2022-06-25

Kun.maj.A.Bulotas. JAV piliečiai pagaliau pasiekė pergalę ir apgynė savo Konstituciją. Kada bus apginta Lietuvos Konstitucija?

 

Kaip birželio 24 d. pranešė stiprios ir drąsios krikščioniškos moralės JAV portalas „LifeSiteNews“, „JAV Aukščiausiasis Teismas istoriniu sprendimu panaikino sprendimą byloje Roe prieš Wade'ą,“ o „Ilgai laukta judėjimo už gyvybę pergalė reiškia, kad artimiausiu metu abortai bus faktiškai uždrausti daugiau nei 20 valstijų.“

JAV Aukščiausias Teismas birželio 24 d., penktadienį, pagaliau paskelbė sprendimą prieš Moterų sveikatos organizaciją, patvirtindamas Misisipės 15 savaičių abortų draudimą, įgyvendindamas permainingiausią pergalę nuo 1973 m, kai buvo abortai vykdomi pagal pareikalavimą visoje šalyje. Teisininkai rėmėsi Konstitucija, kad nėra jokios nuorodos į abortą. 

„Atėjo laikas paisyti Konstitucijos ir grąžinti abortų klausimą išrinktiems atstovams“,- tęsė Alito (Teisėjas Samuelis Alito) Teisėjo Alito išankstinė nuomonė apie teisminį projektą nutekinta spaudai sukėlė kai kurių politikų ir aktyvistų pyktį.

Kad teisėjai laikėsi galutinio sprendimo, atspindi daugumos teisėjų įsipareigojimą laikytis principo, kurį išsakė gegužės mėnesį konservatyvusis teisėjas Clarence‘as Thomas, kad „negalime būti institucija, kuri tyčiotųsi, duodama tik norimus rezultatus“. 

Čia slypi, vienas didžiausių ilgalaikių sprendimo pasekmių: naujai atrasta samprata, kad reikia stengtis išsaugoti gyvybę. Teismas parodė, kad negalima teisintis dėl teismų neveiklumo. 

Luizianos demokratinė vyriausybė, pasirašė gyvybę palaikantį įstatymą, kuriuo baudžiama už paštu užsakytas abortų tabletes. Kaip Lietuvos teisėjai žiūri į Seimo „mergaičių“ užsigeistus narkotikus? Į šeimos sampratą pagal Konstituciją ? Ar Lietuvoje Teismai yra užsakomieji?

Šita pergalė už gyvybę JAV, nebūtų gal būt pasiekta, jei ne Prezidento Trumpo kandidatų į Aukščiausiąjį Teismą skyrimo rezultatas. Tai neabejotinai taps vienu stipriausiųjų kozirių, jei jis dalyvaus rinkimuose į Prezidento postą 2024 m.

Kai mūsų politikai šneka, kad Prezidentas nieko „negali“, tai tegul jis pasirenka tokius teisėjus, kurie iš jo paskirtų ministrų pareikalauja laikytis priesaikos Lietuvos valstybei ir jos Konstitucijai.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-us-supreme-court-overturns-roe-v-wade-in-historic-ruling/?utm_source=featured&utm_campaign=usa


Nuotraukoje: VAŠINGTONAS, DC - BIRŽELIO 21 d. Prieš abortus pasisakantys aktyvistai protestuoja prie JAV Aukščiausiojo Teismo pastato 2022 m. birželio 21 d. Vašingtone. Annos Moneymaker/Getty Images nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą