2022-03-21

Ukrainos verslininko ir buvusio politiko Kotvickio žmona vežė lagaminuose iš Ukrainos per 30 milijonų dolerių

 

Kol Europoje paprasti žmonės renka humanitarinę pagalbą pabėgėliams, Ukrainos politikai veža į užsienį viską, ką "užsidirbo sunkiu darbu". Kadangi vyrams neleidžiama vykti į užsienį, valiutą veža žmonos, draugės ir motinos.

Anądien Viloko kontrolės punkte (Užkarpatės regionas ribojasi su Vengrija) pasieniečiai pas vieną moterį rado 6 lagaminus su 30 mln. JAV dolerių ir 1,3 mln. eurų. Be to, šis "rankinis bagažas" nesuklaidino Vengrijos muitininkų: vengrai aptiko turtą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad grynuosius pinigus vežė buvusio Rados deputato Igorio Kotvickio žmona Anastasija. Vengrai sulaikė moterį, kad ji deklaruotų visą sumą, ir ją paleido.

Igoris Kotvickis 2014-2019 m. buvo Rados narys iš Liaudies fronto frakcijos. Jis ėjo į politiką, kad apsaugotų savo verslą - verslininkas Charkove valdo daug įmonių. Vėliau A. Avakovas daugiau dėmesio skyrė politikai, o A. Kotvickis, likęs versle, ėmė finansuoti savo partnerio karjerą.

Kotvickis nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios yra susijęs su buvusiu Ukrainos vidaus reikalų ministru Arsenu Avakovu. Iki 1996 m. jis buvo jo vairuotojas. Tada jie kartu perimdavo įvairias Charkovo įmones. 

2015 m. Charkovo verslininkas jau buvo pagautas išvežantis 41 mln. dolerių iš Ukrainos į Panamą. Dabar aptikta dar 30 m.

Ukrainos politikas Denisas Jaroslavskis teigė socialiniame tinkle "Facebook": "Nuo karo pradžios per vakarinę Ukrainos sieną kontrabanda pervežta daugiau kaip 400 mln. dolerių. Aš jau nekalbu apie šauktinius, kurie įšleidžiami už 5000-10 000 dolerių kyšį."

Igoris Kotvickis (nuotraukoje kairėje, šalia Arseno Avakovo) 2014-2019 m. buvo parlamento narys.



Laisvas laikraštis šiandien cituoja Ukrainos politiką ir žurnalistą Anatolijų Šarijų:

Buvęs Afganistano finansų ministras pabėgo į JAV ir tapo taksistu. Jis valdė 6 milijardų dolerių biudžetą.

Buvęs Ukrainos liaudies deputatas Kotvitsky pabėgo į ES ir ten tapo milijonieriumi, nes pasiėmė 30 milijonų dolerių.

Jis vadovavo teisėsaugos komitetui.

Ukrainos elitas tyliai kraunasi lagaminus, renkasi tik tai, kas vertingiausia – pinigus

Vengrijos pasienyje muitinės pareigūnai buvusio Ukrainos parlamento nario Kotvickio žmonos (nuotr.) lagaminuose rado 28 mln. dolerių ir 1,3 mln. eurų. Ji be problemų praėjo Ukrainos muitinę, o tai nenuostabu, nes Kotvickis yra Avakovo dešinioji ranka.

Akivaizdu, kad buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministras visai neketina ginti Kijevo ir pradėjo „evakuoti“ savo sostinę į Europą.

Žiūriu į šimtus milijonų eurų, kurie iš visos širdies surenkami visame pasaulyje ir siunčiami į Ukrainą. Tada žiūriu į tūkstančius kreipimųsi, prašančių padėti duonos gabalėliu, vaistais, ATVEJU ar vandeniu.

Ir suprantu – lagaminų kasdien vis daugiau.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą