės vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip ukrainos kariškiai žaloja ir kankina rusų karo belaisvius.

Pastaruoju metu internete platinami video įrašai, kuriuose Ukrainos kariai šaudo į sužeistus rusų karius, gylinčius ant žemės, visaip iš jų tyčiojasi. Ukrainos kareivių žvėriškumas sukrečia. Šiuos video vakar paskelbė „Laisvas laikraštis“. Apie tai FB rašė „Laisvo laikraščio“ leidėjas Aurimas Drižius.

Pagal Bastrykino nurodymus tyrėjai išsiaiškins visas įvykio aplinkybes, surinks ir užfiksuos įrodymus, taip pat nustatys visus susijusius asmenis.

Su vaizdo įrašu, kuris paplito ne tik Rusijoje, bet ir Kinijoje, kitose pasaulio valstybės, galima susipažinti ir čia.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą