2017-01-02

Lenkijos Elko mieste arabas papjovė 21 metų amžiaus lenką



Lenkijos Elko mieste, esančiame už keliasdešimties kilometrų nuo Augustavo, į kurį lietuviai vyksta apsipirkti, gruodžio 31 dieną 21 metų lenką papjovė šiame mieste kebabinėje virėju dirbantis arabas iš Tuniso. Manoma, kad arabai žmogų papjovė todėl, kad šis neužmokėjo už vaišes.

Elke tai ne pirmas arabų išpuolis prieš lenkus. 2016 metų kovo mėnesį kitoje Elko kebebinėje alžyrietis šeimininkas ir čia dirbęs egiptietis subadė kelis lenkus peiliais. Jie tai aiškino tuo, kad lenkai juos provokavo rasistiniais šūksniais. 

Keista, Vokietijoje arabai labai dažnai išeina nesumokėję vokiečiams iš užeigų, bet už tai jų niekas Europoje nepjauna su peiliais.

Sausio 1 dieną Elko gyventojai surengė stichini protesto mitingą, išdaužė kebabinės langus, vėliau ją padegė. Buvo padegta ir dar viena arabams šiame mieste priklausanti kebebinė, butas kuriame gyveno žmogžudys. Apie visus įvykius pasakoja lenkų portalas tvn 24 ir kp.ua

Taip negarbingai pasibaigė "pabėgėlių" verslai Lenkijoje. Lenkai ori tauta, tai ne į mėšlą paversti vokiečiai, jie neleis šikti sau ant galvų.


Išpuoliai Lodzėje ir Legnicoje

Ozorkuvėje, prie Lodzės, antradienio naktį penkių vyrų grupė užpuolė 44-metų pakistanietį. Stipriai sumuštas užsienietis buvo nugabentas į ligoninę su galvos traumomis, išmuštais dantimis ir sulaudžyta nosimi. Dar vienas pranešimas dėl išpuolto užsieniečio buvo gautas iš Lenkijos Legnicos, kur antradienį sausio 3-ąją sumušė Bangladešo pilietį. Migrantas buvo užpultas pakeliui į darbą. Užsimaskavęs užpuolikas smogė jam į žandikaulį ir mušė jį toliau. Nukentėjusysis taip pat buvo paguldytas į ligoninę.

Gaisras Vroclave

Sausio 2-ąją akmenimis buvo apmėtyta kebabinė "Kebab House" Vroclave, priklausanti kurdui Ali Nafa, kuris mieste gyvena jau aštuoneris metus. Policija apieškojo incidento rajoną, bet rasti teisės pažeidėjų nepavyko. Dar vienas išpuolis Vroclave įvyko naktį į sausio 4-ąją. Nežinomi asmenys su kaukėmis išdaužė kavinės "Kuki" langą ir įmetė butelį su padegamuoju mišiniu, dėl to kilo gaisras. Šios kavinės savininkas Serdar Dervič Lenkijoje gyvena jau 13 metų, į Vroclovą atsikėlė prieš du mėnesius, anksčiau dirbo Lodzėje ir Poznanėje. "Mes ieškome vykdytojo. Mes nežinome, kokie buvo jo veiksmų motyvai, ir negalime pasakyti, ar tai buvo rasistinė ataka. Bet šito atmesti negalime", — pareiškė policijos atstovas Pawel Petrykowskis, kurį cituoja laikraštis "Gazeta Wyborcza".
http://kp.ua/politics/562667-v-polshe-nachalys-massovye-besporiadky-yz-za-ubyistva-mestnoho-parnia-myhrantamy

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą