2018-03-08

Pabėgėlių teroras Vienoje: keturi austrai subadyti peiliais (papildyta 16 val.)



Vienoje sulaikytas pabėgėlis afganas, kuris vakar vakare, 2 Vienos rajone, peiliu sužeidė keturis austrus. Įvyko du užpuolimai, bet neaišku, ar sulaikytas teroristas dalyvavo abiejuose užpuolimuose.




Pirmasis teroro aktas įvyko 19:45 prie Nestoy U1 metro stoties Nestroyplatz aikštėje esančio japonų restorano. Buvo užpulta ir peiliu subadyta austrų šeima: tėvas (67), mama (56) ir duktė (17).


Kitas praeivio (20) užpuolimas įvykdytas 20:15 val. netoli nuo pirmojo teroro akto, prie stoties Praterstern. Pranešama, kad sužeidimas pavojingas gyvybei.

Įtariamas teroristas – 23 metų pabėgėlis iš Afganistano.

Papildyta 16 val.

Krone praneša apie sunkią nukentėjusiųjų būklę. 67 metų vyras yra dirbtinės komos būklėje, medikai kovoja už jo gyvybę. Kitos trys teroro aukos yra sunkiai sužeistos, bet jų gyvybėms pavojaus jau nėra.


Pas teroristą policija surado du lenktinius peilius. Sulaikytasis afganas atakos metu sužeidė sau ranką, kraujo pėdsakas policijos šunis atvedė prie vietos, kur įvyko antrasis teroro aktas. Nėra abejonės, kad abu antpuolius įvykdė tas pats teroristas, 23 metų amžiaus afganas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą